نسخهنویسی الکترونیک ، برنامه وزارت بهداشت در سال 93
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه سال 93، سال بهتری برای صنعت داروسازی کشور خواهد بود، گفت: اکنون به سمت استقرار آرامش در بازار دارو پیش میرویم و نتیجه این خواهد بود که میتوان تصمیمات دوراندیشانهتری گرفت. در همین راستا یکی از سیاستهای قطعی ما نیز رونق تولید داخل و حمایت از تولیدکنندگان ایرانی است.
دکتر رسول دیناروند با اشاره به برنامه وزارت بهداشت به منظور راهاندازی نسخه نویسی الکترونیک برای سال آینده اظهار کرد: در واقع پزشکان باید همگی از یک نرمافزار خاص برای نسخهنویسی استفاده کنند و دیگر نسخه نویسی دستی نخواهیم داشت و نسخ پزشکان پرینت میشود.
وی افزود: این برنامه در حال پیگیری در وزارت بهداشت است و اگر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم بپذیرد، میتوانیم آن را برای سال 93 اجرایی کنیم.
معاون وزیر بهداشت درباره سیاستهای حمایتی وزارت بهداشت برای رونق تولید دارو در سال آینده با توجه به تمرکز دولت یازدهم برای واردات و رفع کمبودهای دارویی در ماههای اخیر، گفت: تولید داخلی دارو هیچگاه به حاشیه نرفته و وزارت بهداشت به طور جدی از آن حمایت میکند و این موضوع در شرایطی که بازار دارویی در آرامش و ثبات نسبی است، بهتر رعایت میشود.
دیناروند ادامه داد: زیرا در اوضاع متلاطم و آشفته، مسؤلان از روی دستپاچگی تصمیماتی اتخاذ میکنند که ممکن است به تولید داخل هم آسیب بزند. اما در شرایطی که اوضاع طبیعی است و بازار ثبات دارد مطمئنا راحتتر میتوان تصمیم گرفت.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه " بنده شخصا شاهد بودم در جلساتی که در دولت قبلی برگزار میشد، مسؤلان اعلام میکردند که حتی به قاچاقچیان هم اجازه بدهید دارو بیاورند"، اظهار کرد: این گفتهها نشان میدهد که مسئولان دست پاچه بودند، به هر حال چند صد قلم کمبود وجود داشت و شخصی که مسؤلیت داشت تنها تاکید میکرد دارو هر طور شده وارد کشور شود.
وی افزود: اما اکنون به سمت استقرار آرامش در بازار دارو پیش میرویم و نتیجه این خواهد بود که میتوان تصمیمات دوراندیشانهتری گرفت. در همین راستا یکی از سیاستهای قطعی ما نیز رونق تولید داخل و حمایت از تولیدکنندگان ایرانی است.
دیناروند با بیان اینکه سال 93، سال بهتری برای صنعت داروسازی کشور خواهد بود، گفت: شرکتها مشکلات اعتباری دارند، باید برای تولید دارو، مواد اولیه وارد کنند، هزینههای انرژی را بپردازند و حقوق پرسنلشان را بدهند. نمیتوان انکار کرد که صنایع نیاز به نقدینگی دارند و وقتی نرخ ارز افزایش مییابد، این نیاز بیشتر میشود.
وی افزود: دوره گردش پول در صنعت داروسازی هم حداقل هشت ماه است و پولی که امروز صنعتگر سرمایهگذاری میکند، زودتر از هشت ماه دیگر به او بازنمیگردد. این دوره طولانی گردش نقدینگی در صنعت دارو باعث میشود صنعتگران برای اینکه بتوانند تولید کنند، نقدینگیشان را افزایش دهند. بنابراین متوسل به دریافت وام بانکی میشوند و تحت فشار قرار میگیرند. این اتفاقات ماههای ابتدایی امسال برای بسیاری از شرکتها رخ داد، اما اکنون موجودی مواد اولیه در صنعت در حد مناسبی قرار گرفته و عدد کمبودهای دارویی کاهش یافته است. هزاران قلم داروی تولید داخل داریم و صنعت با تمام توان کار میکند.
--------------------------
پایان