۱۲ هزار تخت بیمارستانی بدون نیرو افتتاح شده است
معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت برای امور جاری و ارائه خدمات به مردم 5800 هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد، ۱۲ هزار تخت بیمارستانی بدون پرسنل افتتاح شده است و شبکه بهداشت روستایی نیز ۲۴۰۰ پزشک کم دارد.
ایرج حریرچی افزود: وزارت بهداشت با ۵۸۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه فقط برای امور جاری و ارائه خدمات به مردم در سال جاری مواجه است و این البته غیر از 5 هزار میلیارد تومانی است که طبق بند ب ماده 34قانون برنامه پنجم از طرح هدفمندی یارانه ها باید به بخش سلامت اختصاص یابد و پرداخت نشده است.
وی گفت: علاوه بر آن بیمارستانهای کشور در حالت عادی با کمبود شدید پرستار مواجه هستند، شبکه بهداشتی و درمانی روستایی کشور باید ۷۵۰۰ پزشک داشته باشد در حالی که فقط ۵۱۰۰ پزشک دارد و با کمبود ۲۴۰۰ پزشک مواجه است و بدتر از همه اینکه در سالهای گذشته ۱۲ هزار تخت بیمارستانی بدون اینکه نیروی جدیدی استخدام و بکارگیری شود، افتتاح شده است.
معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت ادامه داد: برای حل این مسائل ابتدا با برنامه ریزی علمی و استفاده از توان اجرایی و کارشناسی همه فعالان نظام سلامت بدون توجه به جناح بندی های خطی و گروهی باید فعالیتهای مناسب گذشته را ارتقاء داد و نیز فعالیتهای جدید تعریف کرد.قدم مهم دیگر با درک محدودیتهای دولت جبران کسری های شدید وزارت بهداشت و پرداخت مطالبات به تأخیر افتاده فعالان نظام سلامت اعم از بخش خصوصی و دولتی است.
حریرچی گفت: باید شرایط واقعی کشور را در نظر بگیریم، شرایطی که بخشی از آن را دشمنان با تحریم ها به ما تحمیل کرده اند،وضعیت فروش نفت و وضعیت ارزی کشور را باید در نظر گرفت، همه می دانیم که از بودجه ۲۱۰ هزار میلیارد تومانی کشور در سال جاری بیش از 70 هزار میلیارد تومان آن محقق نمی شود بنابراین درخواست دستگاهها از دولت نیز باید واقعی باشد تا بتوانیم روی کمک دولت حساب کنیم.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره اصلاح تعرفه های پزشکی نیز توضیح داد: تعرفه یک ابزار سیاستگذاری است. مسلم است که تعرفه خدمات درمانی در بخش دولتی با آنچه قیمت تمام شده خدمات است فاصله زیادی دارد و همین تعرفه غیر واقعی هم با تأخیر چند ماهه از طرف بیمه ها پرداخت می شود.
وی افزود: وقتی تورم نقطه به نقطه کشور در بخش عمومی ۴۴ درصد است. معلوم است که تعرفه پایینی که ۶ ماه بعد از سوی بیمه به پزشک پرداخت می شود، قدرت خرید ۶ ماه قبل را ندارد.
معاون وزیر بهداشت گفت: آنچه مسلم است این است که با تعرفه های فعلی حتی با وجود کمکهای مقطعی دولت بهبود کیفیت خدمات درمانی در بخش دولتی بسیار سخت خواهد بود. اصلاح تعرفه ها گریزناپذیر است اما با توجه به شرایط مالی دولت این کار باید به صورت تدریجی و در میان مدت عملی شود.
وی افزود: مهم این است که جهت حرکت به سمت اصلاح تعرفه ها باشد اما افزایش تعرفه ها قطعاً نباید به افزایش پرداخت از جیب مردم منتهی شود، حفاظت مالی از مردم نکته مهمی است که حتماً مورد توجه دولت و وزارت بهداشت خواهد بود و برای اینکه پرداخت از جیب مردم بالا نرود لازمه افزایش تعرفه ها افزایش سهم دولت در بخش بهداشت و درمان و تقویت بیمه هاست تا هزینه درمانی برای مردم فشار مضاعفی ایجاد نکند.
حریرچی گفت: سیاست وزارت بهداشت این است که با همکاری سایر دستگاهها به این سمت برویم که مردم به اندازه توانشان پرداخت کنند و به اندازه نیازشان در زمان بیماری دریافت خدمات کنند،به عبارت دیگر ثروتمندان بیشتر از فقرا حق بیمه بپردازند، جوانان به جای سالمندان پرداخت کنند و همه به اندازه نیازشان هنگام بیماری از خدمات مناسب برخوردار شوند.
وی ادامه داد: خدمات پزشکی مثلاً یک عمل جراحی یا نوع بخیه برای فقیر و غنی نباید فرقی کند، تنها فرقی که قابل قبول است خدمات هتلینگ است و ممکن است فرد ثروتمندی بخواهد در اتاق تک تختی بستری شود، بقیه خدمات باید یکسان و تحت پوشش بیمه های قوی باشد.
حریرچی گفت: با محاسبات فعلی نزدیک ۶۰ درصد و به گفته برخی نمایندگان مجلس تا ۷۰ درصد هزینه خدمات سلامت را مردم از جیب می پردازند در حالی که قرار بود این میزان از ۵۰ و چند درصد ابتدای اجرای قانون برنامه چهارم به زیر ۳۰ درصد کاهش یاید اما متأسفانه در جهت عکس حرکت شد.
معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت افزود: از نظر من این معاونت یک معاونت مستقل از سایر معاونتهای وزارت بهداشت نیست که وظیفه اش فقط مدیریت صرف بودجه، تأمین نیرو و ساختن ساختمان باشد، عملکرد این معاونت تامین زیرساختها برای دانشگاهها و سایر معاونتهای وزارت بهداشت و در نتیجه کمک به بهداشت عمومی، ارتقای سلامت مردم، کاهش هزینه های آنها و ارتقای سطح آموزش و پژوهش است. هدف اصلی ما افزایش رضایتمندی مردم از خدمات نظام سلامت کشور است.
وی اضافه کرد: گر چه راه سختی در پیش داریم اما نکته مهم در این زمینه این است که در بخش بهداشت و درمان، انرژی خود را صرف اختلاف نظرهای جناحی و خطی نکنیم و با استفاده از همه نیروهای معتقد به قانون برنامه پنجم و سایر قوانین بالادستی مترقی حوزه سلامت به جلو حرکت کنیم.
-----------------------
پایان