50 مطلب آخر
آزمایشگاه : هشدار درمورد حراج پروانه و تجهیزات در آزمایشگاه‌‌های تشخیص طبی

علیرغم افزایش سرسام آور قیمت تجهیزات آزمایشگاهی در سال گذشته و ادامه این روند در سال جدید،  تعرفه های مصوب وزارت بهداشت برای امسال به هیچ وجه جوابگوی نیاز آزمایشگاهها نیست...............

نباید این موضوع را نادیده گرفت که مردم نیز توان پرداخت افزایش هزینه ها را ندارند و بیمه ها باید حمایت خود از خدمات آزمایشگاهی را افزایش دهند..................

در حال حاضر سهم مردم از پرداخت هزینه های آزمایشگاهی بیش از 70 درصد است،  و  اگر تعرفه های جدید ابلاغ شود، سهم مردم در پرداخت هزینه های آزمایشگاهی در بخش خصوصی به 90 درصد نیز می رسد..............

 اقتصاد آزمایشگاهها با تعرفه دولتی هم نمی توانند جوابگوی نیازهای خودشان باشند. زیرا، بیمه ها 7 ماه است که در پرداخت مطالبات آزمایشگاهها عقب هستند...............

اگر اقتصاد آزمایشگاهها متصل به بیمه ها باشد، به جرات می توان گفت که تمامی همکاران این رشته در چند ماه آینده ورشکست خواهند شد.............

 شرایط پرداخت وجه به شرکت‌های تولید کننده و وارد کننده کیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی تغییر کرده است و این شرکت‌ها نیز به دلیل مشکلات اقتصادی که دارند برخلاف روال گذشته هزینه تجهیزات خود را به روز دریافت می‌کنند.........

تحلیل ما

متن کامل

 

 

تحمیل هزینه خدمات آزمایشگاهی به مردم تا سقف 90 درصد

ورشکستگی آزمایشگاهها

 

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران از افزایش هزینه های پرداختی مردم برای دریافت خدمات آزمایشگاهی تا سقف 90 درصد، در صورت گسترش نیافتن حمایتهای بیمه ای از خدمات آزمایشگاهی خبر داد.

 

دکتر بهزاد پوپک  در خصوص چالشهای مهم آزمایشگاههای تشخیص طبی کشور گفت: عمده ترین بحث مربوط به مسائل اقتصادی آزمایشگاههاست. این مشکلات اعم از فضای فیزیکی، تجهیزات و مواد مصرفی و همچنین سایر هزینه هایی است که به آزمایشگاهها تحمیل می شود.

 

وی با اشاره به افزایش سرسام آور قیمت تجهیزات آزمایشگاهی در سال گذشته و ادامه این روند در سال جدید، افزود: تعرفه های مصوب وزارت بهداشت برای امسال به هیچ وجه جوابگوی نیاز آزمایشگاهها نیست. ضمن اینکه این تعرفه ها هنوز ابلاغ نشده ولی افزایش 29 درصدی تعرفه ها نمی تواند هزینه های آزمایشگاهها را جبران کند.

 

پوپک با اعلام اینکه تجهیزات آزمایشگاهی وابسته به ارز نزدیک به 3 برابر افزایش قیمت داشته اند، افزود: نکته ای که وجود دارد، این است که این تجهیزات با ارز آزاد وارد می شود.

 

وی ادامه داد: البته نباید این موضوع را نادیده گرفت که مردم نیز توان پرداخت افزایش هزینه ها را ندارند و بیمه ها باید حمایت خود از خدمات آزمایشگاهی را افزایش دهند.

 

وی با اعلام اینکه در حال حاضر سهم مردم از پرداخت هزینه های آزمایشگاهی بیش از 70 درصد است، افزود: اگر تعرفه های جدید ابلاغ شود، سهم مردم در پرداخت هزینه های آزمایشگاهی در بخش خصوصی به 90 درصد نیز می رسد.

 

پوپک با اعلام اینکه بیمه ها در حال حاضر 70 درصد از سهم تعرفه های دولتی را پرداخت می کنند، گفت: در سال 90، خدمات آزمایشگاهی هیچ افزایش تعرفه ای نداشت. این افزایش در سال 91 ، 15 درصد بود و برای سال 92 نیز بین 25 تا 29 درصد تعیین شده است.

 

وی در ادامه به تعرفه های پیشنهادی نظام پزشکی برای خدمات آزمایشگاهی اشاره کرد و افزود: در سال 90 این افزایش 16.5 درصد بود که در سال 91 ، 30 درصد بود و برای امسال نیز 30 درصد پیشنهاد شده است.

 

پوپک تاکید کرد: اگر تعرفه وزارت بهداشت برای سال 92 اعمال شود، در آن صورت سهم بیمار به سقف 90 درصد خواهد رسید و بیمه ها سهم کمتری پرداخت خواهند کرد.

 

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران اظهارداشت: اقتصاد آزمایشگاهها با تعرفه دولتی هم نمی توانند جوابگوی نیازهای خودشان باشند. زیرا، بیمه ها 7 ماه است که در پرداخت مطالبات آزمایشگاهها عقب هستند.

 

وی ادامه داد: اگر اقتصاد آزمایشگاهها متصل به بیمه ها باشد، به جرات می توان گفت که تمامی همکاران این رشته در چند ماه آینده ورشکست خواهند شد.

 

 

افزایش 3.5 برابری نرخ تجهیزات آزمایشگاهی

 

عضو هیات مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی کشور با بیان اینکه آزمایشگاه‌ها در زمان گرانی‌ها و نوسانات ارزی بیشترین ضرر را متحمل شده‌اند، اظهار کرد: نرخ تجهیزات آزمایشگاهی در حال حاضر 3.5 برابر شده است.

 

 دکتر علی صادقی تبار  ادامه داد: شرایط پرداخت وجه به شرکت‌های تولید کننده و وارد کننده کیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی تغییر کرده است و این شرکت‌ها نیز به دلیل مشکلات اقتصادی که دارند برخلاف روال گذشته هزینه تجهیزات خود را به روز دریافت می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه علاوه بر این به محض اینکه دلار گران می‌شود شرکت‌ها موجودی انبار خود را گران می‌کنند، اظهار کرد: همه اینها در حالی است که تعرفه‌ها ثابت بودند اما آزمایشگاه‌ها ناچار شدند تجهیزات و مواد مصرفی خود را به سه برابر قیمت خریداری کنند وهزینه آن را خودشان شخصا بپردازند. این مسئله باعث شده است که تعداد زیادی از آزمایشگاه‌ها با مشکلات اقتصادی بزرگی روبرو شوند که برخی از آنها را به تعطیلی کشاند.

 

صادقی تبار ادامه داد: به همین خاطر پیامک‌هایی مبنی بر فروش دستگاه‌های تشخیصی و پروانه‌های آزمایشگاه‌ها به دست همکاران من می‌رسد.

 

وی با بیان اینکه به عنوان مثال چند ماه پایانی سال گذشته یکی از تست‌های غربالگری سه ماهه دوم برای زنان باردار که مربوط به تشخیص ناهنجاری‌های جنینی است در هیچ آزمایشگاهی انجام نمی‌شد و کیت‌های مربوط به انجام این تست به پنج برابر قیمت رسیده بود.

 

وی ادامه داد: البته اکنون برخی از آزمایشگاه‌ها قادر به انجام این تست شده‌اند. اگر ناهنجاریهای جنینی به موقع تشخیص داده نشوند مادر نمی‌تواند جنینش را در صورت معلولیت سقط کند در این صورت یا ناچار می‌شود فرزندی معلول به دنیا بیاورد یا به سمت سقط غیرایمن حرکت کند که عوارض زیادی را به دنبال خواهد داشت.

 

صادقی تبار همچنین با بیان اینکه قیمت برخی کیت‌های بیوشیمی با وجود آن که تولید کننده داخلی داشتند به سه برابر افزایش یافته، اظهار کرد: این تغییرات قیمتی میزان وابستگی برخی تولید کنندگان داخلی را به مواد اولیه وارداتی نشان می‌دهد.

 

-------------------------------

پایان

منبع : ایسنا + مهر تاریخ : ۱۳۹۲/۱/۲۷ تعداد بازدیدکنندگان : 5829

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 7338
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 9408
بازدید امسال : 804891
بازدید کل : 37171964

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش