رئیس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه:
بیمارستانهای دولتی باید به بخش خصوصی واگذار شود
قائم مقام وزیر بهداشت در آذربایجانغربی و رئیس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه گفت: جایگاه پزشکی ایران در جهان، جایگاه مناسبی نیست و باید بازنگری شود
دکتر ساکی، در جشن سالروز گرامیداشت مقام پزشک و داروساز که در بیمارستان امام رضا (ع) با حضور مسئولان استانی برگزار شد با بیان این مطلب، افزود: استان ما در عرصه پزشکی پیشرفتهای زیادی داشته است به نحوی که امروز در خاورمیانه به عنوان نمادی برای کشور ایران مطرح هستیم، به طور مثال کاهش مرگ و میر کودکان در حدود 70 درصد، تربیت 120 هزار پزشک، ایجاد 20 هزار خانه بهداشت و پوشش 90 درصدی در بخش واکسیناسیون از جمله مواردی است که در استان آذربایجانغربی انجام شده است.
وی با اشاره به موفقیتهای پزشکی، این حوزه را نیز دچار مشکلاتی دانست و گفت: امروزه جایگاه درمان کشور در جهان مطلوب نیست که از جمله دلایل آن میتوان به عدم واقعی بودن بیمهها، دولتی بودن سیستم درمانی و عدم مشخص بودن تفکیک بین بخش خصوصی و دولتی اشاره کرد که اگر این تفکیک بصورت مشخص صورت نگیرد دچار عوارض میشویم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با اظهار اینکه به بیمار باید به دید یک انسان نگاه کرد و مطابق با مکارم انسانی با وی رفتار کرد در غیر این صورت، بصورت کالا انگاشته خواهد شد، تشریح کرد: امروزه پزشکان عمومی که 70 درصد پزشکان را تشکیل میدهند با تنزل جایگاه روبهرو هستند و این امر در هیچ جای دنیا بدین صورت نیست بنابراین وظیفه ما این است که این جایگاه را احیا کنیم.
وی با بیان اینکه هیچ صنفی به اندازه پزشکان یکدیگر را تضعیف نمیکنند، در رابطه با بخش خصوصی و دولتی تصریح کرد: بخش دولتی هیچ وقت به بخش خصوصی اعتماد نمیکند و بخش خصوصی را سودجو میپندارد و همیشه با احتیاط وارد این عرصه میشوند، این در حالی است که امروزه بیماران ما ناراحت هستند و باید بیمارستانهای دولتی به بخش خصوصی واگذار شود.
در ابتدای این مراسم، شیرزاده رئیس بیمارستان امام رضا (ع) و مدیر سازمان بیمه تامین اجتماعی با بیان اینکه سازمان بیمه تامین اجتماعی، بزرگترین سازمان بیمهگر در سطح خاورمیانه است، افزود: در کشور ما 50 درصد مردم تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و این بیمه 18 نوع خدمت به بیمهگذاران ارائه میدهد.
وی با اشاره به اینکه 90 درصد مردم کشور ما زیر پوشش بیمههای درمان قرار دارند، اضافه کرد: درصدی که از بودجه برای درمان در نظر میگیرند بسیار کم است و آن مقدار اختصاص یافته نیز به صورت بهینه مصرف نمیشود. در خصوص طرح ملی پزشک خانواده نیز باید زیرساختهای لازم اجرا شود، این طرح در بسیاری از کشورها پاسخ مثبت داده است.
-------------------
پایان