50 مطلب آخر
رادیولوژی : همه ساله بیش از یک میلیون تن فیلم رادیولوژی وارد کشور میشود

 چنانچه به جای فیلم رادیولوژی، سی دی به بیمار تحویل شود همین تغییر کوچک ، سالی 416 میلیون تومان سود برای بیمارستان دربر دارد و اگر سی دی را هم حذف کنیم و اطلاعات بیمار از طریق اینترنت و شبکه های الکترونیکی، ذخیره و منتقل شود به طور میانگین، 500 میلیون تومان از هزینه های هر بیمارستان کاسته می شود..............

 با وجود هزار بیمارستان در کشور با حذف حذف فیلم های رادیولوژی، بیش از 500 میلیارد تومان در سال به اقتصاد سلامت کشور کمک خواهد شد.................

 با راه اندازی سامانه پکس در مراکز درمانی و بیمارستانی، نیازی به استفاده از فیلم های رادیولوژی و سیستم تصویرنگاری نخواهد بود و با استقرار این سامانه، حداقل 30 درصد در وقت نیروی متخصص رادیولوژیست صرفه جویی می شود و علاوه بر این، به تعداد کمتری نیروی رادیولوژیست در هر بیمارستان نیاز خواهد بود.............

تحلیل ما

متن کامل

  

حذف فیلم رادیولوژی سالانه 5000 میلیارد ریال صرفه جویی ارزی دارد

 

 

معاون پژوهشکده سلامت الکترونیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر، صرفه جویی ناشی از حذف فیلم های رادیولوژی از بیمارستان های کشور را بیش از 500 میلیارد تومان در سال اعلام کرد.

 

 

مصطفی بهمن آبادی  به نتایج یک برآورد محاسباتی درخصوص صرفه جویی حاصل از تغییر فیلم های رادیولوژی به لوح فشرده (سی دی) در بیمارستان ها اشاره کرد و گفت: در این محاسبه، فرض کردیم که در هر بیمارستان به طور متوسط ، 100 بیمار مراجعه می کنند که برای فعالیت های تشخیصی هر یک از آنها دو فیلم رادیولو‍ژی در ابعاد 17*14 (14 در 17) مصرف شود.



وی ادامه داد: چنانچه به جای فیلم رادیولوژی، سی دی به بیمار تحویل شود همین تغییر کوچک ، سالی 416 میلیون تومان سود برای بیمارستان دربر دارد و اگر سی دی را هم حذف کنیم و اطلاعات بیمار از طریق اینترنت و شبکه های الکترونیکی، ذخیره و منتقل شود به طور میانگین، 500 میلیون تومان از هزینه های هر بیمارستان کاسته می شود.



بهمن آبادی یادآور شد: به این ترتیب با وجود هزار بیمارستان در کشور با حذف حذف فیلم های رادیولوژی، بیش از 500 میلیارد تومان در سال به اقتصاد سلامت کشور کمک خواهد شد.



وی به رواج سیستم جدید «پکس» (سامانه ذخیره و بازیافت تصاویر الکترونیکی) در مراکز درمانی و بیمارستانی کشور اشاره کرد و گفت: این سامانه اخیرا در برخی بیمارستان های کشور راه اندازی شده است و درصورت بکارگیری صحیح و اصولی، نقش زیادی در تشخیص و درمان سریعتر بیماری ها خواهد داشت.



معاون پژوهشکده سلامت الکترونیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: با راه اندازی سامانه پکس در مراکز درمانی و بیمارستانی، نیازی به استفاده از فیلم های رادیولوژی و سیستم تصویرنگاری نخواهد بود و با استقرار این سامانه، حداقل 30 درصد در وقت نیروی متخصص رادیولوژیست صرفه جویی می شود و علاوه بر این، به تعداد کمتری نیروی رادیولوژیست در هر بیمارستان نیاز خواهد بود.



وی بیان داشت: با اینکه سامانه پکس در برخی بیمارستان ها راه اندازی شده است، اما مشکلاتی در استفاده از آن به چشم می خورد که ناشی از ضعف آموزش در استفاده از این سامانه است.



بهمن آبادی تاکید کرد: آموزش های استفاده و بکارگیری پکس در مراکز بیمارستانی باید به صورت تخصصی ارائه شود و به عنوان مثال برای مدیران، پرستاران و رادیولوژیست ها آموزش های متفاوتی ارائه شود، اما متاسفانه در برخی بیمارستان ها به این مهم توجه نشده است.



با توجه به اینکه عمده اسلایدها و فیلم های خام رادیولوژی از خارج کشور تامین می شود حذف و جایگزینی آنها با سامانه های الکترونیکی، نتایج مثبت زیادی برای کشور به ویژه جامعه سلامت کشور به همراه خواهد داشت.



بنابر آمار اعلام شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی در هفت ماه اول سال 91، 566 تن انواع فیلم های مورد مصرف در تصویربرداری پزشکی وارد کشور شده است. با احتساب این آماربه نظر می رسد همه ساله بیش از یک میلیون تن فیلم رادیولوژی وارد کشور می شود که بیشترین میزان واردات آن از کشورهای اروپایی صورت می گیرد و دراین میان بلژیک و آلمان بیشترین سهم را در این زمینه به خود اختصاص داده اند.

 

--------------------------------

پایان

منبع : ایرنا تاریخ : ۱۳۹۲/۱۱/۲ تعداد بازدیدکنندگان : 4597

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6774
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8844
بازدید امسال : 804327
بازدید کل : 37171400

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش