50 مطلب آخر
تجهیزات پزشکی : PACS در کشور متولی ندارد = ایران رویای بازار فیلم‌ رادیولوژی دنیا

تحلیل ما

متن کامل

 

پکس در کشور متولی خاصی ندارد

 

معاون پژوهشکده سلامت الکترونیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر، یکی از مشکلات اصلی استقرار سیستم پکس (سامانه ذخیره و بازیافت تصاویر الکترونیک) در کشور را نداشتن متولی خاصی برای آن عنوان کرد.

 

مصطفی بهمن آبادی  اظهار داشت: با توسعه پکس، تصویربرداری بیمارستانی دچار تحول خواهد شد و نسخه های کاغذی مانند سونوگرافی و همچنین فیلم های رادیولوژی، جای خود را به فایل های الکترونیکی قابل ارسال و اشتراک گذاری خواهند داد.

وی با بیان اینکه در کشورهای اروپایی و توسعه یافته، نهادهای بیمه گر مسوولیت توسعه پکس را برعهده دارند، گفت: در کشور ما سازمان های بیمه گر، همکاری زیادی در این امر ندارند و به طور کلی، متولی توسعه پکس مشخص نیست.

وی از برنامه پژوهشکده سلامت الکترونیک برای راه اندازی ستاد توسعه پکس در کشور خبر داد و گفت: پیشنهاد دادیم این ستاد با حضور نمایندگانی از معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، سازمان تامین اجتماعی، سازمان پزشکی قانونی و پژوهشکده سلامت الکترونیک تشکیل شود.

به گفته بهمن آبادی، پس از راه اندازی ستاد توسعه پکس، امور اجرایی توسط وزارت بهداشت، فعالیت های توسعه ای از سوی نماینده بیمه، مسائل حقوقی توسط پزشکی قانونی و فعالیت های پژوهشی نیز با همکاری پژوهشکده سلامت الکترونیک پیگیری خواهد شد.

وی پیش بینی کرد طرح پیشنهادی ستاد توسعه پکس تا چهار یا پنج ماه آینده برای تایید به وزیر بهداشت ارائه شود و گفت که این طرح، قبل از ارسال به وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی، بر روی سایت اطلاع رسانی پژوهشکده سلامت الکترونیک قرار می گیرد تا متخصصان و کارشناسان، نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه ارائه کنند.

همایش پکس ویژه مدیران بیمارستانی در مقوله های مدیریت استراتژیک استقرار پکس، استانداردهای جهانی دایکام، مبانی پکس، اعتبار بخشی در پکس، الزامات سخت افزاری پکس، گردش کار در پکس و برخی از ارزش های افزوده آن، بررسی چالش های بیمارستان فیلم لس در ایران، کاربردهای مدیریتی تصویر برداری دیجیتال و امنیت اطلاعات، اشتباهات رایج در انتخاب پکس و چالش های فراروی توسعه پکس در کشور مطالبی را عنوان خواهد نمود.


گفتنی است که پکس (PACS)، یک سامانه ذخیره و بازیافت تصاویر الکترونیک است که با راه اندازی آنها در مراکز درمانی و بیمارستانی، نیازی به استفاده از فیلم های رادیولوژی و سیستم تصویرنگاری نخواهد بود.

 

رویایی‌ترین بازار برای تولید کنندگان فیلم رادیولوژی هستیم

 

تصویر برداری به صورت سنتی بر روی فیلم به پزشک معالج و بیمار تحویل داده می‌شود امادر دهه های اخیر این رشته با تحولاتی مواجه شده است که می‌توان به جای فیلم از فایل دیجیتالی استفاد ه کرد. یک فوق تخصص رادیولوژی گفت: یکی از رویایی‌ترین بازارها برای تولید کنندگان فیلم رادیولوژی هستیم و ارز قابل توجهی برای  این فیلم‌ها هزینه می‌کنیم.  "منصور فاتحی"  با اشاره به اینکه در اغلب کشور‌ها تصاویر به صورت دیجیتالی است، افزود: در حال حاضر شرایط این کار در کشور ما فراهم است اما متاسفانه برای اجرای این کار موانع فرهنگی وجود دارد. فاتحی افزود: سازمانهای بیمه‌ای از جمله این موانع آن است که برخی مواقع بیمه‌ها تنها فیلم رادیولوژی را پوشش می‌دهند و همچنین مقاومت پزشکان در این زمینه بهره برداری از این روش مدرن را فراهم نمی‌کند. وی با اشاره به اینکه براساس آمار غیر رسمی مصرف فیلم در کشور معادل مجموع اروپا است، افزود: یکی از رویایی‌ترین بازارهای فیلم خشک هستیم که ارز قابل توجهی برای آن هزینه می‌کنیم.




 

ایران رویایی‌ترین بازار تولیدکننده‌های فیلم‌های رادیولوژی

 

رییس انجمن رادیولوژی ایران با اشاره به محدودیت‌ها در دسترسی به فیلم رادیولوژی بر لزوم جایگزین شدن روش‌های دیجیتالی و حذف فیلم رادیولوژی تاکید کرد. دکتر منصور فاتحی  با اشاره به مشکلات مربوط به محدودیت‌های دسترسی به فیلم رادیولوژی، گفت: مشکلات مربوط به محدودیت‌های دسترسی به فیلم رادیولوژی همچنان برقرار است. همچنین به دلیل کمبود امکانات و قطعات، ارتقای کیفی دستگاه‌های رادیولوژی و همچنین نگهداری آنها مشکل شده است. از طرف دیگر نرخ این خدمات نسبت به گذشته افزایش یافته و با ساختار تعرفه‌ای موجود همخوانی ندارد.

 

وی موانع فرهنگی جایگزین شدن روش‌های دیجیتالی رادیولوژی به جای استفاده از فیلم‌های رادیولوژی را مورد اشاره قرار داد و گفت: در رابطه با حذف فیلم از رادیولوژی، موانع فرهنگی وجود دارد، چرا که تاکنون از یک رادیولوژی ساده گرفته تا دیگر تصویربرداری‌ها، به صورت سنتی روی فیلم به بیمار و همچنین پزشک معالج وی تحویل داده می‌شد. این در حالی است که در دو سه دهه گذشته تحولات زیادی در این زمینه صورت گرفته و اطلاعات مورد نیاز پزشکان به جای انتقال بر روی فیلم، می‌تواند از طریق فایلی دیجیتالی به وی تحویل داده شود. این مسئله در کشورهای غربی و بسیاری از کشورهای منطقه ما مورد توجه قرار گرفته و در اغلب کشورها دیگر از فیلم رادیولوژی استفاده نمی‌شود.

 

رییس انجمن رادیولوژی ایران تاکید کرد: بستر فنی استفاده از روش‌های دیجیتالی در رادیولوژی در ایران نیز فراهم است و بخش بزرگی از کشور، ابزارهای سخت‌افزاری دیجیتالی شدن را دارد اما به دلیل موانع فرهنگی، این امر تاکنون عملی نشده است. از جمله این موانع آن است که برخی مواقع بیمه‌ها تنها فیلم رادیولوژی را پوشش می‌دهند و از طرف دیگر برخی پزشکان معالج نیز که زمینه‌های مبادله تصویر را فراهم می‌کرده‌اند، در مقابل این موضوع مقاومت می‌کنند. اما در مجموع ما تمایل داریم که از روش‌های مدرن استفاده کنیم.

 

فاتحی گفت: ایران یکی از رویایی‌ترین بازارهای شرکت‌های تولیدکننده فیلم‌های خشک است و سالانه به این دلیل مبالغ زیادی ارز از کشور خارج می‌شود. از سازمان نظام پزشکی و انجمن‌های تخصصی غیررادیولوژی تقاضا کرده‌ایم که برای فراگیر کردن استفاده از روش‌های دیجیتالی در رادیولوژی، آموزش‌هایی را داشته باشیم چرا که این رخداد، بخشی از اقتصاد سلامت و مدیریت سلامت کشور است. 

 

 

یک متخصص رادیولوژی گفت: ‌به دلیل دیدگاه سنتی استفاده از فیلم‌های رادیولوژی کشور ما معادل مجموع کل اروپا فیلم خشک رادیولوژی مصرف دارد و یکی از رویایی‌ترین بازارها برای شرکت‌های تولیدکنندگان فیلم رادیولوژی است. منصور فاتحی  خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت‌های یک سال اخیر، افزایش نرخ ارز و تحریم‌ها با کمبود دسترسی به تجهیزات حوزه رادیولوژی مواجه هستیم،‌چرا که ارتقای کیفی دستگاه‌های رادیولوژی تأمین و نگهداری آنها به خدماتی نیاز دارد که گاهی در دسترس نیست و از طرفی خدمات رادیولوژی با ساختار تعرفه‌ای تطبیق ندارد.  وی موانع فرهنگی را یکی از دلایل استفاده نکردن از تصویرهای دیجیتالی عنوان کرد و گفت: به صورت سنتی متداول شده که در رادیولوژی‌های ساده سی‌تی ‌اسکن و حتی MRI نتیجه روی یک فیلم به بیمار برای تشخیص نهایی پزشک تحویل داده می‌شود درحالی که می‌توان بدون استفاده از این فیلم‌ها نتیجه را از طریق دیجیتالی برای پزشک ارسال کرد.  وی ادامه داد: اما سازمان‌های بیمه‌گر تصویر‌های ثبت شده روی فیلم را به عنوان سند از بیمار می‌خواهند یا برخی پزشکان که زمینه استفاده از روش‌های نوین را برای خود فراهم نکرده‌اند، همچنان به این روش سنتی ادامه می‌دهند که نتیجه آن می‌شود که مصرف فیلم رادیولوژی در کشور ما معادل مجموع اروپا است.  فاتحی ایران را یکی از رویایی‌ترین بازارها برای شرکت‌های تولیدکننده فیلم‌های خشک عنوان کرد و گفت: مبالغ زیادی از ارز کشور برای این مسئله هزینه می شود و سازمان نظام پزشکی تقاضا کرده‌ایم که تا با ارائه آموزش‌هایی برای پزشکان فرهنگ استفاده از تصویربرداری دیجیتال را جا بیندازیم تا به اقتصاد درمان و ارتقای کیفیت سلامت در کشور کمک کرده باشیم.

------------------------

پایان

منبع : ایرنا + ایلنا + ایسنا + فارس تاریخ : ۱۳۹۲/۱۰/۲۶ تعداد بازدیدکنندگان : 4098

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 3420
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 5490
بازدید امسال : 800973
بازدید کل : 37168046

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش