50 مطلب آخر
خبرصنفی : وضعیت بیمارستانهای استان همدان درسال 1391

 

مجموعاً در استان همدان 22 بیمارستان وجود دارد  ...................... تعداد تخت مصوب یک‌هزار و 600 تخت بیمارستانی است که در حال حاضر تنها یک‌هزار و 208 تخت فعال وجود دارد ...................... در مرکز استان پنج بیمارستان  بعثت، اکباتان، فاطمیه، فرشچیان و شهید بهشتی فعال است .....................  شش بیمارستان غیردانشگاهی عبارتند از بیمارستان آتیه(مربوط به تأمین اجتماعی)، بیمارستان 557 ارتش، بیمارستان بوعلی و بیمارستان شهید مطهری که این چهار بیمارستان در مرکز استان یعنی در شهر همدان هستند و بیمارستان پایگاه هوایی نوژه کبودراهنگ و بیمارستان دکتر غرضی که وابسته به تأمین اجتماعی است در ملایر واقع شده است ................... در حال حاضر کمبود تخت‌های بیمارستانی به عنوان نخستین معضل درمانی  و کمبود فضای فیزیکی در اختیار نیز به شدت استان را آزار می‌دهد ....................... در حال حاضر شش بیمارستان و یک بخش بیمارستانی در حال ساخت در استان وجود دارد .....................  بیمارستان 200 تختخوابی قلب فرشچیان، بیمارستان 220 تختخوابی اکباتان که این دو بیمارستان در شهر همدان، بیمارستان 160 تختخوابی در نهاوند، بیمارستان 96 تختخوابی در تویسرکان، بیمارستان 64 تختخوابی در اسدآباد، بیمارستان 64 تختخوابی در بهار در حال احداث است ....................... مجموعاً حدود 840 تخت در استان همدان در حال احداث است که 456 تخت آن در شهر همدان و 384 تخت آن نیز در سایر شهرستان‌های استان واقع شده است .  .  .

جهت رویت مابقی این خبر ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  دركادر ذيل کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

کمبود تخت‌های بیمارستانی نخستین معضل درمانی همدان است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: کمبود تخت‌های بیمارستانی نخستین معضل درمانی و کمبود فضای فیزیکی نیز دومین معضل درمانی در استان همدان است.

حسن جلالوند با بیان اینکه حوزه درمان جزو پرچالش‌ترین معاونت دانشگاه علوم پزشکی است، اظهار کرد: تمام اموری که مرتبط با حوزه درمان می‌شود از فوریت و اورژانسی ویژه‌ای برخوردار است و از طرفی سرمایه‌گذاری که در حوزه درمان می‌شود به این سرعت جوابگو نیست.

علت به طول انجامیدن پروژه‌های بیمارستانی چیست؟

جلالوند: از روزی که کلنگ احداث بیمارستانی زده می‌شود تا روزی که بیمار روی تخت بستری می‌شود سال‌ها طول می‌کشد چرا که این روند بستگی به وضعیت‌های مختلفی که در کشور از نظر مالی، بودجه‌هایی که به حوزه‌های بهداشت و درمان اختصاص داده می‌شود و شرایط جوی و محیطی استان دارد و سبب می‌شود پروژه چند سال طول بکشد که در استان همدان نیز به همین صورت است.

در ارتباط با تعداد بیمارستان‌های دانشگاهی و غیر دانشگاهی همدان توضیح دهید؟

جلالوند: مجموعاً در استان 22 بیمارستان وجود دارد که از این تعداد 16 بیمارستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و شش بیمارستان نیز غیردانشگاهی است.

وی افزود: بیمارستان‌های غیردانشگاهی استان نیز شامل بیمارستان‌های ارتش، تأمین اجتماعی و بیمارستان‌های خیریه و خصوصی فعال در استان است.

وضعیت بیمارستانی شهرستان همدان چگونه است؟

جلالوند: در مرکز استان پنج بیمارستان دانشگاهی شامل بیمارستان‌های بعثت، اکباتان، فاطمیه، فرشچیان و شهید بهشتی فعال است که جزو بیمارستان‌های آموزشی درمانی دانشگاه محسوب می‌شوند.

تعداد تخت‌های مصوب و فعال بیمارستان‌های شهر همدان را بیان کنید؟

جلالوند: در مجموع تعداد تخت مصوبی که در این بیمارستان‌ها از نظر قوانین و مقررات وزارتخانه پیش‌بینی شده یک‌هزار و 600 تخت بیمارستانی است در حالی که با توجه به اینکه فضای فیزیکی مناسبی برای بهره‌برداری از این تعداد تخت در همدان نداریم در حال حاضر تنها یک‌هزار و 208 تخت فعال در پنج بیمارستان دانشگاهی مرکز استان وجود دارد.

