پسماندهای اداری بیمارستانی باید از پسماندهای عفونی جداسازی شود
دانشیار گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشكی تهران با اشاره به تولید زباله های خانگی و اداری مانند كاغذ و مواد پلاستیكی در همه بیمارستان های كشور گفت: این زباله ها درصورت مخلوط شدن با مواد عفونی، جزو پسماندهای بیمارستانی محسوب می شوند.
'منیره مجلسی' افزود: این درحالی است كه به راحتی می توان با آموزش پرسنل بیمارستانی، زباله های خانگی و اداری بیمارستانی را مانند زباله های خانگی دفع و از صرف هزینه های مربوط بی خطرسازی بیمارستانی آن جلوگیری كرد.
وی خاطرنشان كرد اغلب به تصفیه، بی خطرسازی و دفع پسماندهای بیمارستانی پرداخته می شود در صورتی كه كاهش حجم این پسماندها یكی از اصول مدیریت مواد زائد بیمارستانی به شمار می رود.
این استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: طبق مطالعات انجام گرفته در اغلب بیمارستان ها، پرسنل و كارمندان برای جداسازی پسماندهای خانگی و عفونی آموزش ندیده اند و توجهی به مدیریت مواد زائد بیمارستانی نمی شود.
مجلسی افزود: طبقه بندی و جاسازی زباله های بیمارستانی به دلیل تامین سلامت شاغلین و بیماران و ابعاد اقتصادی دفع و تصفیه آنها، حائز اهمیت است.
وی، مواد زائد بیمارستانی را به پنج گروه مواد زائد معمولی، مواد زائد پاتولوژیك -بافت های بدن-، مواد زائد رادیواكتیو، مواد زاید شیمیایی و مواد زاید عفونی تقسیم بندی كرد.
این استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی یادآور شد زباله ها و پسماندهای بیمارستانی یكی از معضلات زیست محیطی است كه به علت دارا بودن عوامل خطرناك، سمی و بیماری زا، سلامت جامعه را تهدید می كند.
منبع: ایرنا