طراحی مدل جدید بیمارستانی برای کاهش تصدیگری وزارت بهداشت
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای اینکه نقش حاکمیتی دولت در نظام سلامت با کاهش تصدیگری همراه شود مدل جدید بیمارستانی طراحی میشود تا از این طریق مدیریت علمی و کارآمد بر بیمارستانها حاکم شود
آقاجانی در مراسم تودیع و معارفه معاونان درمان وزارت بهداشت، گفت:توسعه خدمات درمانی در سالهای اخیر از بزرگترین دستاوردهای این حوزه است که علیرغم دو برابر شدن جمعیت محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه نسبت گروههای انسانی پزشکی افزایش یافته است، گفت: سطح خدمات بهبود یافته اما همچنان چالشهای متعددی پیشروی نظام سلامت وجود دارد. محدود بودن سهم منابع عمومی در تعیین هزینههای سلامت و غیر واقعی بودن تعرفهها که جوابگوی هزینهها نیست از نمونه این مشکلات است.
آقاجانی گفت: علیرغم رشد علوم پزشکی اعزام تعداد کمی از بیماران را به خارج از کشور داریم که طبق آمار سال 91 از هزار و 572 پرونده فقط 20 بیمار به خارج اعزام شدند.
وی با بیان اینکه در زمینه مدیریت علمی کارآمد، استانداردسازی و مراقبتهای پزشکی با مشکل مواجهایم افزود: فرسودگی زیرساختهای درمانی مشکلساز شده و قدمت متوسط بیمارستانها 49 سال است.
معاون درمان وزارت بهداشت کمبود گروههای شاغل پرستاری را یکی دیگر از چالشها عنوان کرد و افزود: تقویت نقش حاکمیتی دولت در نظام پزشکی سلامت و کاهش تصدیگری از برنامههای معاونت درمان است.
وی افزود: دولت بزرگترین ارائهکننده خدمات درمانی است به گونهای از 900 بیمارستان 544 بیمارستان و از 111 هزار تخت 75 هزار تخت توسط وزارت بهداشت اداره میشود.
آقاجانی در زمینه استانداردسازی گفت: دولت با طراحی مدل بیمارستانی به صورت مستقل و پاسخگو خواهد بود که در این میان خرید خدمات توسط سازمانهای بیمه ضروری است.
معاون درمان وزارت بهداشت ارتقای سازمان نظام پزشکی و انجمنهای تخصصی را برای تعیین خدمات به مردم ضروری دانست و گفت: بهبود تعامل با سازمانهای بیمهگر در جهت اصلاح نظام تعرفه، گسترش سطحی و عمقی بیمه، استقرار نظام هوشمند خرید خدمات سلامت و استفاده از ظرفیت بیمه تکمیلی بسیار ضروری است.
وی ادامه داد: گردش مالی بیمه تکمیلی در سال گذشته 2 هزار میلیارد تومان بوده که 2 درصد آن سهم بیمارستانهای دولتی بوده است.
آقاجانی تأکید کرد: توانمندسازی مدیران بیمارستانی با الگوی توسعه پایدار نوین و کارآمد با استقرار مدل کیفیت و استانداردسازی خدمات میسر است.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: همچنین اصلاح نظام سطحبندی با اولویت مناطق محروم برای دسترسی بیشتر مردم در اولویت کاری قرار دارد و توسعه مشارکت خیرین با رویکردی جدید از دیگر برنامههای این معاونت است.
وی با بیان اینکه نیازمند تدوین راهکاری مناسب در حوزه گردشگری سلامت هستیم، ادامه داد: نظام پرداخت کارکنان برای افزایش انگیزه آنها اصلاح میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت در پایان گفت: بهبود تجهیزات و نیروی انسانی اورژانس بیمارستانی و توسعه آن در هر بیمارستان به همراه توسعه اورژانس پیشبیمارستانی و افزایش مهارتهای آن به همراه تکمیل اورژانس 115 از برنامههای معاونت درمان وزارت بهداشت است.
---------------------
پایان