50 مطلب آخر
مدیریت بیمارستانی : گفتارصریح سرپرست وزارتخانه از وضع فعلی نظام درمانی کشور

سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ˈ از امکانات دولتی نظام بهداشت و درمان خوب استفاده نکرده ایمˈ ، گفت: مردم تا مجبور نباشند به بیمارستان های دولتی مراجعه نمی کنند..........

ˈمحمدحسن طریقتˈ  افزود: تمام افرادی که دستشان به دهانشان می رسد به ویژه نهادهای دولتی اگر بتوانند عضو بیمه های تکمیلی می شوند تا از خدمات درمانی بخش خصوصی استفاده کنند........
وی افزود: زمانی ارایه خدمات بیمه های تکمیلی ممنوع شد .در قانون برنامه پنجم توسعه نیز بیمه های تکمیلی حق ندارند خدمات بیمه های پایه را انجام دهند اما این کار را انجام می دهند.........
ایشان تصریح کرد بطور مثال وزیر آموزش و پرورش به ارایه کارت طلایی بیمه برای فرهنگیان افتخار می کند و سازمان های دولتی دیگر نیز از بیمه تکمیلی استفاده می کنند چون می خواهند محتاج بخش دولتی نباشند و این مساله، باعث تاسف است........
 من 16 سال خارج از ایران زندگی کردم و مشاهده کردم که بیمار در آنجا هنگام بیماری دردی جز درد بیماری ندارد و علت اصلی آن بود که کار خدماتی درمان توسط همه شرکای ذینفع اجتماعی اجرا می شود.........
وی افزود: در خارج به ارایه کنندگان خدمت به ویژه به جامعه پزشکی اعتماد می شود و آنان تمام اختیارات را برعهده دارند و در قبال آن به مردم پاسخگو هستند اما متاسفانه در ایران مساله تمرکز گرایی باعث شده که ستاد مرکزی وزارت بهداشت ، قیمومیت جامعه پزشکی را برعهده بگیرد........
دکترطریقت ادامه داد: به پزشکان حتی به اندازه نیروهای خدماتی اعتماد نمی کنیم و آنان نیز احساس مسوولیت نمی کنند درحالیکه باید به آنان اختیارات کافی بدهیم و در آنان ایجاد انگیزه کنیم.........

تحلیل ما

متن کامل

 

 

سرپرست وزارت بهداشت:مردم تا مجبور نباشند به بیمارستان های دولتی نمی روند

 

سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ˈ از امکانات دولتی نظام بهداشت و درمان خوب استفاده نکرده ایمˈ ، گفت: مردم تا مجبور نباشند به بیمارستان های دولتی مراجعه نمی کنند.

ˈمحمدحسن طریقتˈ  افزود: تمام افرادی که دستشان به دهانشان می رسد به ویژه نهادهای دولتی اگر بتوانند عضو بیمه های تکمیلی می شوند تا از خدمات درمانی بخش خصوصی استفاده کنند.

وی افزود: زمانی ارایه خدمات بیمه های تکمیلی ممنوع شد .در قانون برنامه پنجم توسعه نیز بیمه های تکمیلی حق ندارند خدمات بیمه های پایه را انجام دهند اما این کار را انجام می دهند.

سرپرست وزارت بهداشت تصریح کرد بطور مثال وزیر آموزش و پرورش به ارایه کارت طلایی بیمه برای فرهنگیان افتخار می کند و سازمان های دولتی دیگر نیز از بیمه تکمیلی استفاده می کنند چون می خواهند محتاج بخش دولتی نباشند و این مساله، باعث تاسف است.

طریقت در ادامه این پرسش را مطرح کرد که چرا مراکز درمانی دولتی ، دین خود را به مردم ادا نمی کنند ، گفت: من 16 سال خارج از ایران زندگی کردم و مشاهده کردم که بیمار در آنجا هنگام بیماری دردی جز درد بیماری ندارد و علت اصلی آن بود که کار خدماتی درمان توسط همه شرکای ذینفع اجتماعی اجرا می شود.

وی افزود: در خارج به ارایه کنندگان خدمت به ویژه به جامعه پزشکی اعتماد می شود و آنان تمام اختیارات را برعهده دارند و در قبال آن به مردم پاسخگو هستند اما متاسفانه در ایران مساله تمرکز گرایی باعث شده که ستاد مرکزی وزارت بهداشت ، قیمومیت جامعه پزشکی را برعهده بگیرد.

سرپرست وزارت بهداشت ادامه داد: به پزشکان حتی به اندازه نیروهای خدماتی اعتماد نمی کنیم و آنان نیز احساس مسوولیت نمی کنند درحالیکه باید به آنان اختیارات کافی بدهیم و در آنان ایجاد انگیزه کنیم.

طریقت افزود: قوانین برنامه های چهارم و پنجم توسعه به اینگونه مسایل اشاره دارد اما تاکنون به آن توجهی نشده است.



**مردم هنگام بیماری هیچگونه محرومیتی را تحمل نمی کنند

سرپرست وزارت بهداشت گفت: مردم می توانند محرومیت ها و کمبودهای متفاوت در عرصه های پوشاک، تغذیه و مسکن را تحمل کنند اما هنگام بیماری و درد، هیچگونه محرومیتی را به راحتی نمی توانند تحمل کنند.

طریقت افزود: مردم بیشترین آسیب های اجتماعی را در کاستی های بهداشت و درمان می بینند بنابراین در کنار وظایف قانونی، وظایف شرعی و اجتماعی ما سنگین است.

وی تصریح کرد هم اکنون در بخش بهداشت و درمان، فشار زیادی به مردم تحمیل می شود و روز به روز این وزنه ، سنگین تر می شود.



**برای ارایه خدمات درمانی ، 20 هزار میلیارد تومان از مردم گرفتیم

سرپرست وزارت بهداشت گفت: گردش مالی بهداشت و درمان در سال 89، 30 هزار میلیارد تومان بود که 10 هزار و 500 میلیارد تومان آن را بودجه های عمومی دولت و اعتبارات بیمه ای تامین کردند اما حدود 20 هزار میلیارد تومان را از مردم گرفتیم یعنی آن را از حلقوم مردم بیرون کشیدیم درحالیکه همان اعتبارات دولتی برای ارایه خدمات کافی بود.

طریقت افزود: این رقم در سال 90، حدود 40 هزار میلیارد تومان و در امسال نیز بیشتر از اینها برآورد می شود. بار این ارقام بسیار سنگین است.

وی ادامه داد: بیش از 80 درصد امکانات بهداشت و درمان (بیمارستان ها) در اختیار بخش دولتی است و فقط 20 درصد آن در اختیار بخش خصوصی قرار دارد اما از این امانت دولتی به خوبی استفاده نکردیم.

سرپرست وزارت بهداشت اظهار داشت: بطور مثال بیش از 80 هزار پزشک عمومی داریم اما بیش از 30 هزار نفر از آنان در حرفه خود کار نمی کنند. امکانات پس از انقلاب اسلامی به دلایل مختلف قابل بهره برداری نیست. بطور مثال در یک منطقه غیربرخوردار کلنگ احداث یک بیمارستان را بر زمین زدیم اما اکنون حداکثر در حد یک درمانگاه کار می کند.

طریقت گفت: نیروی انسانی و تجهیزات پزشکی وجود دارد، اعتبارات بهداشت و درمان اگرچه کافی نیست اما قابل توجه است اما مردم شهد آن را نمی چشند.



**نظام بهداشت و درمان کشور باید سامان یابد

سرپرست وزارت بهداشت گفت: با توجه به در اختیار داشتن تمام امکانات لازم، نظام بهداشت و درمان کشور باید سامان یابد که این مهم نیازمند همت، تحول ساختاری و پیگیری است.

طریقت افزود: قانون به چهار اصل قیمت تمام شده خدمات درمانی، تدوین راهنماهای بالینی، اولویت به مراقبت های بهداشتی اولیه و ˈاعتماد به پزشکان و واگذاری اختیار به آنانˈ اشاره دارد که باید به آنها عمل کنیم.

وی با اشاره به مواردی مانند انجام 800 آنژیوگرافی (رگ نگاری قلبی) توسط یک متخصص قلب، گفت: امکانات ما به شدت گرفتار مسیری است که در جای خود هزینه نمی شود و گرفتاری هایی که از این طریق به مردم تحمیل می شود ، بیشترین نارضایتی را در پی دارد بنابراین باید این بار سنگین را از دوش مردم برداریم.

سرپرست وزارت بهداشت اضافه کرد: سرانه درمان ما چند صد دلار بیشتر نیست و سرانه در اروپا دو هزار و در آمریکا 10 هزار دلار است با این وجود در این کشورها بیمه ها برای تشخیص آپاندیس به جز آزمایش خون ، هیچ آزمایش دیگری را نمی پذیرند اما در کشور ما برای یک بیماری، آزمایش های مختلفی با هزینه های سنگین انجام می شود.

طریقت اظهار داشت: ما از راهنماهای بالینی استفاده نمی کنیم. از سرانه محدود و امکانات محدود - که ارزبری زیادی دارد - استفاده نمی کنیم و خدمات درمانی غیرضروری انجام و منابع را هدر می دهیم. این مساله باید سامان یابد.



**نجات بهداشت و درمان کشور در گروی اجرای برنامه پزشک خانواده

سرپرست وزارت بهداشت گفت: نجات نظام بهداشت و درمان و اصلاح آن جز با اجرای برنامه پزشک خانواده، میسر نیست.

طریقت افزود: دغدغه دنیای امروز دیگر علم طب نیست بلکه ˈاستفاده بهینه از امکانات بهداشت و درمانˈ است که ما در این مورد به شدت مشکل داریم.

وی در ادامه به تشریح ویژگی های برنامه پزشک خانواده پرداخت و گفت: در این برنامه ، بیمار تامین کننده معیشت پزشک است و حق دارد هر سه ماه یک بار ، پزشک خود را انتخاب کند.

سرپرست وزارت بهداشت با بیان اینکه برخی پزشکان فکر می کنند بیماران ، صدقه بگیر آنان هستند، افزود: در اجرای این برنامه اگر پزشک رضایت بیمار را فراهم نیاورد ، معیشت او فراهم نمی شود. درعین حال پزشک باید جلوی صرف هزینه های اضافی را نیز بگیرد درغیر اینصورت باید از جیب خود پرداخت کند.

طریقت اضافه کرد: در اجرای این برنامه، نظام بیمه ای صیانت کننده سلامت بیمار بوده و بیمار را متوجه حقوق خود کرده و از سوی دیگر پزشک را مکلف می کند که براساس راهنمای بالینی خود عمل کند.



**بیماران بستری در کشور سالانه پنج هزار ملیارد تومان می پردازند

سرپرست وزارت بهداشت گفت: بار مراجعه بستری در کشور 90 در یک هزار است به آن معنا که هر سال از هر یک هزار نفر درکشور، 90 نفر در مراکز درمانی بستر می شوند و با توجه به جمعیت 70 میلیونی کشور ، سالانه بیش از شش میلیون نفر ، بستری می شوند.

طریقت افزود: در سال 89، برای هر بیمار بستری بطور متوسط حدود 800 هزار تومان هزینه شده است یعنی در مجموع پنج هزار میلیارد تومان برای بستری بیماران ، پرداخت شده است.

وی ادامه داد: همچنین هر بیمار در سال، 10 بار مراجعه سرپایی به مراکز درمانی دارد و در هر نوبت مراجعه حدود 9 هزار تومان هزینه می کند که در مجموع سالانه شش هزار و 300 میلیارد تومان برای این مراجعاتف پرداخت می شود.

سرپرست وزارت بهداشت گفت: این اعداد می توانست برای ارایه خدمات پایه درمانی کافی باشد اما به دلیل ساختار موجود، وضعیت درمانی کشور روز به روز بدتر می شود.

طریقت تاکید کرد با همکاری جامعه پزشکی می توان ، نظام بهداشت و درمان کشور را سامان داد و با توجه به شرایط فعلی باید اقتصاد مقاومتی را جدی بگیریم و دیگر نمی توانیم هزینه های بیشتری به بیماران تحمیل کنیم.

وی تصریح کرد مسیرهای قانونی برای ساماندهی نظام بهداشت و درمان کشور وجود دارد اما تعارض منافع تا امروز نگذاشته که قانون اجرا شود.

سرپرست وزارت بهداشت گفت: در مجلس ششم ، یک اشتباه قانونی کردیم و اختیار تعیین تعرفه ها را به بخش خصوصی و یک سازمان صنفی دادیم و پس از آن بدون رعایت مسایل کارشناسی، تعرفه ها 10 برابر شد.

طریقت افزود: من به عنوان یک جراح چشم با کار طی یک نیم روز و دریافت 60 درصد حق تعرفه عمل جراحی ، سال ها است که امور خود را می گذرانم اما اختیار دارم که با اخذ 10 برابری این تعرفه در بخش خصوصی نیز کار کنم ، این پارادوکس (تناقض) در هیچ جای دنیا دیده نمی شود.

وی گفت: هنگامی که تفاوت تعرفه ها در بخش دولتی و خصوصی بیش از 10 برابر باشد ، چگونه توقع داریم مردم بتوانند به حقشان برسند.

---------------------------------

پایان

 

منبع : ایرنا تاریخ : ۱۳۹۱/۱۱/۲۳ تعداد بازدیدکنندگان : 4074

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5316
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7386
بازدید امسال : 802869
بازدید کل : 37169942

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش