50 مطلب آخر
مدیریت بیمارستانی : مدلEFQM اروپا برای افزایش بهره وری بیمارستانی

یکی از برنامه‌های اصلی و اساسی در افزایش بهره وری مراکز درمانی اجرای کامل برنامه ملی پزشک خانواده است که از سردرگمی بیماران،هدر رفتن منابع،ارجاعات بی مورد، تجویزهای غیر ضروری دارو و خدمات تشخیصی و پرداخت از جیب بیش از حد مردم جلوگیری می‌کند و با آگاهی از بیماریهای نهفته در جامعه از آنها جلوگیری می‌کنیم  ..........................  اقدام دیگری که در این مسیر در حال انجام است، اجرای مدل تعالی سازمانی EFQM اروپا در بیمارستانها است که برای نظام سلامت کشورمان آن را بازسازی و بومی کرده‌ایم  .................... اولین دانشگاهی که از رأس تا خدمات بهداشت محیطی آن این مدل را اجرا کرده است، دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است ............................. هدف از اجرای این مدل در بیمارستانها در نهایت افزایش بهره وری و رضایتمندی مردم و مشتریان است که در کنار اجرای نظام حاکمیت بالینی و اعتبار بخشی بیمارستانها می‌تواند به نتیجه مطلوبتری برسد .....................  میزان پرت یا هدررفت منابع در حوزه سلامت بین 30 تا 40 درصد است و ایده آل این است که این میزان را به طرق مختلف به حداقل برسانیم  ...............  در کشورهای پیشرفته که در این زمینه تلاش کرده‌اند و به خصوص برنامه پزشک خانواده رابه طور کامل اجراکرده‌اند توانسته‌اند میزان هدررفت منابع در حوزه سلامت با به 10درصد کاهش دهند  .   .   .

برای رویت متن کامل این مطلب ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر ذیل کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

 ۳۰ تا۴۰  درصد منابع حوزه سلامت هدر می‌رود

 رئیس مرکز توسعه و تحول اداری وزارت بهداشت گفت: پرت یا میزان هدر رفت منابع در حوزه سلامت بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است که در تلاشیم با اجرای برنامه پزشک خانواده، اجرای مدل تعالی سازمانی، حاکمیت بالینی و اعتباربخشی این میزان را به ۱۰ درصد کاهش دهیم.

محمد فتحیافزود:‌ یکی از مهمترین اهداف مسئولان حوزه سلامت مطابق برنامه توسعه این است که میزان بهره وری از منابع موجود را بالا ببریم و برای این کار چندین برنامه مختلف به طور همزمان در حال اجراست.

وی گفت: یکی از برنامه‌های اصلی و اساسی در این مسیر اجرای کامل برنامه ملی پزشک خانواده است که از سردرگمی بیماران،هدر رفتن منابع،ارجاعات بی مورد، تجویزهای غیر ضروری دارو و خدمات تشخیصی و پرداخت از جیب بیش از حد مردم جلوگیری می‌کند و با آگاهی از بیماریهای نهفته در جامعه از آنها جلوگیری می‌کنیم.

رئیس مرکز توسعه و تحول اداری وزارت بهداشت ادامه داد: اقدام دیگری که در این مسیر در حال انجام است، اجرای مدل تعالی سازمانی EFQM اروپا در بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی است که برای نظام سلامت کشورمان آن را بازسازی و بومی کرده‌ایم.

فتحی اضافه کرد: این مدل تعالی سازمان در سازمان ملی بهره وری کشور نیز تأیید و در سایت این سازمان قرار گرفته است، اولین دانشگاهی که از رأس تا خدمات بهداشت محیطی آن این مدل را اجرا کرده است، دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است.

وی گفت: هدف از اجرای این مدل در بیمارستانها در نهایت افزایش بهره وری و رضایتمندی مردم و مشتریان است که در کنار اجرای نظام حاکمیت بالینی و اعتبار بخشی بیمارستانها می‌تواند به نتیجه مطلوبتری برسد.

رئیس مرکز توسعه و تحول اداری وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که میزان بهره وری در نظام سلامت کشور ما در حال حاضر چقدر است، گفت: بر اساس افق 1404 هدف این است که میزان پرداخت از جیب مردم به کمتر از 30 درصد برسد، در حالی که اکنون میزان پرداخت ازجیب مردم حدود 55 درصد و بسیار بیشتر از حد مورد انتظار قانونی است.

وی گفت: طبیعتاً کاهش میزان پرداخت از جیب مردم یکی از شاخص های نشان دهنده افزایش میزان بهره وری است که البته مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که مجموعه های مختلفی علاوه بر وزارت بهداشت در این زمینه دخیل هستند از جمله بیمه‌ها و بهبود این شاخص به میزان همکاری این مجموعه‌ها بستگی دارد بنابراین به طور دقیق نمی‌توانیم بگوییم میزان بهره وری در نظام سلامت چقدر است.

فتحی ادامه داد: بهره وری یعنی اینکه به مردم خدمات خوب بدهیم و خدمات خوب به مردم هر روز بهتر از دیروز باشد و در این مسیر شاخص‌های زیادی داریم که یکی دوتا نیست ولی در مجموع از میزان استاندارد شاخصها دور نیستیم و به آ‌نها خیلی نزدیک هستیم.

رئیس مرکز توسعه و تحول اداری وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که حال که میزان بهره وری نظام سلامت مشخص نیست آیا میزان پرت و هدر رفتن منابع در این حوزه مشخص است؟ توضیح داد: به طور کلی میزان پرت یا هدررفت منابع در حوزه سلامت بین 30 تا 40 درصد است و ایده آل این است که این میزان را به طرق مختلف به حداقل برسانیم.

وی گفت: در کشورهای پیشرفته که در این زمینه تلاش کرده‌اند و به خصوص برنامه پزشک خانواده رابه طور کامل اجراکرده‌اند توانسته‌اند میزان هدررفت منابع در حوزه سلامت با به 10درصد کاهش دهند.

منبع: فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۹۱/۴/۲۰ تعداد بازدیدکنندگان : 4729

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6668
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8738
بازدید امسال : 804221
بازدید کل : 37171294

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش