50 مطلب آخر
خبرصنفی : مسئله تجمیع بیمارستانهای آموزشی یا آموزشی کردن فضای درمانی؟

تحلیل ما

متن کامل


 

تجمیع بیمارستان‌های آموزشی در حال بررسی است



در حالی که چندی قبل معاون آموزشی وزیر بهداشت از جداسازی بیمارستان های آموزشی و درمانی خبر داده بود، مدیرکل دفتر مطالعات معاونت آموزشی و همچنین یک عضو کمیسیون بهداشت اعلام کردند موضوع جداسازی بیمارستان های آموزشی و درمانی به هیچ وجه مطرح نبوده و امکان پذیر نیست بلکه آن چه در حال پیگیری و بررسی است، تجمیع بیمارستان های آموزشی است. 

دکترممتازمنش، مدیرکل مطالعات معاونت آموزشی با بیان این که بر اساس بررسی های انجام شده و بر اساس نظر کارشناسان سایر کشورها موضوع جداسازی مراکز آموزشی از درمانی به هیچ عنوان مطرح نیست افزود: اما آن چه مطرح و در حال بررسی است، موضوع تجمیع بیمارستان های آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی است. به عنوان مثال دانشگاه علوم پزشکی که ۱۵بیمارستان آموزشی دارد، باید مراکز آموزشی را در یک پردیس یا ... تجمیع کند. دکترممتازمنش تصریح کرد: اما در تجمیع بیمارستان های آموزشی تعدادی از بیمارستان ها صرفا آموزشی هستند که علاوه بر داشتن امکانات پیشرفته به ارائه خدمات درمانی می پردازند و بیمارستان هایی نیز صرفا برای ارائه خدمات درمانی تعیین می شوند که ساختار آموزشی ندارند. دکتر هاشم زهی، عضو کمیسیون بهداشت نیز در این باره گفت: جداسازی بیمارستان های آموزشی از درمانی امکان پذیر نیست. وی افزود: بیمارستان های آموزشی باید دارای تجهیزات پیشرفته و معیارهای مناسب آموزش باشد اما نمی توان صرفا یک بیمارستان را به آموزش اختصاص داد چرا که اصولا آموزش بدون بیمار، شدنی نیست بنابراین باید بیمارستان هایی باشد که هم آموزشی و هم درمانی باشد.

این اظهارات در حالی است که چندی قبل خبرگزاری فارس به نقل از دکترضیایی، معاون آموزشی وزیر بهداشت از جداسازی بیمارستان های آموزشی و درمانی خبر داده و گفته بود: سیاست تجمیع بیمارستان های آموزشی بررسی خواهد شد و این بیمارستان ها باید از خودگردانی خارج شوند. وی افزود: وقتی منابع اعتباری کم است این بیمارستان ها دچار مشکل می شوند و رسیدگی لازم به بیمار را ندارند. دکترممتازمنش با اشاره به این که خودگردانی بیمارستان های آموزشی از سال های گذشته در حال اجراست، گفت: خودگردانی به این معناست که بیمارستان ها از راه پذیرش بیمار و دریافت فرانشیز و پرداخت بیمه ها کسب درآمد می کنند اما حقوق اعضای هیئت علمی را دانشگاه ها می پردازند و خروج بیمارستان ها از خودگردانی نیاز به بررسی همه جانبه دارد تا منجر به افت کیفیت یا افزایش هزینه بیماران نشود.

 

 

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد

آموزشی کردن فضای درمانگاه‌ها و پایگاه‌های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر توجه ویژه به زیر ساخت‌های عمومی، مولفه‌های اجتماعی سلامت و روابط بین بخشی در دانشگاه، گفت: از آنجا که شبکه‌های بهداشت و درمان جزیی از دانشگاه‌های علوم پزشکی محسوب می‌شوند، بنابراین آموزشی کردن فضای درمانگاه‌ها و پایگاه‌های بهداشتی در صدر برنامه‌های ما قرار دارد.

 

دکتر آرش رشیدیان  با اشاره به اینکه چالش‌های بهداشتی در خیلی از حوزه‌ها وجود دارد و تنها مختص دانشگاه علوم پزشکی تهران نیست، گفت: با توجه به بررسی‌ها و ارزیابی‌هایی که صورت گرفته، دانشگاه زیرساخت‌های خوبی در حوزه بهداشت داراست، به گونه‌ای که معاونت بهداشت آن تاکنون اقدامات مثبت قابل توجهی انجام داده و از توان کارشناسی بالایی در این حوزه برخوردار است.

 

وی افزود: بر اساس گزارش‌های اولیه‌ای که از مدیران برنامه‌ها و شبکه‌های مختلف اخذ شده است، اقدامات انجام شده توسط این معاونت در سال‌های اخیر به رغم وجود یکسری چالش‌های بهداشتی جدی در کشور، به خوبی توانسته از پس مشکلات موجود برآید و تا حدودی کارساز بوده است.

 

این معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه ایجاد پایگاه‌های بهداشتی در سطح شهرهای بزرگ و تکمیل شبکه به علت عدم استخدام نیروی جدید مشکل شده بود، تصریح کرد: همینطور افزایش کرایه بها و قیمت خرید برای تهیه مکان از دیگر موانع به شمار می‌رفت. سال گذشته مدل مشارکتی با همکاری بخش خصوصی طراحی و انجام شد به گونه‌ای اجرای این طرح و برنامه‌های در نظر گرفته شده دیگر موجب گسترش پایگاه‌های بهداشتی در کشور شد و نقص پوششی شبکه را به طور کامل مرتفع ساخت.

 

رشیدیان برنامه‌های مدیریت بیماری‌ها همچون کنترل دیابت، طراحی راهنماهای بالینی در این خصوص همچنین ایجاد مراکز ارائه خدمات دیابت در حوزه پزشکی و درسطح درمانگاه ها را از جمله اقدامات مثبت انجام شده توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد و افزود: براساس توافقاتی که با بیمارستان روزبه انجام شده و مراحل نهایی خود را طی می‌کند، قرار شده است بیماری‌های مزمن روانی در سطح جامعه و میان مردم شناسایی و درمان شوند؛ ارزیابی‌ها از روند اجرای این موضوع تاکنون خوب بوده است.

 

وی همچنین تصریح کرد: در دو سال گذشته در خصوص اقدامات پزشک خانواده، تکمیل برنامه‌ها و اجرا یکسری زیرساخت‌های مفید انجام شد که به دلیل تصمیم وزارت بهداشت مبنی بر اجرای آن در استان‌های دیگر، سرعت حرکتش آرام‌تر شد.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه مادر برشمرده می‌شود، اظهار کرد: حوزه بهداشت بزرگ است و انتظارات نیز از این دانشگاه بالاست، بنابراین باید در انجام وظایفی که نسبت به مردم داریم دقت شود. اولویت ما در سه ماه آینده، بازبینی برنامه‌ها و ارزیابی آنهاست تا مشخص شود که تا چه سطحی قادر به پیشروی بوده‌اند. تلاش ما در این حوزه با توجه به اولویت‌های دانشگاه و دستورالعمل وزارتخانه همچنین شناسایی نیاز مردم به ویژه در جنوب تهران، شهرستان‌های اطراف و مناطق محروم خواهد بود.

 

وی در ادامه شبکه‌های بهداشت و درمان را جزیی از دانشگاه‌های علوم پزشکی دانست و افزود: از این شبکه‌ها در آموزش دانشجویان پزشکی و رشته‌های مرتبط همچون داروسازی و دندانپزشکی استفاده چندانی نشده است، امیدواریم از اواخر سال جاری با همکاری معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با توجه به انتظارات دانشکده‌ها شرایط مناسب برای آموزش کردن محیط در درمانگاه‌ها و پایگاه‌های بهداشتی فراهم شود تا ضمن ارتقای کیفیت آموزش، تاثیر مثبتی نیز در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم صورت گیرد.

 

در پایان دکتر رشیدیان هدف و مسوولیت اصلی خود در سمت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران را توجه به سلامت و بهداشت مردم مطرح کرد و گفت: توجه به زیرساخت‌های عمومی و مولفه‌های اجتماعی سلامت همچنین روابط بین بخشی کیفیت ارائه خدمات به مردم را بهبود می‌بخشد

---------------

پایان

منبع : فارس - ایسنا - خراسان تاریخ : ۱۳۹۲/۷/۲۶ تعداد بازدیدکنندگان : 3846

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5534
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7604
بازدید امسال : 803087
بازدید کل : 37170160

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش