جمع آوری روزانه 19 تن پسماند عفونی از بیمارستانهای مشهد
راه اندازی گشت پسماند
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد از جمعآوری روزانه 19 تن پسماند عفونی از مراکز درمانی و بیمارستانهای سطح شهرخبر داد.
علی نجفی اظهار کرد: در سال 90 به طور متوسط روزانه بیش از 17.5 تن زباله عفونی از سطح مراکز درمانی و بیمارستانی سطح شهر جمعآوری شد که این میزان در سال گذشته به 19 تن در روز رسید.
وی افزود: با توجه به اینکه زبالههای عفونی با برخی از زبالههای عادی مخلوط میشود و از آنجا که این مهم برای شهروندان خطرناک است سازمان مدیریت پسماند این نوع از زبالهها را در ردیف پسماندهای عفونی قرار داده و آنها را در محل لندفیل با نظارت کامل و مراقبتهای بعدی دفن میکند.
مدیرعامل سازمان مدیدریت پسماند شهرداری مشهد گفت: درصورتی که زبالههای عفونی در محل مراکز درمانی و بیمارستانی تفکیک شود حجم آن بسیار کاهش پیدا میکند.
وی در خصوص آخرین وضعیت نصب دستگاه بی خطرسازی زبالههای عفونی در بیمارستانها گفت: در اکثر بیمارستانهای شهر مشهد دستگاه اتوکلاو نصب شده اما براساس آیین نامه اجرایی فرآیند و خروجی این دستگاه باید به تایید سازمان حفاظت محیط زیست برسد که این مهم تاکنون محقق نشده است.
نجفی ادامه داد: تا زمانی که خروجی و فرآیند جداسازی زبالههای عفونی این دستگاهها توسط سازمان حفاظت محیط زیست تایید نشود سازمان مدیریت پسماند شهرداری این پسماندها را در ردیف زباله عفونی محسوب میکند.
وی در ادامه با اشاره به راهاندازی گشت پسماند در شهر مشهد گفت: گشت مشترکی با سرپرستی سازمان مدیریت پسماند و با حضور نمایندگان سازمانهای محیط زیست، صنعت، معدن و تجارت، صدا وسیما، دادگستری و دانشگاه علوم پزشکی به منظور رسیدگی به تخلفات حوزه مدیریت پسماند در حوزههای صنعتی و شهری تشکیل شده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد بیان کرد: این گشت تاکنون از 11 مرکز صنعتی شهر مشهد بازدید و تخلفات مشاهده شده را به منظور رفع آن به صورت کتبی و شفاهی اعلام کرده است.
وی در خصوص میزان پسماند جمعآوری شده در نوروز 92 گفت: در 15 روز ابتدایی سال جاری بیش از 22 هزار و 600 تن پسماند از سطح شهر مشهد جمعآوری شد که با توجه به افزایش حضور زائران این میزان نسبت به سال گذشته 283 تن کاهش داشته است.
نجفی گفت: به طور متوسط هر زائر روزانه بیش از 700 گرم زباله تولید میکند که از میزان زباله تولیدی توسط هر شهروند مشهدی بیشتر است.
وی با اشاره به میزان زباله خشک جمعآوری شده از سطح شهر مشهد بیان کرد: تنها در اسفندماه سال 90 بیش از 210 تن زباله خشک توسط شهروندان تفکیک شده که این میزان با افزایش قابل قبولی در مدت مشابه سال گذشته به 255 تن رسیده است.
نجفی بیان کرد: افزایش میزان زباله خشک جمعآوری شده در سال گذشته نشاندهنده ارتقاء مشارکت شهروندان در امر تفکیک زباله از مبدا است به گونهای که شهروندان مشهدی در این زمینه به عنوان فرهنگپذیرترین مردم کشور شناخته شدهاند.
نجفی با بیان اینکه پسماندهای خشک ارزش اقتصادی زیادی را برای شهر دارد، گفت: به طور کلی در سال گذشته بیش از 65 هزار و 230 تن زباله خشک جمعآوری شده است که این میزان توانسته 770میلیارد ریال ارزش اقتصادی تولید و برای 1200 نفر اشتغال دائم ایجاد کند، بنابراین شهروندان میتوانند با صرف وقت بسیار کمی به منظور تفکیک زباله خود گامی مهم در جهت آبادانی شهر و همچنین اشتغالزایی بردارند.
وی تاکید کرد: میزان زبالهای که در شهر مشهد جمعآوری میشود بیش از 13 درصد آن قابل تفکیک است که بیشترین آن را کاغذ و کارتن تشکیل میدهد.
--------------------------
پایان