وجود دستگاه امحاء زباله در همه بیمارستان های کشور ضروری است
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی می گوید وجود دستگاه امحاء زباله در همه بیمارستان های کشور بسیار ضروری است.
حسینعلی شهریاری افزود: برنامه ریزی های بسیار مناسبی برای استقرار دستگاه های امحاء زباله های بیمارستانی در سطح بیمارستان های کشور در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه وجود این دستگاه برای بیمارستان های تهران هم ضروری است، گفت: بر اساس برنامه ریزی های ما، همه بیمارستان ها تا پایان سال جاری باید از این دستگاه برخوردار باشند.
شهریاری ادامه داد: همه مسوولان و دست اندکاران باید این مساله را جدی بگیرند چرا که بهره مندی بیمارستان ها از دستگاه های امحاء زباله حتی در کلانشهرها در حقیقت یک نوع اجبار برای این مراکز محسوب می شود.
زباله بیمارستانی به تمام مواد بیولوژیک یا غیر بیولوژیکی گفته می شود که باید دور ریخته شوند و از آنها استفاده مجدد نمی شود. زباله پزشکی شامل موادی است که به دنبال اقدامات تشخیصی، درمانی بیماران مانند پانسمان مستعمل یا جرّاحی تولید می شوند.
بخشی از این زباله ها زباله عفونی است که شامل قسمتی از زباله های پزشکی می باشد که به صورت بالقوه توانائی انتقال بیماری های عفونی را دارند.
هدف از مدیریت زباله های عفونی آن است که احتمال انتقال بیماری با این نوع زباله به حداقل برسد.
به گفته مسوولان دفتر پایش فراگیر سازمان محیط زیست کشور در ایران به ازای هر تخت بیمارستانی نزدیک به سه کیلوگرم زباله تولید می شود که این رقم در کشورهای پیشرفته به یک کیلوگرم هم نمی رسد و چند برابر استاندارد جهانی است.
بر این اساس روزانه 400 تن زباله بیمارستانی در ایران تولید می شود.
20 تا 30 درصد زباله های هر تخت بیمارستانی را پسماندهای عفونی تشکیل می دهند و بر این اساس میزان زباله های عفونی در ایران معادل کل زباله ها در کشورهای پیشرفته به ازای هر تخت است.
-----------------------------
پایان