کشوربا کمبود پرستار مواجه است
لزوم توسعه گردشگری درمان در ایران
مدیرکل دفتر نظارت و اعتبار بخشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کمبود پرستار در سیستم بهداشت و درمان کشور را مهمترین مشکل این بخش اعلام کرد و گفت: باید توجه ویژه به آموزش و توسعه آموزش های این بخش داشت تا کمبود پرستار به نوعی رفع شود.
سید سجاد رضوی در مراسم افتتاح بیمارستان بهمن استان زنجان افزود: در کشور کمبود پرستار وجود دارد به نحوی که میتوان مشکل جدی درمان کشور را این امر عنوان کرد که برای رفع این معضل در این استان پیشنهاد میشود در بیمارستان بهمن به آموزش پرستاران نیز پرداخته شود.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر بحث گردشگری سلامت رشد خوبی پیدا کرده است، فرایند فراروی بهداشت و درمان کشور را فرایند مناسب برای توسعه این بخش عنوان کرد و افزود: در زمینه گردشگری سلامت نیز باید سرمایهگذاری شود .
رضوی ادامه داد: در حال حاضر علیرغم پتانسیلهای فراوانی که در ایران در رابطه با توریسم درمانی وجود دارد ترکیه وارد عمل شده و نتایج درخوری را نیز به دست آورده است بهطوریکه از 35 میلیون گردشگر 250 هزار نفر به دلیل درمان به آن کشور مراجعه میکنند که برطبق هدفگذاریهای انجام شده آنان در سال 2020 این میزان را به 50 میلیون نفر افزایش خواهند داد.
مدیر کل نظارت و اعتبار بخشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: بیشتر بیماران تحت درمان در ترکیه، عراقی هستند که براساس نظرسنجی از این بیماران، آنها ترجیح میدهند به دلیل برخی مسائل مانند مذهب در ایران به مداوای خود بپردازند و این بیمارستان کمکی برای جذب گردشگر خارجی خواهد بود حتی گاهی میتوان بیماران را به دلیل هزینه پایینتر از تهران به زنجان آورد.
وی ادامه داد: اداره بیمارستان یکی از سختترین مشاغل است و از سوی دیگر در کشور فعالیت بخش خصوصی و دولتی تعریف درستی ندارند به همین دلیل در برخی از استانها بخش خصوصی در این رابطه با مشکل مواجه است که قطعا در اینگونه موارد قربانی اصلی بخش خصوصی است.
مدیر کل دفتر نظارت و اعتبار بخشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی لزوم توجه به توسعه بیمارستنانها و مراکز بهداشتی بخش خصوصی را مورد تاکید قرار داد و گفت: بیمارستانهای خصوصی نه به عنوان یک رقیب بلکه باید مکمل فعالیت های دانشگاههای علوم پزشکی باشند و در مسیر ارائه خدمات مطلوب حرکت کنند.
رضوی ادامه داد: بیمارستانهای خصوصی نباید وابسته به فرد و یا شخص خاصی باشد و باید با توجه به پیشبرد اهداف ترسیم شده ارتقای شاخص های درمانی گام بردارند.
وی ادامه داد: پیشنهاد میشود در استان زنجان برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی بخش دولتی و خصوصی یکدیگر را مکمل هم ببینند و با برگزاری جلسات متعدد مشکلات را حل کنند تا خشت اول بخش خصوصی و دولتی و دانشگاهی خوب گذاشته شود تا انرِژی صرف شده به هدر نرود.
رضوی افزود: مسئولان استان این نگرانی را دارند که با حضور بخش خصوصی چه اتفاقی برای بخش دولتی میافتد که نباید نگران این موضوع بود همچنین به مسئوان این بیمارستان خصوصی اعلام میکنیم وسعت کار آنان از هم اکنون آغاز شده است و خود را باید آماده کنند.
مدیرکل نظارت و اعتبار بخشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از اهداف عمده زیر بنایی گروه پزشکی کوروشدر بخش بهداشت و درمان استان زنجان است. از آنجایی که در سطح مرکز استان و شهرستان های تابعه هیچ گونه بیمارستان خصوصی راه اندازی نشده است و متاسفانه مرکز استان جزو معدود مراکزی در کشور است که فاقد چنین بخشی است.
رضوی افزود: جلسه های متعددی بین بخش خصوصی و دولتی گذاشته شود که اگر بتوانیم رابطه ها را حقوقی کنیم،سالیان سال با تخصص ادامه کار را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: با خدمات مناسب پزشکان و ارتباط مالی مناسب پزشکان با بیماران و سرویس دهی خوب، می توانیم زنجان را به عنوان یک استان توریستی درمانی برسانیم.
مشکل حوزه توریسم درمانی عدم هماهنگی است
مدیر کل نظارت و اعتبار بخشی وزارت بهداشت، با اشاره به تجربیات موجود در استانهای دیگر در مورد اصطکاک موجود بین بخش دولتی و خصوصی در حوزه درمان اضافه کرد: احداث بیمارستان ممکن است یکی از سختترین کارها باشد، ولی مطمئن باشید اداره بیمارستان مشکلتر از آن است. مدیر کل نظارت و اعتبار بخشی وزارت بهداشت، عدم تعریف روشن در مورد خدمات قابل ارائه حوزه بهداشت و درمان در بخش خصوصی و دولتی را از مشکلات موجود در این بخش دانست و ادامه داد: تعریف درست در این مورد آن هم به صورت حقوقی که وابسته به شخص نباشد میتواند مشکلات موجود در این حوزه را حل کند. این مسئول خطاب به مسئولان حوزه درمان استان زنجان و هیئت رئیسه بیمارستان بهمن زنجان گفت: بخش خصوصی و دولتی درمان را باید به صورت مکمل در نظر گرفت که این موضوع با برگزاری جلسات متناوب قابلیت عملیاتی شدن پیدا میکند. رضوی تاکید کرد: ایجاد مشکل بین دو بخش خصوصی و دولتی حوزه درمان موجب هدر رفتن انرژی در این حوزه شود. وی با بیان اینکه ایجاد تعامل بین دانشگاه و بیمارستان بهمن زنجان به بهبود حوزه خدماترسانی در عرصه بهداشت و درمان استان زنجان کمک میکند، یادآور شد: اگر این تعامل برقرار شود بیمارستان بهمن میتوان سالهای سال به فعالیت خود ادامه دهد.
مدیر کل نظارت و اعتبار بخشی وزارت بهداشت، کمبود پرستار را شایعترین مشکل حوزه درمان دانست و خاطرنشان کرد: این مشکل حادتر از کمبود در حوزههای دیگر است که باید برای رفع آن اقداماتی انجام شود.
این مسئول با اذعان به ارتقای حوزه بهداشت و درمان در استان زنجان تاکید کرد: برخی مواقع این خدمات بهتر از دیگر نقاط کشور ارائه میشود.
رضوی ترکیه را کشوری موفق در عرصه توریسم درمانی اعلام کرد و گفت: این کشور برنامهای دراز مدت برای بهرمندی از مزایای توریسم درمانی دارد.
وی با اشاره به تمایل موجود در مردم کشورهای منطقه از جمله عراق برای سفر به ایران ادامه داد: زنجان میتواند از این ظرفیت بهرهمند شود.
مدیر کل نظارت و اعتبار بخشی وزارت بهداشت، عدم هماهنگی را از مشکلات جذب بیمار در حوزه توریسم درمانی عنوان کرد.
این مسئول تسهیل امور درمان را منوط به داشتن بیمه قوی برشمرد و تاکید کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده ارتباط مالی بین پزشک و بیمار از دردناکترین رابطهها محسوب میشود که راهکار آن قطع این رابطه با تقویت بیمهها است.
رضوی، خرید خدمت توسط بیمارستان دولتی را از دیگر راهکاری کمک به بیمارستانهای خصوصی اعلام و تصریح کرد: استفاده از متخصصان دیگر استانها از جمله مرکز کشور به بهبود اوضاع بیمارستانهای خصوصی کمک میکند چرا که هستند افرادی که به خاطر دریافت خدمات بهتر و ارزانتر سفر هم میکنند همان طور که نمونههای آن در کشور وجود دارد.
مديرکل نظارت و اعتبار بخشي وزارت بهداشت:
در کشور ما بخش خصوصي و دولتي به درستي تعريف نشده است
مدير کل نظارت و اعتبار بخشي وزارت بهداشت گفت: در برخي از استان ها و شهرها بنياد بخش خصوصي به درستي بنيانگذاري نشده است.
مديرکل نظارت و اعتبار بخشي وزارت بهداشت در مراسم افتتاح بيمارستان خصوصي بهمن زنجان با بيان اين مطلب گفت : نگراني و اصطکاک در صحبت هاي مسوولان و مديراني که امروز در مراسم سخنراني کردند، موج مي زند.
دکتر رضوي افزود: ولي اگر خشت اول ارتباط بخش خصوصي و دولتي خوب شروع شود، قطعاً مي تواند به خوبي ادامه داشته باشد.
وي با اشاره به اينکه در کشورما بخش خصوصي و دولتي به درستي تعريف نشده است، افزود: اين مساله در برخي از استان ها به وضوح مشاهده مي شود؛ چون شالوده ي بخش خصوصي به درستي بنا نشده است.
مدير کل نظارت و اعتبار بخشي وزارت بهداشت به موضوع گردشگري سلامت نيز اشاره کرد و گفت: در بحث توريسم درماني، کشور ترکيه رقيب ما در منطقه است.
دکتر رضوي افزود : توريست اين کشور 35 ميليون و توريسم درماني آن 250 الي 300 هزارنفر است که طبق برنامه ريزي هاي انجام شده تا سال 2015 اين رقم را به يک ميليون و تا سال 2020 آن را به 5 ميليون نفر خواهد رساند.
اين مقام مسوول با بيان اينکه بدترين لحظه يک پزشک، زماني است که بحث مالي با بيمار دارد، گفت: گردش بيمارستان و راحتي مردم در کشور زماني ميسر مي شود که بحث و مسائل بيمه حل شود و ارتباط مالي مريض و بيمارستان به حداقل برسد.
مدير کل نظارت و اعتبار بخشي وزارت بهداشت، افزود: اگر ارائه خدمات با کيفيت و قيمت مناسب در بيمارستان بهمن مورد توجه ويژه قرارگيرد، حتي از تهران نيز پذيرش بيمار خواهد داشت.
دکتر رضوي اداره ي بيمارستان را از سخت ترين کارهاي کشور عنوان کرد و افزود: سختي کار از اين جهت مطرح است که مسائلي از قبيل سياسي، اجتماعي و اقتصادي در آن دخيل است.
وي گفت: من مشکل جدي بخش درمان کشور را کمبود پرستار مي بينم و بيمارستان هاي استان ها مي توانند با دعوت از نيروهاي متخصص و فوق تخصص از تهران اين مشکل را مرتفع کنند.
-------------------------------
پایان