50 مطلب آخر
تجهیزات پزشکی : سودجویی کثیف دربازار تجهیزات پزشکی بدلیل نوسان ارز

بسیاری از تجهیزات پزشکی و بخش قابل توجهی از داروها و به خصوص مواد اولیه دارویی از خارج وارد می‌شود و اگر دولت به میزان کافی ارز مرجع در اختیار واردکنندگان این اقلام قرار ندهد، بسیاری از این کالاهای ضروری گران می‌شوند و چون فروشندگان این اقلام جنس را گران می‌کنند در نهایت این بیماران و مردم هستند که باید تبعات سنگین این گرانی را بپردازند.

با توجه به گران شدن نرخ ارز بسیاری از اقلام پزشکی در چند ماه گذشته به شدت گران شده‌اند، به عنوان مثال پنس بیوپسی که برای نمونه برداری از معده استفاده می‌شود و قبلاً آن را 10 تا 20 هزار تومان خریداری می‌کردیم الان باید آن را بین 120 تا 180 هزار تومان بخریم. حساب کنید که یک آندوسکوپی را که برای آن از مریض 120 هزار تومان می‌گیریم، فقط پنس آن که یکبار مصرف است تا 200 هزار تومان گران شده است. بنابراین پزشکان مجبورند از یک پنس یکبار مصرف برای چند مریض استفاده کنند.

 بسیاری از شرکتهای تجهیزات پزشکی اکنون  وسایل پزشکی درخواستی پزشکان را یا می‌گویند، نداریم یا بین 2 تا 3 برابر گران کرده‌اند.

البته به رغم تصور رایج، توقف فروش و قیمت گران تجهیزات پزشکی فقط به دلیل نرخ ارز نیست بلکه در این میان عده ای سودجو به این بهانه می خواهند سودهای میلیونی به جیب بزنند.
 بعنوان مثال اغلب شرکت های فروش، عمده فروشی خود را متوقف کرده اند یا تجهیزات پزشکی خود را با نرخ ˈ30 درصد اطمینانˈ ارایه می کنند.  به این معنا که قیمت کالای خود را 30 درصد بالاتر از قیمت همان روز ارز (مثلا 30 درصد بیش از 2600 تومان) عرضه می کنند.
آنچه مشخص است ، اگرچه دولت  تا حد امکان تلاش می کند تا ارز مرجع را در اختیار شرکت های تجهیزات پزشکی قرار دهد اما برخی سودجویان ترجیح می دهند از همان ارز آزاد استفاده کنند.
 استفاده از ارز دولتی، شرکت های تجهیزات پزشکی را ملزم به رعایت برخی از موارد مانند نظارت های دولتی، پرداخت مالیات، هزینه حمل و نقل و فروش با سود 20 درصدی می کند.
بنابراین برخی شرکت ها از ارز آزاد استفاده می کنند تا تحت نظارت نباشند و با هر درصد سودی که می خواهند اجناس خود را به فروش برسانند ...  حتی سودی که منجر به  ادامه ناخوشی و یا عدم درمان بیماران باشد؟!؟!.

تحلیل ما

متن کامل

 

 

افزایش ۲ تا ۳ برابری قیمت تجهیزات پزشکی/ کمبود دارو محسوس نیست
 
 

 رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران گفت: با گران شدن نرخ ارز بسیاری از تجهیزات پزشکی کشور که وارداتی و حتی قاچاق هستند بین ۲ تا ۳ برابر گران شده‌اند اما در مورد دارو با توجه به ذخیره قبلی دارو هنوز کمبودی احساس نمی‌شود.

 

ایرج خسرونیا در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: بسیاری از تجهیزات پزشکی و بخش قابل توجهی از داروها و به خصوص مواد اولیه دارویی از خارج وارد می‌شود و اگر دولت به میزان کافی ارز مرجع در اختیار واردکنندگان این اقلام قرار ندهد، بسیاری از این کالاهای ضروری گران می‌شوند و چون فروشندگان این اقلام جنس را گران می‌کنند در نهایت این بیماران و مردم هستند که باید تبعات سنگین این گرانی را بپردازند.

 

وی ادامه داد: در مورد داروها خوشبختانه وزارت بهداشت با پیش بینی که از قبل داشته انبارهای دارویی پر است و هنوز کمبود محسوسی احساس نمی‌شود. ممکن است برخی اقلام دارویی مثلاً برای بیماران سرطانی یا بیماران خاص در برخی داروخانه‌ها پیدا نشود اما به طور کلی دارو در کشور وجود دارد و به نظر می‌رسد ذخیره دارویی تا چند ماه آینده نیز تأمین شده باشد.

 

خسرونیا گفت: بسیاری از داروهای خارجی که ممکن است به خاطر مشکلات اقتصادی دچار کمبود شده باشند، یا در داخل نوع مشابه آن تولید می‌شود یا به نحوی از بازارهای شرقی مثل هند و پاکستان تأمین می‌شود و به نظر نمی‌رسد بیماران با فقدان دارو مواجه باشند.

 

رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران افزود: اما در مورد تجهیزات پزشکی چون اغلب این تجهیزات وارداتی هستند و از خارج می‌آیند و نیز با توجه به اینکه ما عادت کرده‌ایم که بجا یا نابجا از تجهیزات پزشکی زیاد مصرف کنیم، ممکن است کم کم با کمبود برخی اقلام پزشکی مواجه شویم.

 

وی گفت: با این حال با توجه به گران شدن نرخ ارز بسیاری از اقلام پزشکی در چند ماه گذشته به شدت گران شده‌اند، به عنوان مثال پنس بیوپسی که برای نمونه برداری از معده استفاده می‌شود و قبلاً آن را 10 تا 20 هزار تومان خریداری می‌کردیم الان باید آن را بین 120 تا 180 هزار تومان بخریم. حساب کنید که یک آندوسکوپی را که برای آن از مریض 120 هزار تومان می‌گیریم، فقط پنس آن که یکبار مصرف است تا 200 هزار تومان گران شده است. بنابراین پزشکان مجبورند از یک پنس یکبار مصرف برای چند مریض استفاده کنند.

 

خسرونیا افزود: یا مثلاً خود دستگاه آندوسکوپ که قبلاً 100 تا 150 هزار تومان تمام می‌شد امروز باید آن را 400 تا 500 میلیون بخریم. 

 

وی اضافه کرد: بنابراین مجبوریم به نحوی این افزایش هزینه‌ها را از مردم بگیریم، بسیاری از شرکتهای تجهیزات پزشکی اکنو وسایل پزشکی درخواستی پزشکان را یا می‌گویند، نداریم یا بین 2 تا 3 برابر گران کرده‌اند.

 

 

 بازار تجهیزات پزشکی دستخوش نوسانات قیمت ارز و سودجویی دلالان

 

نوسانات قیمت ارز طی روزهای اخیر موجب شده است تا برخی شرکت های تجهیزات پزشکی، فروش عمده خود را متوقف کرده یا کالاهای خود را با چند برابر قیمت به فروش برسانند.

 

به رغم تصور رایج، توقف فروش و قیمت گران تجهیزات پزشکی فقط به دلیل نرخ ارز نیست بلکه در این میان عده ای سودجو به این بهانه می خواهند سودهای میلیونی به جیب بزنند.



یکی از مدیران شرکت های تجهیزات پزشکی در این باره به خبرنگار ایرنا می گوید: از هفته گذشته تاکنون، اغلب شرکت های فروش، عمده فروشی خود را متوقف کرده اند یا تجهیزات پزشکی خود را با نرخ ˈ30 درصد اطمینانˈ ارایه می کنند.

وی می افزاید: درصد اطمینان به آن معنا است که قیمت کالای خود را 30 درصد بالاتر از قیمت همان روز ارز (مثلا 30 درصد بیش از 2600 تومان) عرضه می کنند.

این مدیر شرکت تجهیزات پزشکی خاطرنشان می کند دولت تا حد امکان تلاش می کند تا ارز مرجع را در اختیار شرکت های تجهیزات پزشکی قرار دهد اما برخی سودجویان ترجیح می دهند از همان ارز آزاد استفاده کنند.


به گفته وی، استفاده از ارز دولتی، شرکت های تجهیزات پزشکی را ملزم به رعایت برخی از موارد مانند نظارت های دولتی، پرداخت مالیات، هزینه حمل و نقل و فروش با سود 20 درصدی می کند.
 

این دست اندرکار تجهیزات پزشکی اضافه می کند: بنابراین برخی شرکت ها از ارز آزاد استفاده می کنند تا تحت نظارت نباشند و با هر درصد سودی که می خواهند اجناس خود را به فروش برسانند.


یکی دیگر از مدیران شرکت های دندانپزشکی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از افزایش بی رویه قیمت تجهیزات پزشکی انتقاد می کند و می گوید: قیمت تجهیزات دندانپزشکی ، یک روز به بهانه افزایش قیمت نقره (به دلیل استفاده از این ماده در ساخت تجهیزات) و یک روز به بهانه افزایش نرخ دلار ، بدون رویه بالا می رود.
 

به گفته وی، نرخ تجهیزات دندانپزشکی از سال گذشته تاکنون ، 300 درصد افزایش داشته است.


این مدیر شرکت دندانپزشکی می گوید: قیمت تجهیزات دندانپزشکی متناسب با بازارهای خارجی نیست بطور مثال یک بسته ˈآمالگامˈ - نوعی ماده برای پر کردن دندان - چینی در چین 18 دلار است و در ایران نیز باید حداکثر 70 هزار تومان به فروش برسد اما هم اکنون این ماده یکصد هزار تومان به فروش می رسد.
 

وی می افزاید: البته عوامل دیگری مانند انحصار تولید یک کالا از سوی یک شرکت خاص نیز موجب افزایش قیمت کالاهای دندانپزشکی می شود؛ بطور مثال اسپری بی حسی را فقط یک شرکت خاص تولید می کند و اجازه تولید این کالا به شرکت های دیگر -برغم توان تولید آنها- داده نمی شود.


این مدیر شرکت دندانپزشکی تاکید می کند :این امر فضای رقابت را از بین می برد و موجب گران شدن تجهیزات دندانپزشکی می شود.


ˈسعیدرضا شاهمرادیˈ مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بود که در پی افزایش قیمت برخی تجهیزات پزشکی تا 90 درصد به دلیل افزایش قیمت دلار و یورو، وزارت بهداشت تمام تلاش خود را بکار گرفته است ارز مورد نیاز شرکت های وارد کننده تجهیزات پزشکی را از سیستم بانکی با نرخ مرجع تامین کند.


گفتنی است، تجهیزات پزشکی نیاز اصلی برخی بیماران به ویژه بیماران خاص است اما بیمه هیچ تعهدی در قبال پرداخت هزینه های آنها ندارد و این روزها نیز با نوسانات بازار ارز، قیمت آنها بطور محسوس و چشمگیری، افزایش یافته است


بی تردید ادامه روند افزایش بی رویه قیمت تجهیزات پزشکی بر کیفیت و تعرفه های درمانی، تاثیرگذار خواهد بود.

----------------------------------

پایان

 

منبع : فارس - ایرنا تاریخ : ۱۳۹۱/۸/۳ تعداد بازدیدکنندگان : 4359

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6243
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8313
بازدید امسال : 803796
بازدید کل : 37170869

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش