50 مطلب آخر
رادیولوژی : آیا همه چیز برای جایگزینی سیستم پکس و رادیولوژی دیجیتالی مهیاست؟

کاهش واردات فیلمهای رادیولوژی موجب سرگردانی بیماران در مراکز تصویربرداری پزشکی در برخی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشورگردیده است........

رئیس انجمن رادیولوژی ایران میگوید: به وزارت بهداشت و درمان نامه نوشته‌ایم تا اجازه قانونی استفاده از CD و DVD را امکانپذیر کند اما هنوز پاسخی نداده‌اند.اگر وزارت بهداشت از یکسال پیش این امر را قانونی می‌کرد ، بیمه‌ها هم متعرض نمی‌شدند و به بیماران هم با اطمینان می‌گفتیم که مشکلی در آینده نخواهند داشت.  در اجرای این طرح پیشنهادی باید تمام امکانات دیجیتالی لحاظ شود و امکان بازخوانی این اطلاعات در تمام رایانه ها توسط پزشکان و بیماران ممکن باشد . البته بایستی هرچه زودتر پزشکان به سیستم دیجیتال و انتقال اینترنتی اطلاعات پزشکی آشنا شوند چرا که حدود 40 درصد پزشکان با اینترنت آشنایی ندارند...........

سیستم پکس نیز میبایستی جایگزین رادیولوژی آنالوگ ‌شود. سیستم پکس از سال‌ها قبل در برخی کشورهای توسعه یافته در جهان مورد استفاده قرار گرفته است، مزایای جایگزینی پکس را می‌توان در کاهش هزینه خرید فیلم رادیولوژی و سایر ملزمات آن، جلوگیری از آسیب به محیط‌ زیست به‌دلیل برگشت ناپذیربودن فیلم‌ها، کاهش هزینه‌های سرباری بیمارستان‌ها و جلوگیری از افزایش سالانه این هزینه‌ها، ایجاد امکان خواندن فیلم در هر ساعت از شبانه‌روز و از هر نقطه جهان توسط تیم متخصص و ارتقا سطح کیفی خدمات دانست..........

تحلیل ما

متن کامل

 

 

کاهش 12 درصدی واردات فیلمهای رادیولوژی

سرگردانی بیماران در مراکز تصویربرداری پزشکی

 

 

فرض کنید ساعت 3 بعد از نیمه شب به بیمارستان مراجعه کرده و نیازی فوری به تصویربرداری پزشکی پیدا کنید. اگر مسئول رادیولوژی به شما بگوید که فیلم رادیولوژی تمام شده است و موجود نیست، چه حالی به شما دست می‌دهد؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این وضعیتی است که برخی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور طی چند وقت اخیر به آن دچار شده‌اند و به گفته کارشناسان نیز دلیل اصلی آن مربوط به محدودیتهای ارزی به وجود آمده است.

براساس تازه‌ترین آمار گمرک ایران در هفت ماهه امسال 566 تن فیلم‌های مورد مصرف در تصویربرداری پزشکی یا همان فیلم‌های رادیولوژی به ارزش 10.9 میلیون دلار وارد کشور شد. این میزان واردات نسبت به مدت مشابه در سال قبل از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 12.3 و 15 درصد کاهش یافته است.

بد نیست بدانیم که بیشترین حجم واردات فیلم‌های مورد مصرف در تصویربرداری پزشکی طی این مدت از اروپا انجام شد. در میان کشورهای اروپایی بلژیک با چهار میلیون دلار و آلمان با دو میلیون دلار بیشترین سهم را به خود اختصاص دادند. در سال جاری تاکنون 116 هزار دلار فیلم رادیولوژی نیز از آمریکا وارد ایران شده است.

هاشم تبریزی دانا، یک فعال حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی در گفت‌وگو با ایسنا درباره مشکلات مربوط به کمبود فیلم‌های رادیولوژی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به خبرنگار ایسنا گفت: محدودیت‌های ارزی ایجاد شده در چند ماه گذشته یکی از دلایل اصلی اختلال در واردات فیلم رادیولوژی به کشور بوده است.

وی افزود: فیلم رادیولوژی و دستگاه‌های مربوط به آن جزو اولویت‌های اول و دوم که ارز مرجع برای واردات می‌گیرند، نیستند و به طور طبیعی برای واردکننده صرفه اقتصادی ندارد که جنس خود را با ارز آزاد وارد کند و آن‌را در بازار داخلی براساس قیمت‌گذاری وزارت بهداشت بفروشد.

اوایل سال جاری نیز دبیر انجمن رادیولوژی ایران عنوان کرده بود که با وجود دیجیتالی شدن مراکز تصویربرداری، هنوز مصرف فیلم رادیولوژی در ایران بالا بوده به طوری که میزان مصرف آن برابر با مصرف کل اروپاست.

در همین حال سخنگوی مرکز مبادلات ارزی در گفت‌وگو با ایسنا خبر داده که با توجه به تعاملات و هماهنگی‌های به عمل آمده بین بانک مرکزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به ویژه معاونت دارویی، اقدامات لازم جهت تقویت منابع ارزی واردات اقلام داروئی، همچنین تسریع فرآیند واردات آن به کشور انجام شده است.

 

 

افزایش قیمت فیلم رادیولوژی در خوزستان

 

رییس انجمن رادیولوژی خوزستان گفت: از یک سال پیش قیمت فیلم رادیولوژی افزایش یافته و کمبودهایی در تهیه آن مشاهده می‌شود.

دکتر احمد سلطانی‌شیرازی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خوزستان، اظهار کرد: حتی برخی مراکز دانشگاهی با کمبود فیلم مواجه شده‌اند و برخی عکس‌های رادیولوژی روی لوح فشرده (CD) تهیه می‌شوند.

وی افزود: باید به سمت دیجیتالی کردن عکس‌های رادیولوژی پیش برویم که در بیشتر کشورهای دنیا انجام می‌شود. در حال حاضر وضعیت ارایه عکس‌های رادیولوژی در ایران بینابین است و هنوز سیستم دیجیتال مناسبی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: قطعات و لوازم مربوط به دستگاه‌های رادیولوژی نیز بسیار افزایش قیمت داشته‌اند. قیمت فیلم‌ها به 4 برابر افزایش یافته و کویل‌های MRI، تیوپ رادیولوژی و سی‌تی‌اسکن نیز بسیار کمیاب شده‌اند. برخی قطعات این دستگاه‌ها تا 5 برابر افزایش قیمت داشته‌اند.

رییس انجمن رادیولوژی خوزستان گفت: با وجود این‌که تلاش زیادی برای رفع این مشکلات انجام شده است ولی بسیاری از تجهیزات تحریم هستند و به کشور وارد نمی‌شوند.

وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی برای کارهای علمی در بخش رادیولوژی نیز مشکلاتی ایجاد کرده و شرکت‌هایی که اسپانسر کنگره‌ها و همایش‌ها بوده‌اند به خاطر نداشتن تجهیزات برای فروش، هزینه کنگره را قبول نکرده و برگزاری برخی کنگره‌ها لغو می‌شود.

 

 

پیشنهاد رسمی به وزارت بهداشت، CD را جایگزین عکس رادیولوژی کنید

 

جلال شکوهی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس افزود: استفاده از فیلم رادیولوژی به کمبود و گرانی آن به نصف رسیده است و به همین دلیل به دنبال راهی برای برون رفت از این کمبود پیشنهاد شده که به صورت CD و DVD اطلاعات پزشکی جابجا شوند.

وی ادامه داد: بدین ترتیب 10 هزار قطعه عکس به همراه CD با هزینه کمتر در اختیار پزشکان قرار می‌گیرد. البته برخی از پزشکان به دنبال کمبود فیلم رادیولوژی به پرینت کاغذی متوسل شده‌اند اما این راه حل، معضل گرانی پرینت را به همراه دارد.

رئیس انجمن رادیولوژی ایران گفت: بنابراین بهتر است هرچه زودتر پزشکان به سیستم دیجیتال و انتقال اینترنتی اطلاعات پزشکی آشنا شوند چرا که حدود 40 درصد پزشکان با اینترنت آشنایی ندارند.

شکوهی ادامه داد: هم اکنون به دلیل نوسانات ارز، قیمت هر سری فیلم حتی اگر دیجیتالی هم نباشد 2 میلیون تومان می‌شود و نمی‌توانیم با این وضع پوشش مناسبی داشته باشیم با این حال تعرفه خدمات را بالا نبرده‌ایم.

وی اعلام کرد: به وزارت بهداشت و درمان به همین منظور نامه نوشته‌ایم تا اجازه قانونی استفاده از CD و DVD را امکانپذیر کند اما هنوز پاسخی نداده‌اند.اگر وزارت بهداشت از یکسال پیش این امر را قانونی می‌کرد بیمه‌ها هم متعرض نمی‌شدند و به بیماران هم با اطمینان می‌گفتیم که مشکلی در آینده نخواهند داشت.

 رئیس انجمن رادیولوژی ایران تصریح کرد: البته در اجرای این طرح پیشنهادی باید تمام امکانات دیجیتالی لحاظ شود و امکان بازخوانی این اطلاعات در تمام رایانه ها توسط پزشکان و بیماران ممکن باشد.

وی افزود: گاز هلیوم نیز که برای مراکز ام آر آی در شرایط فعلی با گرانی و کمبود مواجه شده است اما به دلیل این گرانی عده‌ای که حتی وظیفه‌شان واردات این گاز نبوده است، به واردات اقدام کرده‌ا‌ند و تا حدودی نیاز مراکز تصویربرداری بر طرف شده است.

 

 

سیستم پکس جایگزین رادیولوژی آنالوگ می‌شود

 

دانشیار و مدیر گروه رادیولوژی دانشکده پزشکی شیراز گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌ها و زیرساخت فراهم شده، پکس تا پایان امسال در 15 بیمارستان دولتی در سطح فارس جایگزین رادیولوژی آنالوگ شده و فیلم‌ از سیستم حذف خواهد شد.

به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، مهرزاد لطفی  افزود: پکس (PACS) آرشیو ذخیره‌سازی و تبادل تصاویر پزشکی است که در راستای اهدافی نظیر کاهش هزینه‌ها، از بین‌بردن آسیب‌ها و ارتقا و به‌روز رسانی دانش و فعالیت‌های پزشکی، جایگزین روش‌های قدیمی در رادیولوژی خواهد شد.

وی با بیان اینکه تاکنون بالغ بر چهار میلیارد تومان هزینه تامین زیرساخت‌ها، خرید تجهیزات و جایگزینی سیستم‌های جدید شده است، گفت: این سیستم از چهارسال قبل در بیمارستان شهید رجایی شیراز مورد استفاده قرار گرفت و هم‌اینک نیز علاوه بر آن بیمارستان در سه بیمارستان شهید فقیهی، نمازی، شهید چمران و درمانگاه‌های شهید مطهری و امام‌رضا (ع)، تا حدودی مورد استفاده است.

لطفی خاطرنشان کرد: تا پایان امسال 15 بیمارستان در سطح شیراز، فیروزآباد، کازرون، داراب، لار، اقلید، مرودشت، ممسنی و نی‌ریز به این سیستم مجهز خواهند شد و بقیه بیمارستان‌های استان نیز تا نیمه اول سال 92 تجهیز می‌شوند.

معاون توسعه و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تصریح اینکه سیستم پکس از سال‌ها قبل در برخی کشورهای توسعه یافته در جهان مورد استفاده قرار گرفته است، گفت: در ایران نیز از چندین سال قبل و در تهران کار آغاز شد و شیراز نیز همچون دیگر ابعاد پزشکی در این عرصه پیشتاز بوده و بیمارستان شهید رجایی به‌عنوان اولین بیمارستان کشور، فیلم رادیولوژی را چهارسال قبل از سیستم حذف کرد.

این مقام مسئول الزامات جایگزینی این روش را علاوه بر تغییرات تجهیزاتی، آموزش نیروهای انسانی دانست .

لطفی خاطرنشان کرد: مزایای جایگزینی پکس را می‌توان در کاهش هزینه خرید فیلم رادیولوژی و سایر ملزمات آن، جلوگیری از آسیب به محیط‌ زیست به‌دلیل برگشت ناپذیربودن فیلم‌ها، کاهش هزینه‌های سرباری بیمارستان‌ها و جلوگیری از افزایش سالانه این هزینه‌ها، ایجاد امکان خواندن فیلم در هر ساعت از شبانه‌روز و از هر نقطه جهان توسط تیم متخصص و ارتقا سطح کیفی خدمات دانست.

وی گفت: پیش از این برای خواندن عکس رادیولوژی پزشک متخصص باید حتما در محل حضور داشت، اما با استفاده از پکس، پزشک در هر نقطه از جهان که حضور داشته باشد و در هر ساعت از شبانه‌روز می‌تواند عکس را دیده و نظر خود را ارایه دهد.

 

به گزارش ایسنا، علی‌رضا شکیبا‌فرد رییس گروه پکس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هر نوآوری جدید در عرصه‌های مختلف علمی ممکن است با مقاومت‌هایی روبرو شود، گفت: جایگزین شدن سیستم پکس و رادیولوژی دیجیتالی را می‌توان پارادایم جدید در علم پزشکی دانست.

شکیبا‌فرد افزود: به‌نظر می‌رسد پذیرش مردمی موضوع چندان مشکلی نباشد، اما گاه با مقاومت‌هایی در میان همکاران پزشک و در بیمارستان‌ها روبرو هستیم.

وی اضافه کرد: این موضوع اهمیت آموزش و اطلاع‌رسانی را به‌صورت شفاف نشان می‌دهد، بنابراین اطلاع‌رسانی عمومی به مردم را از طریق رسانه‌ها و آگاه‌سازی و ارتقا دانش همکاران را از طریق برگزاری همایش‌ آموزشی دنبال کرده‌ایم.

شکیبافرد اضافه کرد: مشاهده شده که برخی پزشکان به‌دلیل آشنا نبودن با این سیستم، برای ارایه نظر تشخیصی و مشورتی خود خواستار فیلم رادیولوژی از بیمار هستند.

شکیبافرد گفت: در سیستم پکس، تمام اطلاعات مربوط به انجام تصویربرداری از اعضا و اندام بیمار و بخش‌های مورد نظر پزشک، اطلاعات در قالب یک لوح فشرده، فلش یا هر ابزاری که انتقال تصاویر را ممکن کند، در اختیار پزشک قرار خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: با توجه به تجربه‌ای که در بیمارستان شهید رجایی طی چهارسال گذشته کسب کرده‌ایم، بیماران هیچ مقاومتی در مقابل موضوع نداشته و به‌راحتی سی‌دی را به‌جای پاکت فیلم از مرکز رادیولوژی دریافت می‌کنند، اما بعضا پزشک در زمان خواندن تصاویر، با مشکلاتی مواجه است.

شکیبافرد با تاکید بر اینکه نرم‌افزار مورد نظر برای انتقال اطلاعات رادیولوژی بیمار بر روی سی‌دی یا هر انتقال دهنده دیگر، بر روی همه کامپیوترها قابل خواندن است، گفت: نرم‌افزار به‌صورت اتوماتیک باز شده و اطلاعات به‌راحتی در اختیار استفاده کننده قرار می‌گیرد و همکاران پزشک نباید هیچ نگرانی در این خصوص داشته باشند.

-----------------------------------------

پایان

منبع : ایسنا + فارس تاریخ : ۱۳۹۱/۹/۱۲ تعداد بازدیدکنندگان : 4765

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6936
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 9006
بازدید امسال : 804489
بازدید کل : 37171562

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش