معاون دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:
اعتبار طرحهای نیمه تمام به مطالبات پرسنل اختصاص مییابد
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: وزارت بهداشت از دانشگاهها خواسته که بیمارستانهای تکمیل شده را تحویل نگیرند زیرا کشور به اندازه کافی توان اقتصادی برای نگهداری و تجهیز این بیمارستانها ندارد.
علیرضا یوسفی در نخستین نشست خبری سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و معاونان دانشگاه با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حال حاضر در حدود 170 میلیارد تومان بدهی دارد، اظهار کرد: بدهی دانشگاه بیشتر به پرسنل، پیمانکاران و بیمارستانهای وابسته به دانشگاه مربوط است که بیشتر آن با آغاز تحریمها و از سال 1392 ایجاد شده و بخشی از آن مربوط به سال 1391 است.
وی با اشاره به پروژههای نیمه تمام استان در بخش سلامت گفت: باید توجه داشت که احداث و نگهداری یک بیمارستان پرهزینه است در هیچ جای دنیا در نزدیکی مراکز پزشکی بزرگ اقدام به ساخت بیمارستان نمیشود اما در حال حاضر در شهرهایی که با شهر اصفهان فاصله اندکی دارند بیمارستانهایی احداث شده که دانشگاه قادر به تجهیز و یا تکمیل آن نیست.
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه آمار دستگاههای پیشرفته پزشکی در کشور بیش از چین است، ادامه داد: برخی طرحهای نیمه کاره پزشکی به دلیل تقاضای مردمی بوده است و متاسفانه در سالهای گذشته سیاستگذاری و هدفگذاری ایجاد امکانات درمانی اشتباه بوده است.
یوسفیان با بیان اینکه وزارت بهداشت از دانشگاهها خواسته که بیمارستانهای تکمیل شده را تحویل نگیرند زیرا کشور به اندازه کافی توان اقتصادی برای نگهداری و تجهیز این بیمارستانها ندارند، تصریح کرد: اعتباری به تکمیل طرحهای نیمه تمام استان در بخش سلامت تخصیص داده شده اما بودجه این بخش با توجه به بدهی دانشگاه به سمت پرداخت مطالبات پرسنل سوق داده خواهد شد.
وی ادامه داد: بیشتر پروژههای بخش سلامت استان ضروری نبوده و با فشارهای سیاسی و یا محلی ایجاد شده است و حتی اگر این طرحها بر اساس ضرورت ایجاد شده باشد امکان تکمیل آنها وجود ندارد و البته باید توجه داشت که برخی از این طرحها مربوط به هشت سال گذشته نیست و تعدادی از 25 سال پیش تاکنون در دست احداث هستند.
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: در حال حاضر سه بیمارستان اصلی در شهرستان خورو بیابانک، جندق و کلیشاد در حال ساخت است و علاوه بر این، پروژههای نیمه کاره دیگر مانند گسترش بیمارستان کاشانی در اصفهان وجود دارد.
یوسفی با بیان اینکه در حال حاضر سرانه درمانی که از سوی دولت به نسبت جمعیت، به استان اختصاص مییابد در حدود 150 هزار تومان است، ادامه داد: بخشی از سرانه درمان کشور از طریق بیمهها تامین میشود و به اعتقاد من با در نظر گرفتن سایر خدمات، هزینهای که به عنوان سرانه سلامت در حال حاضر پرداخت میشود بیش از 600 هزار تومان است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: هماکنون سه بیمارستان نیمه کاره در خوروبیابانک، کلیشاد و جندق با سابقه بیش از چند دهه است که هنوز تکمیل نشده است. وی ابراز داشت: پروژهای تکمیل و توسعه بیمارستانهای داخل شهر مثل بیمارستان کاشانی از دیگر طرحهای پژوهشی است که نسبت به طرحهای دیگر در اولویت است. یوسفی با بیان اینکه در شهرستانی مثل تیران فونداسیون بیمارستان 150 تخت خوابه در حالی طرحریزی شده است که در آن منطقه نیازی به چنین بیمارستانی با این وسعت نیست، گفت: این در حالی است که هماکنون بیمارستانی در اردستان با هفت تخت به بیماران آن منطقه به خوبی خدمات بهداشت و درمانی ارائه میکند. معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی اصفهان احداث بیمارستان را یک کار پرهزینهای خواند و یادآور شد: تنها برای تجهیز و حقوق دو سال پرسنل آن به اندازه ساخت یک بیمارستان اعتبار نیاز است.
همچنین پیمان ادیبی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از پژوهشگرانی که داری ایده باشند در چهارچوب حقوقی مالکیت معنوی حمایت میکند. مجموعه دادههای متعددی در استان اصفهان وجود دارد و دانشگاه این آمادگی را دارد که این مجموعهها را با رعایت حقوق معنوی افراد گردآورنده در اختیار پژوهشگران سایر دانشگاهها قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: مطمئنا تعداد بیماران مبتلا به ام اس شهر آباده نسبت به بیماران شهر اصفهان کمتر است زیرا جمعیت این دو شهر متفاوت است اما نسبت شیوع این بیماری با شهر اصفهان متفاوت نیست.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: نسبت شیوع بیماریهای غیر واگیر در اصفهان به نسبت کشورهای توسعه یافته و شهرهای بزرگ کشور بالاتر نیست اما این نسبت در مقایسه با 50 سال پیش یک شیب صعودی داشته است زیرا جامعه مسنتر شده و امید به زندگی افزایش پیدا کرده است.
ادیبی تصریح کرد: اگرچه علاوه بر رشد جمعیتی عوامل متعدد نیز در شیوع بیماریها دخیل است، اما نمیتوان با این عوامل نقطهای برخورد کرد، برای مثال نمی توان گفت آلودگی هوا موجب ابتلا به ام اس میشود زیرا این امر نیاز به یک مطالعه چند متغیره دارد.
وی ادامه داد: بیماریهای غیر واگیر در حوزه بیماریهای چند متغیره قرار میگیرند که بر اساس نظریات جدید سلامت حداکثر 20 درصد از آنها متعلق به تیم سلامت است و 80 درصد علت این بیماریها خارج از حوزه مسوولیت مدیران سلامت است و به سایر موارد مانند آب و هوا، تغذیه و یا بیتحرکی مربوط میشود.
-----------------------
پایان