چانهزنی بیمهها و داروخانهها بر سر سلامت مردم
شهریاری: محاسبه نقدی نسخهها را جدی نگیرید/ مژدهای آذر: ثروت باد آورده نداریم
با قطع ارتباط بیمهها و داروخانهها، مردم باید بعد از این كه نسخه شان از سوی داروخانه ها مهر شد برای گرفتن هزینه ها خود به سازمان های بیمهگر مراجعه كنند.
در حالیکه رییس انجمن داروسازان ایران از قطع رابطه بیمهها و داروخانهها در صورت عدم پرداخت مطالبات داروخانهها از سوی بیمه خبر داده و در مورد خطر محاسبه نقدی نسخهها خبر میدهد، رییس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس این اتفاق را دور از ذهن و شوخی میداند. اما آنچه مسلم و بدیهی است با ادامه روند فعلی و عدم پرداخت بدهکاری بیمهها، احتمال تحقق محاسبه نقدی نسخه ها چندان دور نیست و محاسبه نقدی نسخه ها خود به طور اتوماتیك اتفاق خواهد افتاد.
رییس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس در واكنش به اظهارات رییس انجمن داروسازان ایران مبنی بر محاسبه نقدی نسخه ها گفت:این اظهار نظر ایشان است و من به شما می گویم كه این موضوع را جدی نگیرید.
حسینعلی شهریاری در گفت وگو با خبرنگار ایلنا با بیان این مطلب گفت: البته بیمه ها باید سعی كنند مطالبات داروخانه ها را هر چه سریعتر پرداخت کنند چون اگر داروخانهها منابع مالی نداشته باشند شركت های دارویی به آنها دارو نمی دهند.
وی ادامه داد: اگر شركت های دارویی هم منابع مالی نداشته باشند تولید داخل دچار مشكل می شود و در حقیقت همانند به یك زنجیره به هم متصل هستند.
شهریاری با بیان اینكه امیدوارم كار به جای نرسد كه نسخه ها نقدی محاسبه شود افزود:چون مردم توان پرداخت ندارند و الان وضعیتی نیست که بخواهند مردم را تحت فشار قرار دهند.
رییس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاكید بر اینكه دولت باید منابع بیمه را به اندازه كافی در نظر بگیرند افزود:نداشتن منابع مالی سازمان های بیمه گر مشكل جدی است زیرا اگر نتوانند مطالبات داروخانه ها را به موقع پرداخت كنند قدرت خرید آن ها كم می شود و ممكن است مجبور شوند اقداماتی انجام دهند كه نه قانونی است و نه مورد تایید كمیسیون بهداشت و درمان و وزارت بهداشت.
رهبر مژدهای آذر رییس انجمن داروسازان ایران در واكنش به اظهارات شهریاری مبنی بر اینكه محاسبه نقدی نسخه ها را جدی نگیرید گفت: پس در این صورت اگر نقدینگی داروخانه ها تمام شود از كدام منابع مالی باید دارو بخرند و در اختیار بیمه ها قرار دهند.
وی تصریح كرد: در شهریورماه به سازمان های بیمهگر دارو دادیم اما تاكنون پولش را نگرفتیم حالا دوباره از كجا باید پول بیاوریم و دارو بخریم.
مژده ای آذر ادامه داد: یا داروخانه باید بینهایت ثروت داشت باشند که تا ۸ ماه بتوانند با بیمهها کار کنند یا اینکه فی سبیل الله مشغول کار کردن هستند.
مژده ای آذر با تاكید بر اینكه نه داروخانه به ثروت بادآورده هنگفت دسترسی دارند و نه اینكه میتوانند با آن اندوخته ناچیزشان برای همیشه دارو نسیه بدهند افزود: اگر داروخانه ای بعد از گذشت شش هفت ماه از عدم پرداخت مطابه خود از سازمان های بیمه گر قادر باشد همچنان دارو بدهد باید تجسس كنند كه چرا قادر به انجام این كار هستند و منابع مالی آنها از كجا تامین می شود.
رییس انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینكه ادامه این وضعیت موجب فساد و زمینه سازی انحراف می شود افزود: همچنین شاهد كاهش ارایه خدمات دارویی به مردم خواهیم بود و متاسفانه این امر به سلامت لطمه می زند.
مژده ای آذر خاطر نشان كرد: وقتی به سلامت مردم لطمه وارد می شود میلیارد ها دلار هزینه های دولت بالا می رود و همان سازمان های بیمهگر كه امروزمطالبات خود را به داروخانه ها با تاخیر پرداخت می كنند در آن زمان مجبور هستند در راستای حفظ سلامت مردم ضرر و زیان بیشتری را متحمل شوند.
مژده ای آذر با اشاره به اظهارات شهریاری بر جدی نگرفتن محاسبات نقدی نسخه ها تصریح كرد: اگر سازمان های بیمه گر به این رویه خود اداهم دهند محاسبه نقدی نسخه ها خود به طور اتوماتیك اتفاق خواهد افتاد.
رییس انجمن داروسازان ایران در مورد فشاری كه با پرداخت نقدی نسخهها به مردم خواهد آمد گفت: با قطع ارتباط بیمهها و داروخانهها، مردم باید بعد از این كه نسخه شان از سوی داروخانه ها مهر شد برای گرفتن هزینه ها خود به سازمان های بیمهگر مراجعه كنند.
---------------------------------------
پایان