50 مطلب آخر
تخت روانپزشکی : بخشهای روان تنی لازمه بیمارستان های عمومی

توسعه بخشهای روان تنی لازمه بیمارستان های عمومی است .................  راه اندازی بخش روان تنی  در یک بیمارستان جسمی عمومی علاوه بر نقش بسیار بزرگ و مهمی که در ارتقاء سطح سلامت و بهداشت روانی افراد جامعه و انگ زدایی از بیمار روانی دارد کمک شایانی در جهت تعامل هر چه بیشتر روانپزشکان با سایر متخصصان به منظور بهبود هر چه سریعتر اختلالات روان تنی است .........................  براساس استانداردهای وزارت بهداشت، 10 درصد از تخت های هر بیمارستان باید به تخت های روان تنی (سایكوسوماتیك) اختصاص یابد .............................. حدود 50 درصد بیماران بستری در بیمارستان ها نیازمند مشاوره روانپزشكی هستند كه بخشی ازاین تعداد باید در بخش های روان تنی بستری شوند . . .

جهت رویت متن كامل اين مطلب ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن در كادر زير کلیک فرمائید :

تحلیل ما

متن کامل

توسعه بخشهای روان تنی لازمه بیمارستان های عمومی

توسعه بخشهای روان تنی لازمه بیمارستان های عمومی است.

مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه افتتاح بخش روان تنی بیمارستان امام رضا(ع) با اشاره به اینکه بیماریهای روان تنی شاخه ای از طب جامع نگر و روانپزشکی است، اظهار داشت: ‌به طور کلی عوامل روان شناختی در پیدایش، پیشرفت و وخامت یا تشدید بیماری ها نقش مهمی دارند.

دکتر فاطمه محرری با اشاره به اینکه بیماری های روان تنی یک یا چند مشکل رفتاری و یا روانی است که به طور ناخواسته بر سیر یا عاقبت یک بیماری طبی تاثیر مشخص می گذارد، خاطر نشان کرد: استرس های حاد و مزمن، اضطراب، افسردگی از جمله عواملی است که بر روی عملکرد کلیه سیستمهای بدن تاثیر می گذارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تاثیر استرس بر روی سلامت جسمی اظهار داشت: ‌تاثیر استرس بر روی دستگاه گوارش منجر به بروز علائم گوارشی از جمله گاستریت، زخم اثتی عشر، تهوع و استفراغ، رفلاکس معده به مری می شود و همچنین در اختلالاتی مانند کولیک و کرون نیز نقش استرس و عوامل روانپزشکی کاملا بارز است.

رئیس مرکز آموزشی پژوهشی درمانی روانپزشکی ابن سینا با اشاره به اینکه ‌استرسهای حاد عامل بسیاری از اختلالات دستگاه قلبی و عروقی و بیماریهای کرونر قلب است، خاطر نشان کرد: اختلالاتی مانند فشار خون بالا، آسم، پرکاری تیروئید، دیابت، سردرد های میگرنی و تنشی و نیز اختلالات پوستی مانند درماتیک اتوپیک و خارشهای موضعی شدید در افرادی که سرشت اضطرابی و سطح استرس بالا دارند بیشتر دیده می شود.

مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در طب روان تنی تظاهرات بالینی عمدتا به صورت جسمی بروز می کند و شکایت اولیه بیماران معمولا جسمی است و قبل از مراجعه به روانپزشک به پزشک عمومی و یا متخصص داخلی مراجعه می کنند.

دکتر فاطمه محرری خاطر نشان کرد: ‌رویکرد مهم درمانی در طب روان تنی، شناسایی سریع و به موقع این اختلالات و همکاری نزدیک بین روانپزشک با سایر متخصصان است.

عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به راه اندازی بخش روان تنی در بیمارستان امام رضا(ع) گفت:‌ راه اندازی این بخش در یک بیمارستان جسمی عمومی علاوه بر نقش بسیار بزرگ و مهمی که در ارتقاء سطح سلامت و بهداشت روانی افراد جامعه و انگ زدایی از بیمار روانی دارد کمک شایانی در جهت تعامل هر چه بیشتر روانپزشکان با سایر متخصصان به منظور بهبود هر چه سریعتر اختلالات روان تنی است.

عضو گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه روانپزشک در این رشته به عنوان مشاور همکاران پزشک کار می کند و در زمینه های داخلی، سایر رشته ها نیز با بیماران مشاوره می کند و در صورت لزوم درمانهای روانپزشکی را پیگیری می کند، افزود: ‌روانپزشک مشاور رابط با تمام خدمات تشخیصی درمانی تحقیقی و آموزشی که یک روانپزشک در بیمارستان عمومی انجام می دهد سروکار دارد.

دکتر فاطمه محرری خاطر نشان کرد:‌ در بیماران مبتلا به بیماریهای جسمی مزمن شیوع اختلالات روانی که عمدتا از سوء مصرف مواد و اختلالات خلقی و اضطرابی می باشند بیش از 40 درصد برآورد گردیده است نیاز مبرم به حضور چنین رشته ای در همه بیمارستانهای عمومی و جنرال است.

مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه از کلیه اعضاء هیئت علمی و حمایتهای رئیس دانشگاه و معاونت درمان در راه اندازی بخش روان تنی بیمارستان امام رضا(ع) قدردانی کرد.

بر اساس این گزارش، رییس بخش روان تنی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد نیز گفت: براساس استانداردهای وزارت بهداشت، 10 درصد از تخت های هر بیمارستان باید به تخت های روان تنی (سایكوسوماتیك) اختصاص یابد.

دكتر امیر رضایی اردانی افزود: طبق بررسی های جهانی حدود 50 درصد بیماران بستری در بیمارستان ها نیازمند مشاوره روانپزشكی هستند كه بخشی ازاین تعداد باید در بخش های روان تنی بستری شوند.

وی با بیان اینكه اغلب بیماریهای مزمن، اختلالات روان تنی را بدنبال دارد، افزود: طب روان تنی شاخه ای از طب است كه به تداخل و برهم كنش عوامل روان شناختی و جسمی در بیماران می پردازد.

وی گفت: بیماران نیازمند پیوند كلیه، سوختگی ها، بیماریهای گوارشی، سرطان ها و بیماریهای قلبی و عروقی از جمله بیماریهای روان تنی هستند.

وی اظهار داشت: در بیماریهای روان تنی مشكلات جسمی و روانی بر هم تاثیر گذار هستند به طوریكه بیماریهای جسمی امراض روانی را بدنبال دارند و از سوی دیگر اضطراب و بیماریهای روحی و روانی نیز باعث ایجاد و تشدید بیماریهای جسمی می شوند.

گفتنی است: ‌بخش روان تنی بیمارستان امام رضا(ع) چندی پیش با حضور مسئولان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با همکاری بیمارستان ابن سینا و بیمارستان امام رضا(ع) با 19 تخت مصوب با کادری مجرب متشکل از اعضاء هیات علمی و پرستاران بخش های روان درمانی بیمارستان ابن سینا راه اندازی شد

منبع : و ب د ا

منبع : تاریخ : ۱۳۹۱/۴/۲ تعداد بازدیدکنندگان : 4798

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 4475
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 6545
بازدید امسال : 802028
بازدید کل : 37169101

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش