50 مطلب آخر
مدیریت بیمارستانی : بخشی از ناوگان بیمارستانی درمدار ارائه خدمات درمانی نیست

رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی :  امروزه بیمارستان از یک واحد ساده درمانی به سازمان اجتماعی پیچیده تبدیل شده و اگر زمانی بیمارستان را مسئول و ریسک‌پذیری را جزء رسالت‌های یک بیمارستان برمی‌شمردیم اما امروزه به یک کنشگر مسئولیت‌پذیر در عرصه سلامت تبدیل شده و نقش بیمارستان‌ها در ارائه خدمات پیشگیری به مراتب چشمگیر‌تر از بقیه است..........

مدیر یک بیمارستان باید در یک محیط پر تعارض مدیریت کند و در این راه طی سال‌های اخیر به سمت ارتقا کیفیت، مشتری‌مداری، بازبینی در اداره امور بیمارستانی مورد توجه صاحبنظران بوده و گام‌های بلندی برداشته شده است...........

 مهمترین مشکل ما در سال‌های اخیر عدم مدیریت نوین بیمارستانی بوده است تا جایی که طبق آمار 62 تا 68 درصد از ظرفیت بخش دولتی و آموزشی استفاده شده و بخشی از ناوگان بیمارستانی در مدار ارائه خدمات درمانی نیستند...........

در کشور ما بالغ بر 7.4 درصد در بخش پذیرش و 6.2 درصد در بخش بستری‌ غیر ضروری است.........

تحلیل ما

متن کامل

 

۸۰ درصد بیمارستانها در برابر بلایا آسیب پذیر هستند

۷درصد بستری‌ها غیر ضروری است

 

 

رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی با اعلام آسیب پذیری ۸۰ درصد بیمارستانها در بلایا گفت: حدود 7 درصد پذیرش و بستری بیماران غیر ضروری است. بستری‌های طولانی مدت و مجدد معضلی است که گریبان اغلب بیمارستان‌ها را گرفته است.

 

علیرضا زالی  در پنجمین همایش مدیریت بیمارستانی که در سالن همایش سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر ایده‌هایی مربوط به اداره نوین مدیریت بیمارستانی در نظام سلامت کشور شکل گرفته است که منابع و تسهیلات بیمارستانی از جایگاه ویژه‌ای در این بین برخوردار است.

 

وی با اشاره به اینکه بیمارستان‌ها در سال‌های اخیر نقش‌های متفاوتی را ایفا کرده‌اند افزود: امروزه بیمارستان از یک واحد ساده درمانی به سازمان اجتماعی پیچیده تبدیل شده و اگر زمانی بیمارستان را مسئول و ریسک‌پذیری را جزء رسالت‌های یک بیمارستان برمی‌شمردیم اما امروزه به یک کنشگر مسئولیت‌پذیر در عرصه سلامت تبدیل شده و نقش بیمارستان‌ها در ارائه خدمات پیشگیری به مراتب چشمگیر‌تر از بقیه است.

 

رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی مدیریت بیمارستان‌ها را چند وجهی دانست و گفت: مدیر یک بیمارستان باید در یک محیط پر تعارض مدیریت کند و در این راه طی سال‌های اخیر به سمت ارتقا کیفیت، مشتری‌مداری، بازبینی در اداره امور بیمارستانی مورد توجه صاحبنظران بوده و گام‌های بلندی برداشته شده است.

 

زالی به این نکته تأکید کرد که در بخش تسهیلات بیمارستانی می‌توان از ظرفیت بیمارستان‌های هوشمند، استفاده از مدیریت نوین بهره برد.

 

وی گفت: مهمترین مشکل ما در سال‌های اخیر عدم مدیریت نوین بیمارستانی بوده است تا جایی که طبق آمار 62 تا 68 درصد از ظرفیت بخش دولتی و آموزشی استفاده شده و بخشی از ناوگان بیمارستانی در مدار ارائه خدمات درمانی نیستند.

 

مشکلات سازه‌ای بیمارستان‌‌ها از دیگر مواردی بود که رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از آن انتقاد کرد و گفت: اکثر بیمارستان‌ها به گونه‌ای ساخته شده‌اند که معبر و مستعمل هستند که در سال‌های آینده تبدیل به چالشی در مدیریت بیمارستانی خواهند شد.

 

زالی خاطرنشان کرد: هنگام ورود بلایا بیمارستان‌ها در خط اول ارائه خدمات هستند در حالی که بیش از 80 درصد بیمارستان‌‌ها در برابر بلایا آسیب‌پذیرترین‌ هستند و نمی‌‌توانند خدمات مطلوب ارائه کنند.

 

وی ادامه داد: اشکالات در اداره بیمارستان‌ها به ویژه در بخش دولتی سبب شده تا اقتصاد بیمارستان‌‌ها با مشکلاتی از جمله کمبود نقدینگی مواجه شود که باید از اداره نوین بیمارستانی بهره ببریم.

 

به گفته رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی ارتقا منابع انسانی در بیمارستان‌‌ها سبب خروجی بهتر و رضایتمندی در بیماران می‌شود.

 

زالی اضافه کرد: مطالعات نشان داده توجه به هوش هیجانی و خلق و خوی عاطفی و توجه به کارآمدی کارکنان بیمارستانی 39 درصد در تأمین خواسته‌های بیماران نقش دارد همچنین در یک مطالعه دیگر که در بیمارستان‌های آموزشی مشخص شده بر این باورند که اگر به جای رفتارهای تنبیهی به سمت رفع تعارض حرکت کنیم تا 60 درصد خلاقیت و کارآیی کارکنان بیمارستانی بالا می‌رود.

 

زالی پذیرش و بستری مجدد در بیمارستان‌‌ها را معضلی عنوان کرد که اغلب با آن دست به گریبان‌ هستند و بار روانی و مالی زیادی را به بیمار و جامعه تحمیل می‌کند.

 

وی گفت: در کشور ما بالغ بر 7.4 درصد در بخش پذیرش و 6.2 درصد در بخش بستری‌ غیر ضروری است که اغلب مربوط به افراد بالای  60 سال که بنا به کهولت سن دوره اقامت اولیه بیمارستانی آن‌ها طولانی است یا وفاداری لازم به پروتکل‌های تشخیصی و درمانی آنطور که باید صورت نگرفته و شانس مراجعه بعدی بیمار را بالا می‌برد.

 

این متخصص مغز و اعصاب گفت: برای بار روانی و اختلالات اقتصادی ناشی از این روند باید فکری شود. در فرآیندهای ارزشیابی بیمارستانی در چند ماه اخیر حرکت‌های خوبی را آغاز کرده‌ایم چرا که برای ورود به عرصه توریسم درمانی باید اعتباربخشی را جدی بگیریم.

 

--------------------------

پایان

منبع : فارس تاریخ : ۱۳۹۲/۴/۱۷ تعداد بازدیدکنندگان : 4292

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5958
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8028
بازدید امسال : 803511
بازدید کل : 37170584

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش