مرکز توانبخشی جانبازان راهاندازی میشود
رئیس مرکز ضایعات نخاعی بنیاد شهید و امور ایثارگران تعداد ضایعات نخاعی گردنی جانبازان کشور را 177 نفر دانست و گفت: با توجه به بالا رفتن سن جانبازان اقدام به راه اندازی مراکز توانبخشی میشود
دکتر مسعود جوادی در نشست خبری با بیان اینکه این مرکز عضو شبکه ملی ضایعات نخاعی است، افزود: به منظور ارائه خدمات مناسب به جانبازان شبکهای را در کل استانها راه اندازی کردیم.
رئیس مرکز ضایعات نخاعی بنیاد شهید و امور ایثارگران تعداد جانبازان کشور را 2 هزار و 131 نفر ذکر کرد و اظهار داشت: از این تعداد 177 نفر جانبازان نخاعی گردنی هستند به این معنا که از گردن فلج هستند.
وی ادامه داد: هزار و 537 نفر نیز دچار قطع طناب نخاعی هستند.
جوادی با اشاره به خدمات درمانی و حمایتی ارائه شده به جانبازان، خاطرنشان کرد: با راه اندازی شبکه استانی 95 درصد از جانبازان تحت پوشش کامل قرار دارند ضمن آنکه مرکز فوق تخصصی ضایعات نخاعی بیمارستان خاتم الانبیا خدماتی را به جانبازان ارائه میهد.
وی با بیان اینکه سن جانبازان در حال بالا رفتن است، ادامه داد: برای این منظور مراکز توانبخشی در کشور برای این افراد ایجاد خواهد شد.
رئیس مرکز ضایعات نخاعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به حضور این مرکز در کنگره ضایعات نخاعی اضافه کرد: در این کنگره با شرکت در کارگاههای تخصصی آخرین یافتههای علمی در این زمینه را ارائه خواهیم داد.
افتتاح بیمارستان تخصصی توانبخشی نورافشار تا پایان امسال
معاون توانبخشی هلالاحمر خبرداد:مراجعه سالانه بیش از 40 هزارتن به مراکز توانبخشی هلالاحمرمعاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلالاحمر با بیان اینکه در حال حاضر 78 مرکز توانبخشی مشغول ارائه خدمات به گروه هدف خود از جمله معلولان ضایعه نخاعی هستند گفت: میزان مراجعه سالانه به مراکز توانبخشی به بیش از 40 هزار تن میرسد.
دکتر عبدالرضا شاهرضایی در نشست خبری نخستین جشنواره حمایت طلبی و پیشگیری از ضایعات نخاعی ناشی از حوادث و چهارمین کنگره ملی ضایعات نخاعی که از تاریخ 25 تا 27 بهمن ماه سال جاری در مرکز همایشهای رازی برگزار میشود، گفت: ایجاد شبکه ملی ضایعات نخاعی کشور زمینه را برای انجام اقدامات هماهنگ در زمینه پیشگیری، درمان و توانبخشی معلولان ضایعه نخاعی فراهم میکند.
وی در ادامه به ارائه گزارشی پیرامون عملکرد جمعیت هلالاحمر در حیطه توانبخشی معلولان ضایعات نخاعی پرداخت و گفت: هلالاحمر از زمان آغاز فعالیت خود خدماتی را به معلولان جسمی و حرکتی ارائه کرده و همواره سعی کرده است با هماهنگی که با سایر بخشها و نهادها دارد فعالیت خود را در این خصوص گسترش داده و آنها را به روز کند.
شاهرضایی اضافهکرد: در همین راستا کارگروهی در جمعیت هلالاحمرتشکیل شده است که به طور ویژه به بررسی مسائل مربوط به این گروه میپردازد.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلالاحمر با تاکید بر اینکه حمل صحیح مصدومان در هنگام حوادث مورد توجه ویژه این جمعیت قرار دارد، اظهارکرد: در حال حاضر امدادگران در بیش از 350 پایگاه امداد و نجات جادهای و 48 پایگاه امداد کوهستانی مشغول فعالیت هستند که همگی آنان آموزش لازم را برای کمک به مصدومان دریافت کردهاند.
وی با بیان اینکه قطعا حمل صحیح مصدوم پس از بروز حادثه میتواند نقش موثری را در پیشگیری از بروز حادثه یا عود آسیب ایفا کند، اظهارکرد: چه بسا اگر حمل مصدوم به صورت صحیح و علمی صورت نپذیرد بر شدت ضایعه افزوده شود.
شاهرضایی با بیان اینکه علاوه بر آموزش تخصصی به امدادگران در رابطه با کمکهای اولیه و حمل صحیح مصدومان، آموزش همگانی را نیز در اولویتهای کاری خود قرار دادهایم عنوان کرد: بالغ بر یک میلیون و 500 هزار تن عضو کانونهای مربوط به جمعیت هلالاحمر هستند که به آنان نیز در بدو ورود آموزشهای لازم داده میشود.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه در این میان از تجهیز پایگاهها و امکانات پزشکی نیز غافل نبودهایم عنوانکرد: در حال حاضر 78 مرکز توانبخشی مشغول ارائه خدمات به گروه هدف خود از جمله معلولان ضایعه نخاعی هستند و به واحدهای مختلف از جمله کاردرمانی، فیزیوتراپی و ارتوپدی فنی مراجعه میکنند.
وی اضافه کرد: میزان مراجعه سالانه به مراکز توانبخشی به بیش از 40 هزار تن میرسد.
شاهرضایی در ادامه از راهاندازی یک بیمارستان تخصصی توانبخشی (با عنوان نورافشار) تا پایان امسال خبر داد.
---------------------------------------
پایان