موافقت هیئت دولت با پرداخت حق فنی به داروسازان در داروخانهها
همزمان با روز داروساز موافقت هیئت دولت با پرداخت حق فنی به داروسازان در داروخانهها تصویب شد.
احمد شیبانی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در مراسم بزرگداشت روز داروساز با اعلام این خبر گفت: با کوششهای فراوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جامعه داروسازی از یک حق مسلم که در طول 23 سال گذشته پرداخت میشد و امسال با کش و قوسهایی همراه شده بود، مجدداً برخوردار شد.
وی افزود: جا دارد از هیئت دولت به خصوص معاون اول رئیس جمهوری که در روز داروساز، این هدیه را به داروسازان داد، قدردانی کنیم.
شیبانی خاطرنشان کرد: اصرار داروسازان برای برخورداری از حق فنی به خاطر جنبه مادی آن نبود زیرا این رقم چندان هم قابل توجه نیست و حذف حق فنی این ابهام را در بین داروسازان به وجود آورده بود که قشر داروساز مورد کمتوجهی و بیمهری قرار گرفته است که خوشبختانه با برقراری مجدد آن این ابهام نیز برطرف شد.
وزیر بهداشت تعرفه حق فنی داروخانهها را اعلام کرد
وزیر بهداشت رقم تعرفه حق فنی داروخانههای دولتی و خصوصی را که همزمان با روز داروسازی(۵ شهریور) در دولت تصویب شد، اعلام کرد
مرضیه وحید دستجردی گفت: هیئت وزیران همزمان با روز داروسازی (5 شهریور) پیشنهاد وزارت بهداشت درباره تعرفه حق فنی داروخانهها را که 13 دی 1390 به دولت ارائه شده بود، تصویب کرد.
وی اضافه کرد: بر اساس این مصوبه دولت، تعرفه حق فنی هر نسخه در داروخانههای دولتی معادل 15 درصد بهای نسخه و حداکثر تا سقف 500 تومان است و در داروخانههای بخش خصوصی نیز برای نسخههای کمتر از 1500 تومان حق فنی داروخانه 400 تومان و برای نسخ بیش از 1500 تومان، تعرفه حق فنی داروخانه 1000(هزار) تومان است.
وحید دستجردی گفت: داروخانههای شبانه روزی نیز برای خدمات در ایام و ساعات تعطیل( 22 شب تا 8 صبح) به دریافت حداکثر 20 درصد بیش از این تعرفهها مجاز هستند.
وی افزود: همچنین تعرفه ارائه خدمات حرفهای داروساز برای داروهای بدون نسخه ( OTC) معادل 15 درصد مبلغ کل دارو و حداکثر تا سقف 400 تومان است.
وزیر بهداشت افزود: این تعرفهها به استناد بند«ه» ماده 38 قانون برنامه توسعه پنجم مصوب سال 1389 و پس از تأیید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری و شورای عالی سلامت در دولت به تصویب رسید.
وی گفت: ارائه خدمات حرفهای در داروخانهها مانند تشخیص داروی تجویز شده توسط پزشک معالج، تشخیص اصلی بودن داروی تجویز شده، همچنین معتبر بودن تاریخ مصرف آن و ارائه توضیحات لازم به بیمار درباره نحوه مصرف و عوارض داروی مورد نیاز بیمار و نیز ساخت داروهای ترکیبی تجویز شده توسط پزشک جزو خدمات تشخیصی حوزه سلامت محسوب میشود که به ازای آن تعرفه حق فنی از بیمار اخذ میشود.
وحید دستجردی ادامه داد: البته هزینه خدمات داروهای ساختنی و ترکیبی که در داروخانه ساخته میشود جدای از حق فنی است که توسط داروخانه از بیمار دریافت میشود و هزینه آن معادل 10 درصد قیمت مواد مصرفی و حداکثر تا سقف 900 تومان است.
وزیر بهداشت اضافه کرد: داروهای ترکیبی و ساختنی مشمول دریافت تعرفه 15 درصد بهای نسخه مربوط به خدمات دارویی نمیشود.
وی افزود: در مورد داروهای ساختنی نیمه جامد، تعرفه حق فنی برای داروهای دوقلمی 600 تومان، سه قلمی 750 تومان و بیش از 3 قلم 900 تومان است و در مورد داروهای ساختنی مایع نیز تعرفه حق فنی برای داروهای دو قلمی 400 تومان، داروهای 3 قلمی 500تومان و داروهای بیش از 3 قلم 600 تومان است، هزینه ساخت هر کپسول نیز 70 ریال است.
وی گفت: در صورتی که داروخانه خصوصی در مرکز بهداشتی- درمانی مستقر نشود ولی مرکز مربوطه برای همکاری با برنامه پزشک خانواده،خدمات دارویی مانند خدمات سیاری و ده گردشی داروخانه ارائه کند،تعرفه این خدمات معادل 350 تومان است .
------------------------------------------
پایان