عدم ساده زيستي برخي مسئولان از علل تاخير در اعلام تعرفه هاست
شهرياري: بيمارستان دولتي براي برخي مسئولان، تبديل به بخش خصوصي ميشود
رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه متاسفانه عدم سادهزيستي برخي مسئولان نظام سلامت از جمله علتهاي تاخير در اعلام تعرفههاست گفت: برخي مسئولان حتي ممكن است ژست مراجعه به بيمارستان دولتي براي همنوايي با عامه مردم را به خود بگيرند، اما در نهايت بايد ديد برخوردي كه با مسئولان ميشود شبيه برخورد با ساير مردم است يا خير؟
دكتر حسينعلي شهرياري در ويژه برنامه نبض شبكه خبر با اشاره به اينكه بخش خصوصي بويژه پس از هدفمند شدن يارانهها درگير مشكلاتي شده است، گفت: دولت بسياري از هزينهها را در مراكز درماني بخش دولتي پرداخت ميكند اما هيچگونه يارانهاي به بخش خصوصي تعلق نميگيرد و شاهد هستيم كه هزينههايي نظير بهاي آب، برق، گاز و مايحتاج روزانه نظير مواد غذايي، افزايش قابل توجهي پيدا كردهاند.
وي ادامه داد: همچنين علاوه بر افزايش قابل توجه نرخ كالا و خدمات، نرخ تورم نيز رشد داشته است. مجموعه اين مشكلات باعث شده است بخش خصوصي نتواند امورش را با تعرفههاي اعلامي سامان دهد.
شهرياري با بيان اينكه تعرفههاي دولتي در دو بخش تعرفههاي غيرحرفهاي يا همان تعرفه هتلينگ بيمارستاني و تعرفههاي پزشكي تعيين ميشود، اظهار كرد: تعرفه هتلينگ بيمارستاني در راستاي هزينههاي معمول و به منظور اداره بيمارستان تعيين ميشود. اما بايد گفت با توجه به هدفمند شدن يارانهها، هزينه بيمارستانها نيز افزايش قابل توجهي داشته اند و متاسفانه تعرفهها در اين بخش نيز واقعي ديده نشده است.
وي ادامه داد: براي جبران اين هزينهها تعرفههاي پزشكي را افزايش ميدهند. البته همه اين تعرفهها را به پزشك نميدهند و مقدار زيادي از آن را براي پرداخت هزينههاي هتلينگ بيمارستانها مصرف ميكنند. متاسفانه اين اقدامات باعث به وجود آمدن هرج و مرج شده است كه عدم اعلام تعرفهها نيز به آن دامن ميزند.
درصد قابل توجهي از مردم تحت پوشش هيچ بيمهاي نيستند
نماينده مردم زاهدان در مجلس شوراي اسلامي درباره مشكلات مربوط به بيمهها نيز گفت: در برنامه پنجم توسعه مقرر شده است كه دولت بايد همه مردم را بيمه اجباري پايه كند. در حالي كه درصد قابل توجهي از مردم (بيش از 10 ميليون نفر) تحت پوشش هيچ بيمهاي نيستند.
بخش قابل توجهي از منابع بيمهاي به جاي مصرف در بخش دولتي در بخش خصوصي هزينه ميشود
وي افزود: همچنين بيمههاي تكميلي بايد تعريف ميشدند، اين در حالي است كه همه خدمات پزشكي بيمه تكميلي نيستند و بخش قابل توجهي از منابع بيمهها، صرفه هزينههايي ميشود كه مربوط به بيمههاي تكميلي نيست. خدمات پايهاي كه در بخش خصوصي ارائه ميشود به اسم بيمه تكميلي بسياري از منابع بيمهها را به خود اختصاص ميدهد. درواقع ميتوان گفت بخش قابل توجهي از منابع بيمهاي به جاي مصرف در بخش دولتي در بخش خصوصي هزينه ميشود.
منابع بيمهها كم نيست، بلكه به درستي هزينه نميشود
شهرياري اضافه كرد: همچنين برخلاف قانون برنامه توسعه كه سياستگذاري، برنامهريزي و نظارت را وظيفه وزارت بهداشت دانسته است، برخي وزارتخانهها و همچنين سازمانهايي كه منابع بودجهاي مشخص دارند، دست به قانونگذاري و سياستگذاري ميزنند. درواقع برخلاف اظهارات بايد گفت منابع بيمهها كم نيست، بلكه به درستي هزينه نميشود.
رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تاكيد قانون برنامه پنجم بر برقراري عدالت در سلامت، اظهار كرد: مطابق قانون هر شخصي كه درآمد بالاتري دارد، بايد هزينه بيشتري براي بيمهاش بپردازد. مسلما شخصي كه 400 هزار تومان حقوق دريافت ميكند با شخصي كه حقوق 3 ميليوني ميگيرد تفاوت دارد. به همين علت در قانون برنامه مشخص شده است كه بايد 5 درصد حقوق و مزاياي ثابت كارمندان دولت، سهم بيمه باشد. البته اين سهم در سال اول، دوم و سوم اجراي برنامه پنجم توسعه 5 درصد و در سال چهارم و پنجم 6 درصد تعيين شده است كه شاهد بوديم اين قانون در سال گذشته به طور كامل اجرا نشد. همچنين اين سهم براي روستاييان و قشر آسيبپذير 5 درصد تعيين شده كه بايد آن را دولت پرداخت كند، اما اين مورد هم عملياتي نشد.
شهرياري با بيان اينكه وزارت بهداشت موظف بود بيمه پايه و تكميلي را در سال اول اجراي برنامه تعريف كند، اظهار كرد: اميدواريم اين موارد در سال دوم اجراي برنامه عملياتي شود تا اينكه پس از اتمام برنامه پنجم توسعه شرمنده مردم نباشيم.
دستگاههاي اجرايي بايد پاسخگوي مردم باشند
وي در ادامه با اشاره به تصويب اعطاي 6 هزار ميليارد تومان به وزارت بهداشت از محل هدفمندي يارانهها، گفت: سه ماه ديگر از سال 91 ميگذرد و اين بودجه هنوز به وزارت بهداشت تعلق نگرفته است. با شروع به كار مجلس اين مطالبات را به طور جدي از وزارت بهداشت و ساير دستگاههاي ذيربط پيگيري ميكنيم. دستگاههاي اجرايي بايد پاسخگوي مردم باشند.
شهرياري ادامه داد: البته بايد گفت بيماران بايد حتما از وظايف ارجاع و پزشك خانواده معرفي شده باشند تا مشمول طرح رايگان شدن خدمات قرار بگيرند.
بيمارستان دولتي براي برخي مسئولان، تبديل به بخش خصوصي ميشود
رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين عنوان ميشود عدم سادهزيستي برخي مسئولان نظام سلامت يكي از علت هاي تاخير در اعلام تعرفههاست، گفت: ما نيز به اين مسئله معتقد هستيم. متاسفانه زماني كه مسئولان به بيمارستان دولتي ميروند، بيمارستان برايشان تبديل به بخش خصوصي ميشود. حتي ممكن است ژست مراجعه به بيمارستان دولتي براي همنوايي با عامه مردم را به خود بگيرند اما در نهايت بايد ديد برخوردي كه با مسئولان ميشود شبيه يك برخورد با ساير مردم است يا اينكه اغلب يك بخش را براي بستري يك مسئول دولتي خالي ميكنند يا يك اتاق خصوصي براي وي در نظر ميگيرند و خدمات ويژه به او ارائه ميدهند؟
وي افزود: تا زماني كه مسئولان خودشان مانند مردم خدمات دريافت نكنند، سلامتي هيچ وقت برايشان دغدغه نميشود. به همين علت هميشه سلامت در اولويت دوازدهم به بعد بودجهريزي بوده و مورد اعتراض قرار گرفته است.
وي ضمن ابراز گلايه از اينكه هيچگاه تعرفهها مطابق قانون پيش از شروع سال جديد اعلام نشدهاند، گفت: برخلاف اظهارات، بخشهاي دولتي بيشتر متضرر ميشوند، چرا كه بخش خصوصي براي اداره خودش هر طور كه شده به روش خود، پولش را از مردم ميگيرد.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در پايان گفت: از دولت ميخواهيم كه قانون را اجرا كند.
منبع : ایسنا