قیمت ارز ۳ برابر شده، ولی تجهیزات پزشکی را ۱۰ برابر گران کردهاند
رئیس کمیسیون بهداشت گفت: قیمت ارز ۳ برابر شده، ولی تجهیزات پزشکی را ۱۰ برابر گران کردهاند. شرکتهای واردکننده تجهیزات پزشکی از نوسانات قیمت ارز سوءاستفاده نکنند. البته دولت هم بیتقصیر نیست؛ امسال فقط ۴۰ میلیون یورو برای واردات دارو دادند ولی برای واردات لوازم آرایشی ۵۰ میلیون یورو ارز اختصاص دادند.
حسینعلی شهریاری در نشست مشترک چشم پزشکان کشور با نماینده سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: اگر امروز تخلفات گروه چشم پزشکی بسیار کمتر از گروههای دیگر پزشکی است به این دلیل است که تعرفههای این گروه و گروه قلب و عروق واقعبینانهتر از بقیه بخشها در نظر گرفته شده است.
شهریاری تصریح کرد: متأسفانه چشم پزشکی وابسته به تجهیزات است و برای خرید تجهیزات باید 1.5 میلیارد دلار پرداخت میکردیم ولی امسال دچار مشکلاتی شدیم و تا دو سه هفته قبل کل ارزی که بانک مرکزی برای دارو اختصاص داده 40 میلیون یورو بوده در حالی که 50 میلیون یورو در عرض این شش ماه به لوازم آرایشی و بهداشتی اختصاص دادهاند که سوء تدبیر هم در این میان صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی به موقع گشایش اعتبار انجام نمیدهد، افزود: بسیاری از داروهای حیاتی مردم، بیماران سرطانی و صعبالعلاج حتی معلولان و دیالیزیها کمیاب شده است و روزی نیست که مراجعات مردمی برای دارو به کمیسیون بهداشت مجلس نداشته باشیم.
به گفته شهریاری حدود 400 میلیون دلار برای دارو گشایش اعتبار شده است و از آن طرف فقط اختلاف ارز مرجع از سال گذشته تا امسال 17 درصد شده یعنی ارز مرجع از 1050تومان به 1226 تومان رسیده است.
وی سوءاستفاده برخی شرکتهای واردکننده تجهیزات پزشکی را از نوسانات قیمت در گرانیها مؤثر دانست و گفت: بعضی شرکتهای خصوصی واردکننده تجهیزات پزشکی اقلام مصرفی را با دلار 3500 تا 4000 تومان وارد میکنند ولی نمیدانیم چرا با اینکه قیمت دلار ۳ برابر شده اما تجهیزات را 10 برابر قیمت قبل میفروشند.
وی گفت: این شرکتها در این میان کم سوءاستفاده نکردهاند. به عنوان مثال قیمت تیوب سیتیاسکن 10 برابر شده و قیمت گاز هلیوم نیز که در دستگاههای امارآی کاربرد دارد 20 برابر قیمت قبل است که تمام این مسائل اوضاع را به هم میریزد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس گفت: مشکل دیگر این است که منابع وزارت بهداشت به موقع تخصیص نمییابد. سال گذشته 3150 میلیارد تومان مصوب کردیم تا برای حل مشکلات حوزه سلامت به وزارت بهداشت بدهند اما تا آخر سال به زور توانستیم 2 هزار میلیارد تومان از دولت بگیریم. امسال هم که در ماه هشتم سال هستیم از 6 هزار میلیارد تومانی که تصویب کردیم یک ریال هم ندادند و از بودجه سالانه نیز فقط 55 درصد محقق شده است.
شهریاری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: البته تمام تقصیرها با دولت نیست و یکسری مشکلات هم مربوط به منابع مالی است. الان اگر دلار هم داشته باشیم در انتقال ارز بین بانکهای کشورها با مشکل مواجهایم ولی نباید فراموش کرد که محور توسعه هر کشوری انسان سالم است و برای سلامت باید پول خرج کرد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد تعرفهها گفت: آن چیزی که ما در مجلس در قانون برنامه پنجم توسعه در مورد تعرفهها تصویب کردیم ایدهآل است ولی بر مبنای واقعیت، چرا که ما تلاش کردیم تا سهم پرداختی از جیب مردم کاهش یابد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: شش سال پیش دولت هنوز آییننامههایش را ننوشته بود به رئیس جمهوری گفتیم که چرا ماده 90 را اجرا نمیکنید که در جواب پاسخ داد، ۴ هزار میلیارد تومان پول میخواهد که نداریم.
وی عدم درک صحیح مسئولان اجرایی کشور از حوزه سلامت را از مشکلات این حوزه خواند و گفت: مسئولان اجرایی معنی سلامت را خوب درک نکردهاند و بوجه سلامت در دولتها هیچگاه در چهار اولویت اول نبوده از آن طرف فضایی که در کشور علیه جامعه پزشکی به وجود آمده هم بیتأثیر نیست.
به گفته شهریاری به دلیل تخلفاتی که دو سه درصد از جامعه پزشکی انجام میدهند و زیرمیزیهایی که میگیرند این موضوع به کل جامعه پزشکی تعمیم داده میشود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تأکید کرد: باید مراقب باشیم تا قداست جامعه پزشکی در جامعه از بین نرود تا مردم به چشم دیگری به ما نگاه نکنند.
---------------------------------
پایان