اماراتیها بیمارستان هلال ایران را به بیمارستان آمریکاییها ترجیح میدهند
معاون عتبات عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: با وجود بیمارستان آمریکاییها روبهروی بیمارستان هلال احمر ایران در دوبی به دلیل اسلامی بودن آن، مهارت پزشکان ایرانی و هزینههای مناسب درمان مردم امارات ترجیح میدهند به بیمارستان هلال احمر ایران مراجعه کنند
علی حیدری در مورد فعالیتهای مرکز پزشکی حج و زیارت در عتبات عالیات اظهار داشت: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی مانند سایر جمعیتها در کشورها یک سازمان مردم نهاد محسوب میشود اما در ایران سبقه دولتی این جمعیت بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر ایران از حیث فعالیت پنجمین جمعیت دنیا محسوب میشود، افزود: از حیث ادوات، وسایل امداد و نجات، آمبولانس، نیروهای امدادی و بالگرد و کشتی پس از آمریکا، انگلیس و فرانسه قرار داریم.
وی با اشاره به وظایف جمعیت هلال احمر در خارج از کشور گفت: ما در 19 کشور جهان 22 بیمارستان و مرکز درمانی داریم که بیشتر آنها در کشورهای آفریقایی، آسیای میانه و امارات است.
حیدری تأکید کرد: نمونه آن بیمارستان هلال احمر ایران در دوبی است که با وجود بیمارستان آمریکاییها روبهروی این بیمارستان مردم دبی به دلیل اسلامی بودن آن، مهارت پزشکان ایرانی و هزینههای مناسب درمان مردم امارات ترجیح میدهند به بیمارستان هلال احمر ایران مراجعه کنند.
به گفته معاون عتبات عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت سالانه تقریباً 3 میلیون ایرانی به 3 کشور عربستان، عراق و سوریه برای زیارت مراجعه میکنند که از این میان سهم هر کشور حدود یک میلیون نفر است.
وی گفت: اگر قرار باشد روزانه 4 تا 5 هزار زائر ایرانی وارد عراق شود همیشه 30 تا 40 هزار زائر در این کشور حادثهخیز حضور دارند و مرکز پزشکی حج و زیارت برای ارائه خدمات پزشکی به زوار ایرانی در این کشورها همواره خدماتی ارائه میدهد.
حیدری با اشاره به اولین حضور هلال احمر ایران در کشور عراق گفت: در سال 84 برای نخستین بار پس از سقوط صدام بحث اعزام سیستماتیک زائران ایرانی به صورت کاروان به کشور عراق مصوب شد که سلامت و درمان پایه اصلی این سفر بود.
وی ادامه داد: به ما اجازه داده شد تا درمانگاههای خاص ایرانی تأسیس کنیم که کار را با یک درمانگاه در کربلا و یک درمانگاه در شهر نجف و حضور 6 پزشک شروع کردیم و به مرور با افزایش تعداد زائران درمانگاههای ما هم افزایش یافت و اکنون 4 درمانگاه در کربلا، 2 درمانگاه در نجف و درمانگاههایی در شهرهای کاظمین، بغداد، سامرا و محل دفن سید محمد عموی امام زمان(عج) داریم.
مراجعه 450 هزار زائر ایرانی به درمانگاهای هلال احمر در عراق
معاون عتبات عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت با اشاره به میزان مراجعه زائران ایرانی به درمانگاه هلال احمر تصریح کرد: در سال 90 ، 450 هزار زائر ایرانی به 10 درمانگاه هلال احمر در عراق مراجعه کردند که خدماتی مانند ویزیت، ارائه دارو و خدمات پاراکلینیکی انجام شد.
به گفته حیدری بنا به تجربهای که برای جراحی و درمان زائران ایرانی در بیمارستانهای عراق به وجود آمد که گاهی زخمها عفونت میکرد که هلال احمر تصمیم گرفت تا مجروحان را به کشور خودمان برای درمان انتقال دهد.
وی بیان داشت: ۳ استان غربی کشور یعنی استانهای ایلام، کرمانشاه و خوزستان را آماده و تجهیز کردیم که در صورت بروز تصادف و حادثه مجروحان ایرانی را فوراً از عراق به نزدیکترین بیمارستان کشور خودمان رسانده و بستری کنیم.
معاون عتبات عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر افزود: به غیر از بحث درمان، بهداشت هم یکی دیگر از کارهایی است که هلال احمر در عراق پیگیری میکند و جمعی از کارشناسان بهداشت امر نظارت بر هتلها و آشپزخانههای عراق را برعهده دارند که طی این سالها شاهد ارتقای کیفیت در پخت غذا و نحوه توزیع آن بودهایم تا جایی که پخت غذا از آشپزخانه هتلها به آشپزخانه مرکزی منتقل شده است.
حیدری گفت: در ابتدا زائران ایرانی مشکلات گوارشی زیادی را به دلیل نحوه تهیه مواد اولیه غذایی و پخت آن داشتند که اکنون این مسئله به حداقل رسیده است.
----------------------------------------------------------
پایان