کاهش هزینههای درمان با بهبود تغذیه بیمارستانی
متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: تغذیه بالینی در بیمارستانها جایگاه خوبی ندارد و نیازمند اصلاح است، با بهبود تغذیه بیمارستانی میتوان هزینههای درمان بیماران را کاهش داد
سعید حسینی کرد: امروزه تغذیه بالینی در بیمارستانها جایگاه خوبی ندارد، اما این روند نسبت به گذشته رو به بهبودی است.
وی افزود: تغذیه بیمارستانی باید اصلاح شود و این اصلاح باید تا حدی پیش رود که دست کمی از کشورهای پیشرفته نداشته باشیم.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه گفت: مهمترین راهکار این اصلاح تأسیس رشته تغذیه بالینی و تمرکز روی این رشته است که برای صورت گرفتن این کار باید آموزشهای لازم داده شود و منابع درسی معتبر برای این رشته تأمین و معرفی شود.
وی تصریح کرد: به دلیل اینکه در علم پزشکی به تغذیه اهمیت داده نمیشود بحث تغذیه بیمارستانی ضعیف است، در صورتی که اگر خواهان کاهش هزینه درمان بیمار باشیم، باید به این امر اهمیت دهیم.
این استاد دانشگاه در بیان راهکارهای توجه به تغذیه بیمارستانی عنوان کرد: اگر اتحاد و همکاری بین کارشناسان تغذیه و سایر پزشکان به وجود آید، کادر پزشکی آگاهتر شود، کارشناس تغذیه به بیمارستانها برگردانده شود و تیم پزشکی تغذیه جوابگوی بیمار باشد میتوان شاهد تغییرات عمده در زمینه این رشته باشیم.
وی در مورد تأمین شغل برای کارشناسان و فارغالتحصیلان تغذیه بیان کرد: اگر بحث تغذیه بیمارستانی فعال شود و هر کارشناس تغذیه 50 تخت را تحت پوشش داشته باشد، هزینه درمان بیماران کاهش مییابد و از درد و رنج بیماران کم میشود.
حسینی با بیان اینکه تعامل در این زمینه نیازمند سیاست گذاریهای در سطح کلان است، گفت: به تازگی فعالیت در این زمینه در وزارت خانه بهداشت و درمان آغاز شده است و از حدود چند سال پیش که من عضو کوچک این مجموعه فعال هستم برای بهبود این روند تلاش میکنم.
------------------------------------------
پایان