بیمارستان روانپزشکی رازی بزرگترین بیمارستان روانپزشکی خاورمیانه
حمیدرضا خانکه معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی: تاکنون در کشور به سطوح اول و دوم حوزه سلامت یعنی بهداشت و درمان توجه خاصی شده است و باید به سطح سوم یعنی توانبخشی نیز توجه لازم برای ارائه خدمات مناسب تر به بیماران لحاظ شود.
وی افزود: شاید سازمان بهزیستی متولی ارائه خدمات توانبخشی به نیازمندان باشد ولی در حوزه سیاستگذاری نقشی ندارد و وزارت بهداشت میتواند در این زمینه نقش خوبی را ایفا کند.
خانکه با اشاره به اینکه ایران در حال حاضر به سمت یک جامعه پیر پیش میرود، افزود: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در این زمینه با دارا بودن بیمارستان رازی با قدمت 100 سال و کلینیکهای تخصصی به بیماران نیازمند حوزههای توانبخشی و بیماران روانی خدمات گستردهای میدهد.
وی تصریح کرد: خدمات گسترده بیماران روانی به خصوص در بیمارستان روانپزشکی رازی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در سطح منطقه و حتی در سطح جهان منحصر به فرد است ولی این دانشگاه با مشکلاتی از جمله کمبود اعتبار برای خرید دستگاههای تخصصی توانبخشی و تعویق افتادن صدور پروانههای تأسیس مراکز و مسئولان فنی مراکز مواجه است.
خانکه خاطرنشان کرد: عموم مشکلات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی مربوط به شاخصهای اعتباری است که میتوان مشکلات کمبود نیرو از جمله پرستار نیز به آن اضافه کرد.
افزایش رضایتمندی بیماران در بیمارستانها با دریافت خدمات توانبخشی
عباسعلی ناصحی، مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در حوزه توانبخشی کمتر کار شده است، افزود: این در حالی است که در بیمارستانهایی که مداخلات توانبخشی صورت میپذیرد رضایتمندی بیماران افزایش مییابد و در نتیجه بازگشت بیمار به بیمارستان کمتر شده که این مسئله باعث صرفه اقتصادی در هزینهها نیز میشود.
وی بیان داشت: به طور مثال در بیمارستان قلب تهران به دلیل مداخلات توانبخشی بیماران رضایتمندی خوبی کسب کردهاند و در این زمینه ما نیز باید تمرکز بیشتری به ارائه خدمات توانبخشی در بیمارستانها به بیماران داشته باشیم.
ناصحی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دارای بزرگترین بیمارستان روانپزشکی در کشور و منطقه خاورمیانه است و رشتههای کنونی این دانشگاه نیز در بین تمام دانشگاههای همسطح خود منحصر به فرد است.
محمد هادی موسویان رئیس بیمارستان روانپزشکی رازی نیز در ادامه نشست با اشاره به قدمت یکصد ساله بیمارستان روانپزشکی رازی که جزو زیرمجموعه دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تعریف میشود، افزود: در حال حاضر این بیمارستان در مساحتی بالغ بر 100 هکتار دارای یک هزار و 200 تخت فعال است که 500 تخت آن مربوط به بخشهای بیماران حاد بوده و هزار و 50 پرسنل نیز در این بیمارستان روانپزشکی از جمله کادر درمانی عضو هیئت علمی، پرستار و بهیار فعالیت میکنند.
ارجاع بیماران خطرناک روانی از مشکلات بیمارستان روانپزشکی رازی
وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی و فرسودگی و فشار زیاد در بیمارستان روانپزشکی رازی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات عمده در این بیمارستان ارجاع بیماران خطرناک روانی است که باید با کمک قوه قضاییه این مسئله برطرف شود.
کاهش تختهای روانی باعث افزایش تعداد زندانیان در زندانها میشود
فرید فدایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز در ادامه این جلسه با اشاره به تدوین فلوشیب روانپزشکی قانونی که مراحل پایانی آن سپری میشود، افزود: کاهش تختهای روانی باعث افزایش تعداد زندانیان در زندانها میشود.
وی ادامه داد: به طور مثال در آمریکا عنوان میشود که از سال 1953 توانستهاند تعداد تختهای روانیشان را کاهش دهند ولی این در حالی است که تعداد جمعیت زندانیانشان 10 برابر شده است.
فدایی خاطرنشان کرد: با توجه به جمعیت 10 میلیونی تهران که 8 میلیون نفر آن در جنوب شهر زندگی میکنند باید در این زمینه توجه و اولویت بیشتری به بیمارستان روانپزشکی رازی شود.
منبع : فارس