تقدیر ویژه وزارت بهداشت از 7 بیمارستان کشور
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، از اعطای لوح تقدیر حاکمیت بالینی به 60 بیمارستان و تقدیر ویژه از 7 بیمارستان کشور خبر داد.
دکتر حمیدرضا رواقی روز سه شنبه در نشست خبری دومین جشنواره کشوری و کنگره علمی حاکمیت بالینی، با بیان اینکه سیاست تشویق بیمارستانها در جشنواره سال گذشته مد نظر وزارت بهداشت بود، گفت: در تلاش بودیم مفاهیم اولیه نظام حاکمیت بالینی جا بیفتد، مصادیق عینیت اولیه پیدا کند و فرهنگسازی لازم در خصوص اجرای شاخص هفتگانه حاکمیت بالینی صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه بر اساس نظرات ارزیابان وزارت بهداشت، مصادیق هر کدام از شاخصها تعریف و ابلاغ و در نهایت برای هر کدام از آنها رتبه بندی مشخص در نظر گرفته شد، افزود: سعی کردیم اشکالات موجود در این طرح را به حداقل ممکن برسانیم. اثربخشی بالینی یکی از نیازهای نظام سلامت کشورهای در حال توسعه است. لازم است راهنماهای بالینی را بومیسازی کنیم. این راهنما خط مشی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی را مشخص میکند.
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت ادامه داد: تکریم و ایمنی بیمار از جمله مواردی بود که در استقرار حاکمیت بالینی در سال جاری تاکید ویژهای به آنها داشتیم. در همین راستا 20 استاندارد الزامی WHO برای ایمنی بیمار را به بیمارستانهای سراسر کشور ابلاغ کردیم تا ارائه خدمات با ایمنی هر چه بیشتر صورت پذیرد.
وی با اشاره به متفاوت بودن نظرات و تجارب ارزیاب ها در نهایت به این نتیجه رسیدیم که دورههای آموزشی ویژه برای آنها برگزار کنیم، افزود: در حال حاضر 100 نفر در این دورههای آموزشی تخصصی شرکت کردهاند و ارزیابی نهایی بیمارستانها از سوی آنها صورت پذیرفت.
رواقی ضمن اعلام خبر اعطای لوح تقدیر حاکمیت بالینی به 60 بیمارستان کشور، اظهارداشت: علاوه بر این 7 بیمارستان در محور این نظام به صورت ویژه مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت درباره نحوه رتبه بندی بیمارستانهای برتر، گفت: به علت اینکه امتیازها بسیار به هم نزدیک هستند، رتبه بندی مشخص درجه 1، 2 و یا 3 برای بیمارستانها در نظر نگرفتهایم.
وی ادامه داد: از مجموع 52 دانشگاه علوم پزشکی کشور، بیمارستانهایی از 29 دانشگاه مورد تقدیر قرار خواهند گرفت. همچنین، سه بیمارستان خصوصی، 10 بیمارستان دانشگاهی، 2 بیمارستان وابسته به ارتش، سپاه و صنایع دفاع و 2 بیمارستان تامین اجتماعی در استان تهران انتخاب شدهاند.
وزارت بهداشت نمی تواند به مردم بیمارستان خاصی را توصیه کند
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اعتبار لوح تقدیر حاکمیت بالینی بیمارستانها و مراکز درمانی برتر یک ساله است
دکتر سیدحسن امامی رضوی روز سه شنبه در نشست خبری دومین جشنواره حاکمیت بالینی کشور در وزارت بهداشت اظهارداشت: ارزیابی های حاکمیت بالینی طبق این جشنواره سالانه انجام می شود بنابراین برخی بیمارستانهایی که سال گذشته در نخستین جشنواره حاکمیت بالینی رتبه آوردند ممکن است در ارزیابی های امسال حائز رتبه نشده باشند، بنابراین لوحهای تقدیری که به بیمارستانها داده می شود به دلیل اینکه ارزیابی ها سالانه انجام می شود یکسال اعتبار دارد.
وی افزود: امسال به همه بیمارستانهای کشور اعلام شده است که باید وب سایت داشته باشند و این بیمارستانهای می توانند در روی این وب سایت خود یا از طرق دیگر نسبت به دریافت این لوح تبلیغات داشته باشند ولی ما به عنوان وزارت بهداشت به مردم نمی توانیم بگوییم بهتر است به فلان بیمارستان که حائز رتبه شده است مراجعه کنید.
امامی رضوی افزود: بیمارستانی که در جشنوراه امسال لوح تقدیر کیفیت می گیرد در ارزیابی ها توانسته است بیش از 60 نمره از 100 نمره لازم را دریافت کند و ممکن است حتی یک بیمارستان فراتر از انتظار ما نمره گرفته باشد.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین شاخصها و مولفه های ما برای ارزیابی بیمارستانها عدالت، کیفیت خدمات، پاسخگویی و کارآیی بوده اند.
معاون درمان وزارت بهداشت با اعلام اینکه برای معرفی بهترین بیمارستانها تمام بیمارستانهای خصوصی، دولتی، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح ارزیابی شده اند، گفت: حاکمیت بالینی یک زیرساخت مهم است که بیمارستانها را برای استقرار نظام اعتباربخشی آماده می کند.
استقرار محورهای هفتگانه حاکمیت خدمات بالینی در بیمارستانها
معاون وزیربهداشت:
افزایش رضایتمندی مردم و ارتقای قابل توجه کیفیت خدمات درمانی بیمارستانها
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به ارزیابیهای کشوری انجام شده در زمینه چگونگی پیشرفت استقرار برنامه حاکمیت خدمات بالینی در بیمارستانها، گفت: نتایج به دست آمده از بررسیهای انجام شده در زمینه استقرار برنامه حاکمیت خدمات بالینی حاکی از افزایش رضایتمندی مردم و ارتقای قابل توجه کیفیت ارایه خدمات در مجموعه بیمارستانهای کشور است.
دکتر سید حسن امامی رضوی برنامه حاکمیت خدمات بالینی را نوعی حاکمیت کیفیت ارتقاء یافته ارایه خدمات در حوزه درمان و بیمارستانها دانست و گفت: هدف نهایی از اجرای این برنامه افزایش رضایتمندی مردم از کیفیت خدمات درمانی و بیمارستانی است.
وی با اشاره به فراهم کردن مقدمات اجرای برنامه حاکمیت خدمات بالینی در بیمارستانها از حدود 3 سال گذشته، افزود: برنامه حاکمیت خدمات بالینی از هفت محور برخوردار است که بر ارایه خدمات مناسب به بیماران متمرکز شده است؛ یعنی در این برنامه، "بیمار محوری" اصلی جدی است.
امامی رضوی "ایمنی بیماران" را در راس برنامه حاکمیت خدمات بالینی خواند و ادامه داد: در برنامه حاکمیت خدمات بالینی آیتمهای مختلفی مانند ارایه خدمات ایمن به بیماران، آموزش مراقبت از خود به بیماران، آموزش پرسنل برای ارایه خدمات بهتر، استانداردسازی خدمات ارایه شده و ... در نظر گرفته شده است. همچنین برای فاز مدیریت و رهبری این برنامه و اینکه ارگانیزاسیون درستی برای خدمات وجود داشته باشد هم تدابیر لازم اتخاذ شده است.
وی افزود: اقدام در جهت این محورهای هفت گانه از سه سال گذشته در ستاد وزارتخانه و دانشگاههای علوم پزشکی آغاز شد تا این مفاهیم به تمام ارایه دهندگان خدمت در بیمارستانها آموزش داده شود. در این راستا فاز یک سالهای طی شد تا مفاهیم آموزش داده شود و به دنبال آن دفاتر حاکمیت خدمات بالینی در بیمارستانها راهاندازی شد. در حال حاضر در تمام بیمارستانهای کشور دفاتر حاکمیت خدمات بالینی موجود است. مرحله بعدی، استقرار این استانداردها در بیمارستانها بود که در این زمینه نیز پیگیریهای لازم انجام شد.
امامی رضوی ادامه داد: همزمان با استقرار حاکمیت خدمات بالینی در بیمارستانها، ارزیابیهای دانشگاهی و کشوری از پیشرفت برنامه نیز پیگیری شد. در این راستا طراحیهای لازم برای برگزاری جشنوارهای در جهت تقدیر از بیمارستانهای برتر انجام شد. به این ترتیب نخستین جشنواره حاکمیت خدمات بالینی سال گذشته برگزار و تقریبا یک بیمارستان از هر دانشگاه به عنوان بیمارستان نمونه معرفی شدند.
تقدیر از بیمارستانهای برتر در دومین جشنواره حاکمیت خدمات بالینی
وی از برگزاری دومین جشنواره حاکمیت خدمات بالینی در 7 و8 بهمن ماه خبر داد و گفت: در سال جاری ارزیابهای کشوری با دقت بیشتری بیمارستانها را مورد ارزیابی قرار دادند و محورهای هفتگانه برنامه حاکمیت خدمات بالینی در بیمارستانها مورد بررسی قرار گرفتند.
مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی :
3500 نفر ساعت کار برای اعلام برترین ها در جشنواره حاکمیت بالینی
مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی از انجام 3500 نفر ساعت کار برای اعلام برترین ها در جشنواره حاکمیت بالینی خبر داد
دکتر حمید رواقی در نشست خبری دومین جشنواره حاکمیت بالینی گفت: 75 ارزیاب آموزش دیده و حرفه ای کارنهایی ارزابی بیمارستان ها را برای اعلام بیمارستان های برتز در زمینه استقرار حاکمیت بالینی انجام دادند.
وی افزود: در این زمینه 400 نفر روز معادل 3500 نفرساعت کار انجام شد تا 60 بیمارستان برتر کشور در این زمینه شناخته شده و در روز برگزاری دومین جشنواره حاکمیت بالینی لوح تقدیر دریافت کنند.
دکتر رواقی اظهار داشت: در جشنواره امسال بیمارستان ها در 7 محور جایزه می گیرند.
وی با اعلام اینکه بیمارستان های کشور نسبت به سال گذشته در این زمینه بسیار پیشرفت کرده اند و برخی بیمارستان ها فرسنگ ها از خواسته های ما جلوترند، افزود: مسبر خوبی برای استقرار حاکمیت بالینی در مراکز درمانی کشور شروع شده است، این مسیر طولانی است و نمی توان انتظار معجزه داشت، اصلاحات دفعتا" صورت نمیگیرد و باید فرهنگسازی لازم در این زمینه انجام شود و البته منابع مالی لازم نیز دیده شود
حفظ حقوق بیمار یکی از مهم ترین شاخص های اعتباربخشی بیمارستانها است
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اجرای نخستین برنامه اعتبار بخشی بیمارستان ها از اول دی ماه امسال آغاز شده و تا تیرماه سال آینده به مدت شش ماه ادامه خواهد داشت، گفت: رعایت حقوق بیماران یکی از مهم ترین شاخص ها در این اعتبار بخشی ها است.
دکتر ˈحسن امامی رضویˈ روز دوشنبه افزود: حفظ حریم خصوصی و رعایت حقوق بیماران در اعتباربخشی بیمارستان ها به عنوان یک استاندارد جدی مطرح شده است.
وی یادآور شد سال ها است که منشور حقوق بیمار در تمام اورژانس بیمارستان ها نصب شده است با این وجود نیاز به فرهنگسازی بیشتری در این زمینه است؛ مطالبه مردم از بیمارستان ها، موجب رعایت بیشتر حقوق آنان از جانب بیمارستان ها می شود.
-------------------------------------
پایان