50 مطلب آخر
تجهیزات پزشکی : سیاه نمایی از وضیعت تجهیزات پزشکی درست نیست

 جهش های زیادی در عرصه تولید و واردات تجهیزات پزشکی داشته است و سیاهنمایی از وضعیت این تجهیزات در کشور کار درستی نیست.

 در حال حاضر هر شرکتی در اداره کل تجهیزات پزشکی ثبت نباشد مجوز ورود کالا ندارند و  تمام شرکت های ثبت شده نیز محصولاتشان قابل ردیابی و شناسایی هستند.

 

 ما به هیچ وجه نسبت به دستگاه ها و تجهیزات پزشکی به کار گرفته شده در مراکز درمانی بی تفاوت نیستیم و دستورالعمل ها و ابلاغیه های بسیاری در این خصوص به دانشگاه های علوم پزشکی کشور داده ایم. وقتی دستگاهی به این دانشگاه ها فروخته می شود نحوه نگهداشت آنها ارزیابی می شود.

 

 

 هم اکنون شرکت های ضعیف دراین خصوص مجوز واردات نمی گیرند. بحث حضور ناظر فنی در شرکت ها نیز الزامی شده است. در کنار این اقدامات آموزش های 50 ساعته نیز به هر ناظر فنی داده شده است. این ناظرها در شرکت های تولیدی و وارداتی وجود دارند و مسئول پاسخگویی هستند.

تحلیل ما

متن کامل

 

رییس اداره مهندسی تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت

سیاه نمایی از وضیعت تجهیزات پزشکی درست نیست

 

رییس اداره مهندسی و نگهداری اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت: در 24 سال گذشته کشور، جهش های زیادی در عرصه تولید و واردات تجهیزات پزشکی داشته است و سیاهنمایی از وضعیت این تجهیزات در کشور کار درستی نیست.

 

مهندس عظیم زاده افزود: به عنوان نمونه شرکت های وارد کننده و تولید کننده تجهیزات پزشکی رجیستر نبودند ولی هم اکنون شناسنامه دار شده و از رجیستر کامل برخوردارند.

وی با اشاره به اینکه اطلاعات  این شرکت ها دائم به روز می شود، گفت: در حال حاضر هر شرکتی در اداره کل تجهیزات پزشکی ثبت نباشد مجوز ورود کالا ندارند و  تمام شرکت های ثبت شده نیز محصولاتشان قابل ردیابی و شناسایی هستند. ضمن این که اطلاعات این شرکت ها در سایت اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت وجود دارد.

 

 

 

وی از ساماندهی خوبی که در حوزه واردات تجهیزات پزشکی انجام شده است سخن به میان آورد و اظهار داشت: ما به هیچ وجه نسبت به دستگاه ها و تجهیزات پزشکی به کار گرفته شده در مراکز درمانی بی تفاوت نیستیم و دستورالعمل ها و ابلاغیه های بسیاری در این خصوص به دانشگاه های علوم پزشکی کشور داده ایم. وقتی دستگاهی به این دانشگاه ها فروخته می شود نحوه نگهداشت آنها ارزیابی می شود.

 

 

عظیم زاده افزود: ضوابط مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی به دانشگاه ها ابلاغ شده است. کلیه دانشگاهها در این خصوص بازدید شده اند. تاکنون از  160 مرکز بهداشتی و درمانی و 43 دانشگاه علوم پزشکی بازدید شده است در این خصوص و بر اساس چک لیست ها این مراکز و دانشگاه ها امتیاز بندی شده اند.

 

 

تمام تجهیزات پزشکی شناسنامه دار شده اند

 

 

وی ادامه داد: بازخورد اینکه یکسری دستگاه بلااستفاده مانده باشند به ما می رسد. اگر هم مواردی بوده به صورت محدود بوده و بررسی شده است. درکل آمار زیادی در خصوص اینکه تجهیزات پزشکی بلااستفاده مانده باشد وجود ندارد. تمام تجهیزات شناسنامه دارند که این شناسنامه دار شدن آنها جزو ضوابط ماست.

رییس اداره مهندسی و نگهداری اداره کل تجهیزات پزشکی گفت: همه دانشگاه ها شناسنامه دار شده اند و به طرف استقرار اتوماسیون پیش می روند. ضمن اینکه بحث کنترل کیفی و کالیبراسیون تجهیزات پزشکی توسط شرکت هایی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام می شود. تاکنون 8 شرکت در این خصوص به دانشگاه ها معرفی شده اند. ضمن اینکه شرکت های دیگر هم معرفی می شوند تا انحصار طلبی نداشته باشیم.

.

وی اضافه کرد: مورد دیگر، ارزیابی خدمات پس از فروش تجهیزات پزشکی است که قبلا انجام نمی شده است. اداره کل ضابطه ای را مشخص کرد تا شرکت های واردکننده ملزم شوند خدمات هم بدهند. یعنی مثلا" باید نیروی فنی دستگاهی مثل ام آر آی به همراه دستگاه بیاید و دفترچه راهنمای بالینی ارائه بدهد که این موارد نیز در بازدیدها کنترل می شود.

.

وی ادامه داد: هم اکنون شرکت های ضعیف دراین خصوص مجوز واردات نمی گیرند. بحث حضور ناظر فنی در شرکت ها نیز الزامی شده است. در کنار این اقدامات آموزش های 50 ساعته نیز به هر ناظر فنی داده شده است. این ناظرها در شرکت های تولیدی و وارداتی وجود دارند و مسئول پاسخگویی هستند.

.

وی از رتبه بندی شرکت های تجهیزات پزشکی خبر داد و گفت: این شرکت ها را بر اساس معیارهای خدمات پس از فروش، نیروی انسانی و معیار مالی رتبه بندی می کنیم و رتبه های برتر را نیز هر ساله اعلام می کنیم. شرکت ها به طور مرتب مانیتورینگ می شوند. گاهی مجوزهای ورود به برخی شرکت ها بر اساس این بستر سازی دیگر داده نمی شود.

.

گفتنی است به تازگی موجی از سیاهنمایی درخصوص تولید و واردات تجهیزات پزشکی مراکز درمانی توسط برخی از کارشناسان و مسئولان و بعضاً افرادی که صلاحیت اعلام نظر در این خصوص ندارند در برخی رسانه ها راه اندازی شده است که در بسیاری از موارد ناشی از عدم اطلاع صحیح و کامل از وضعیت بازار تجهیزات پزشکی است

 

------------------------------------------------------

پایان

منبع : وب دا تاریخ : ۱۳۹۱/۶/۱۹ تعداد بازدیدکنندگان : 4289

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 3789
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 5859
بازدید امسال : 801342
بازدید کل : 37168415

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش