تعدادبیمارستانهای فعال
حسین الفتنیا مشاور معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر 864 بیمارستان فعال در سطح کشور وجود دارد. از این تعداد 540 بیمارستان دولتی، 132 بیمارستان خصوصی و 174 بیمارستان وابسته به مؤسسات و سایر سازمانهای خیریه است.
سرانه زباله و فاضلاب بیمارستانی
الفتنیا با بیان اینکه قسمتی از مواد زائد بیمارستانها را فاضلاب تشکیل میدهد، گفت: این فاضلابها حاوی مواد بیولوژیک و شیمیایی بوده و به طور متوسط به ازای هر تخت بیمارستانی روزانه حدود 600 لیتر فاضلاب تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه به طور متوسط روزانه به ازای هر تخت بیمارستانی حدود 2.7 کیلوگرم زباله تولید می شود، افزود: با توجه به 93 هزار تخت بیمارستانی در سطح کشور روزانه حدود 251 تن زباله تولید میشود که از این میزان زباله 80 درصد پسماندهای عمومی 15 درصد پسماندهای خطرناک، 3 درصد مواد شیمیایی و دارویی و یک درصد اجسام برنده و نوکتیز تشکیل میدهند.
آمار پزشکان عضو نظام پزشکی
رئیس سازمان نظام پزشکی : در سال 57 شماره نظام پزشکی حدود 14 هزار بود و اکنون به بالای 110 هزار رسیده است؛ از طرفی در سال 57 نزدیک به 5 هزار پزشک فیلیپینی، بنگلادشی و پاکستانی در کشور ما کار میکردند اما امروز نه تنها پزشک خارجی نداریم بخش صادرات پزشکان هم مطرح است.
آمارهای مهم در اقتصاد درمان
رئیس سازمان نظام پزشکی اظهار داشت: بودجه حوزه سلامت،اقتصاد سلامت، سرمایهگذاری، گردش مالی مطبها و بیمارستانها از جمله دغدغههای ماست.
وی ادامه داد: در اقتصاد سلامت سه بحث محوری تولید منابع، توزیع و تخصیص مناسب و ارائه خدمات در بستههای مختلف خدماتی در همه جای دنیا مطرح است و آن چیزی که در سالهای گذشته چالش ایجاد کرده تامین منابع حوزه سلامت است.
تا سالهای 72 در بودجه سالیانه کشور چیزی حدود 400 میلیون دلار برای اعزام بیماران به خارج از کشور و خدمات تشخیصی درمانی اختصاص مییافت ولی امروز نیازی به این کار نیست و کارهای تشخیصی همتای بهترین مراکز دنیا در داخل کشور انجام میشود.
جمعیت کشور نسبت به 30 سال گذشته دو برابر شده اما اعتبارات حوزه پزشکی به همان نسبت توسعه نیافته است از طرفی امروز مردم در اقصی نقاط کشور کارهای تشخیصی پیشرفته را در حوزه پزشکی طلب میکنند و نمیتوان خدمات حوزه سلامت را در شهرهایی مانند تهران، سطحبندی کرد.
به گفته رئیس سازمان نظام پزشکی بودجه حوزه سلامت در سال 90 با اختصاص 10 درصد از اعتبارات قانون هدفمندی یارانهها چیزی حدود 60 درصد افزایش داشت و برای سال 91 علاوه بر 15 هزار میلیارد تومان بودجه مصوب 6 هزار میلیارد تومان از محل قانون هدفمندکردن یارانهها به این بودجه افزوده شده و میتوان گفت بودجه حوزه سلامت امسال بالای 20 هزار میلیارد تومان است و امیدواریم معضل اعتبارات بیمارستانهای دولتی و آموزشی با این بودجه برطرف شود تا بتوانند به مردم خدمات رایگان ارائه کنند.
صدر تصریح کرد: نزدیک به 55 درصد هزینههای درمانی از جیب مردم پرداخت میشود و براساس قانون پنجم توسعه این رقم باید به 30 درصد برسد و امیدواریم با طرحهایی که در سال 91 اجرا میکنیم این رقم به زیر 50 درصد برسد.
منبع : اخبارگوناگون خروجی فارس