تصويب آيين نامه جذب گردشگر سلامت
دکتر حسن امامی رضوی : توسعه توریسم درمانی یکی از برنامه های محوری معاونت درمان وزارت بهداشت است و با کمیته هایی که در این خصوص تشکیل شده است آمار توریسم درمانی تا پایان امسال نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش خواهد یافت.
وی افزود: سال گذشته 20 هزار نفر در قالب گردشگری سلامت وارد کشور شده اند که پیش بینی می شود تا پایان امسال این رقم با 20 درصد افزایش به 24 هزار نفر برسد.
وی ادامه داد: تنها 5 درصد بیمارستان های کشور که بیمارستان های درجه یک محسوب می شود می توانند گردشگر سلامت بپذیرند که با برنامه های پیش بینی شده درصدد افزایش این بیمارستانها هستیم
معاون درمان در ادامه از تصويب آيين نامه جذب گردشگر سلامت خبر داد و گفت: اين آيين نامه را در وزارت بهداشت تدوين كرديم و با همكاري سازمان گردشگري و ميراث فرهنگي تصويب شد.
وي با اشاره به اين كه آيين نامه جذب گردشگر سلامت داراي دو بخش است، گفت: در بخش اول شرايط، ضوابط و توانمندي بيمارستان هايي كه مي توانند پذيرش گردشگر سلامت داشته باشند در آيين نامه ديده شده و بخش ديگر گروهي هستند كه جذب گردشگر سلامت را در خارج از كشور انجام مي دهند.
معاون درمان بيان كرد: افرادي هستند كه به آنها اجازه داده مي شود كه به خارج از كشور بروند و يا در داخل كشور تبليغات انجام دهند و گردشگر سلامت را جذب كرده و به اين بيمارستان ها معرفي كنند اين افراد از وزارت بهداشت و سازمان ميراث فرهنگي مجوز مي گيرند.
دكتر امامي رضوي ادامه داد: در حال حاضر از كشورهاي مختلف، گردشگر سلامت داريم و اين ها گروه هايي هستند كه يا به منظور درمان و يا با اهداف مذهبي و گردشگري وارد كشور مي شوند.
وي افزود: براي گروهي كه به منظور زيارت وارد كشور مي شوند و به شهر هاي مذهبي مانند مشهد و قم رفت و آمد بيشتري دارند تدابير و برنامه ريزي هاي خوبي صورت گرفته است.
دفاتر مسافرتی می توانند مجوزگردشگری سلامت دریافت کنند
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی گفت: تمام دفاتر مسافرتی می توانند مجوز گردشگری سلامت دریافت کنند.
دکترˈ سیدحسن امامی رضوی ˈ گفت: این مراکز برای جذب گردشگر خارجی سلامت، باید مجوز دو گانه را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین سازمان گردشگری اخذ کنند.
وی گفت: این موضوع همچنین شامل تمام مراکزی می شود که می خواهند در امر گردشگری سلامت فعالیت داشته باشند.
معاون درمان وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی اظهارداشت: این وزارتخانه در یکسال گذشته آیین نامه ارایه خدمات گردشگری سلامت را براساس قانون برنامه پنجم تدوین و ابلاغ کرده است.
وی بابیان اینکه براساس ماده 36 قانون پنجم توسعه ،سیاستگذاری و برنامه ریزی تمام خدمات سلامت بر عهده وزارت بهداشت است، افزود : براساس ایین نامه مذکور، تمام بیمارستان های درجه یک عالی می توانند به گردشگران سلامت ( خارجی هایی که برای درمان به ایران سفر می کنند ) خدمات سلامت همچون خدمات بستری ارایه دهند.
وی گردشگران سلامت را به دو نوع گردشگر تقسیم بندی کرد و گفت: تعدادی از خارجی هایی که خدمات سلامت را در کشور دریافت می کنند،کسانی هستند که بیشتر به قصد زیارت از اماکن زیارتی همچون مشهد به ایران می آیند و درکنار آن از خدمات سلامت نیزبرخوردار می شوند. اما عده ای نیز هستند که فقط به قصد درمان به ایران می آیند که این عده هدف اصلی سیاست گردشگری سلامت کشور محسوب می شوند.
--------------------------------------------------------------------
پایان