ضریب اشغال تخت‌های بیمارستان‌های شهر همدان چگونه است؟

جلالوند: آخرین آمار ضریب اشغال تخت‌های بیمارستانی همدان مربوط به پایان سال 90 است که بر این اساس در پنج بیمارستان دانشگاهی همدان مجموعاً 74 درصد ضریب اشغال تخت داشتیم که از استاندارد کشوری که حدود 60 درصد است، بسیار بالاتر است.

در ارتباط با وضعیت بیمارستان‌های سایر شهرستان‌های استان توضیح دهید؟

جلالوند: مجموعاً 11 بیمارستان در شهرستان‌های استان همدان داریم که بیمارستان‌های درمانی هستند و به واسطه وجود دانشکده در دو شهر اسدآباد و نهاوند معاونت آموزشی دانشگاه نیز پیگیر مباحث آموزشی ـ درمانی شدن بیمارستان‌های مستقر در این دو شهرستان است.

وی افزود: در مجموع 982 تخت مصوب در این 11 بیمارستان پیش‌بینی شده که به دلیل فرسودگی برخی بیمارستان‌ها، 844 تخت فعال در شهرستان‌های استان داریم و ضریب اشغال تخت آنها 61 درصد در سال 90 بود.

در زمینه بیمارستان‌های غیردانشگاهی استان صحبت کنید؟

جلالوند: شش بیمارستان غیردانشگاهی عبارتند از بیمارستان آتیه(مربوط به تأمین اجتماعی)، بیمارستان 557 ارتش، بیمارستان بوعلی و بیمارستان شهید مطهری که این چهار بیمارستان در مرکز استان یعنی در شهر همدان هستند و بیمارستان پایگاه هوایی نوژه کبودراهنگ و بیمارستان دکتر غرضی که وابسته به تأمین اجتماعی است در ملایر واقع شده است.

وی افزود: مجموع این شش بیمارستان غیردانشگاهی 766 تخت مصوب دارد که 474 تخت در آنها فعال است که ضریب اشغال تخت آنها نیز 58 درصد در سال گذشته بوده است.

مهم‌ترین چالش در بحث بیمارستان‌های استان همدان چیست؟

جلالوند: در حال حاضر کمبود تخت‌های بیمارستانی به عنوان نخستین معضل درمانی از دیدگاه من به عنوان معاون درمانی دانشگاه تلقی می‌شود و کمبود فضای فیزیکی در اختیار نیز به شدت ما را آزار می‌دهد.

وی افزود: در فصولی مثل زمستان که عمدتاً برخی از بیماری‌های عفونی و مسری بیشتر می‌شوند ما به شدت با کمبود تخت به ویژه در بخش‌های داخلی مواجه هستیم.

مشکل کمبود تخت‌های بیمارستانی، در کدام بیمارستان حادتر است؟

جلالوند: گاهی اوقات پیش می‌آید که برای بستری بیماران با تشخیص بستری اورژانس نیز تخت نداریم و حتی از تخت‌هایی هم که به صورت اضافه بر سازمان استفاده می‌کنیم جوابگو نیست و بر اساس این وضعیت بیماران باید چند ساعت در اورژانس منتظر بمانند تا تختی خالی شود و این بحران در بین بیمارستان‌های دانشگاهی شهید بهشتی از همه بیمارستان‌ها واضح‌تر است.

در ارتباط با پروژه‌های احداث بیمارستان در استان توضیح دهید؟

جلالوند: دانشگاه علوم پزشکی همدان در حال حاضر شش بیمارستان و یک بخش بیمارستانی در حال ساخت در استان دارد که این بخش بیمارستانی بخش سوختگی بیمارستان بعثت همدان است و برای آن 36 تخت در نظر گرفته شده و در حال انجام است.

تعداد تخت‌های بیمارستان‌های در حال احداث در استان را تشریح کنید؟

جلالوند: بیمارستان 200 تختخوابی قلب فرشچیان، بیمارستان 220 تختخوابی اکباتان که این دو بیمارستان در شهر همدان، بیمارستان 160 تختخوابی در نهاوند، بیمارستان 96 تختخوابی در تویسرکان، بیمارستان 64 تختخوابی در اسدآباد، بیمارستان 64 تختخوابی در بهار در حال احداث است.

وی افزود: مجموعاً حدود 840 تخت در استان همدان در حال احداث است که 456 تخت آن در شهر همدان و 384 تخت آن نیز در سایر شهرستان‌های استان واقع شده است.

بیمارستان قلب فرشچیان در چه زمانی به بهره‌برداری می‌رسد؟

جلالوند: براساس آماری که از دفتر فنی دانشگاه علوم پزشکی گرفته‌ایم، بیمارستان قلب فرشچیان در خردادماه سال 92 به بهره‌برداری خواهد رسید که بر این اساس نخستین بیمارستانی است که در بین بیمارستان‌های در حال تأسیس همدان، وارد چرخه درمانی استان می‌شود.

بیمارستان‌های در حال احداث دیگر استان چطور؟

جلالوند: بر اساس اطلاعات دفتر فنی دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستان 220 تختخوابی اکباتان، بیمارستان 64 تختخوابی بهار، بیمارستان 96 تختخوابی تویسرکان و بیمارستان 160 تختخوابی نهاوند در سال 92، بیمارستان 64 تختخوابی اسدآباد که توسعه بیمارستان فعلی است و در کنار آن ساخته می‌شود نیز در سال 93 وارد چرخه درمانی می‌شود.

بخش سوختگی بیمارستان بعثت چطور؟

جلالوند: این بخش نیز در حال حاضر مقرر شده در سال 92 به بهره‌برداری برسد.

کدام‌یک از پروژه‌های بیمارستانی در سال جاری افتتاح می‌شود؟

جلالوند: در خوشبینانه‌ترین حالت می‌توان گفت تا پایان سال جاری فقط بیمارستان قلب فرشچیان به بهره‌برداری برسد اما اگر محقق نشد امیدواریم تا قبل از نیمه نخست سال 92 وارد چرخه درمانی استان شود.

 

بیمارستان 64 تختخوابی بهار سال آینده افتتاح می‌شود

سرپرست شبکه بهداشت و درمان بهار گفت: بیمارستان 64 تختخوابی بهار سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید تا مردم از خدمات آن بهره‌مند شوند.

 

 آرش مفرح اظهار داشت: از نظر نیروی انسانی و منابع دچار مشکل هستیم و در حال حاضر نیز وضعیت فیزیکی بیمارستان آیت‌الله بهاری در شأن مردم این دیار نیست.

وی گفت: با تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته بیمارستان 64 تختخوابی بهار سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید تا مردم از خدمات آن بهره‌مند شوند.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهار در ادامه با بیان اینکه نظام سلامت سال‌ها گرفتار بیماری بود، ادامه داد: مشکل اصلی تخصص‌گرایی بود که نمی‌توانستیم به مردم خدمات ارائه دهیم و با اجرای طرح پزشک خانواده که ماه آینده عملیاتی خواهد شد هر پزشک 2 هزار 500 نفر جمعیت را زیر پوشش خود قرار می‌دهد و در سه سطح خدمات‌رسانی صورت خواهد گرفت.

 

اجرای طرح ثبت خطاهای پزشکی در بیمارستان فاطمیه همدان

مدیر بیمارستان‌ فاطمیه همدان با اشاره به کاهش خطاهای پزشکی در بیمارستان فاطمیه گفت: در این راستا طرح ثبت خطاهای پزشکی در این بیمارستان انجام می‌شود.

 

 

زهره آب‌آب‌زاده از کاهش خطاهای پزشکی در بیمارستان فاطمیه همدان خبر داد و اظهار کرد: موضوع ثبت خطاهای پزشکی با هدف ارزیابی حوادث در راستای یادگیری، تشخیص و درمان یک مشکل عمده در طراحی و کارکرد سیستم است.

به گفته وی، طرح ثبت خطاهای پزشکی در بیمارستان فاطمیه همدان به منظور پیدا کردن مقصر و اعمال تنبیه و سرزنش نیست بلکه در راستای تشخیص و رفع خطاهای احتمالی است.

مدیر بیمارستان‌ فاطمیه همدان با بیان اینکه خطاهای پزشکی در بیمارستان فاطمیه در دو مرحله برنامه‌ریزی و در مرحله اجرا است، گفت: در مرحله برنامه‌ریزی به علت کمبود دانش و اطلاعات پزشکان در زمینه وضعیت بیمار، روش‌های درمان و تجویز دارو است.

به گفته وی، خطاهای پزشکی در مرحله اجرا به صورت غیر عمد در حین انجام فعالیت‌های بالینی رخ می‌دهد.

آب‌آب‌زاده عنوان کرد: در حال حاضر همه خطاهای بیمارستانی به صورت فردی و یا از طرف مسئول مربوطه و از طریق صندوق‌های نصب شده در قسمت‌های مختلف بیمارستان به دفتر حاکمیت بالینی جمع‌آوری می‌شود.

وی ابراز داشت: تحلیل خطاهای صورت گرفته در بیمارستان با هدف یادگیری و به اشتراک‌گذاری نتایج حاصل از آن در جلسه‌ای با حضور مسئولان بخش‌ها و واحدها، طرح و به همه بخش‌ها و واحدها ارسال می‌شود.

مدیر بیمارستان‌ فاطمیه همدان در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: بر اساس این طرح افرادی که در ارسال خطاها همکاری بیشتری داشته باشند از طرف مدیریت بیمارستان مورد تشویق قرار می‌گیرند که هدف از این مهم نیز فرهنگ‌سازی انعکاس خطاهای پزشکی و بیمارستانی است.

 

منبع: فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۹۱/۴/۲۸ تعداد بازدیدکنندگان : 5189

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5841
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7911
بازدید امسال : 803394
بازدید کل : 37170467

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش