حمایت تمام قد دولت از طرح تحول نظام سلامت/ برخی دنبال منفی بافی هستند
وزیر بهداشت از تکمیل بسته های بهداشتی در طرح تحول نظام سلامت خبر داد و گفت: تصور کوتاه مدت بودن طرح، محال است
دکتر سیدحسن هاشمی با تأکید بر نگاه سلامت محور به جای درمان محور، پیشگیری را بر درمان مقدم دانست و اظهار کرد: ماموریت اصلی ما، توجه به مقوله بهداشت است و بزودی بسته های بهداشتی نیز اجرایی می شود، اما آغاز طرح تحول نظام سلامت با بسته های درمانی، موجب شد که شیرینی تحول در ذائقه مردم بنشیند، چراکه در این حوزه، بیشتر گرفتار بودند
وی با ابراز امیدواری نسبت به پیمودن مسیر آغاز شده طرح تحول نظام سلامت با قدرت، قوت و اقتدار هرچه بیشتر، اذعان کرد: بی تردید هر حرکتی ممکن است اشکالاتی در نفس خود داشته باشد و هیچ یک بری از خطا نیستیم و نکته حایز اهمیت در این مسیر، نظارت، دقت و بهنگام و بدون فوت وقت صادقانه نواقص احتمالی را بپذیریم و درصدد رفع آن برآییم.
هاشمی خاطرنشان کرد: روزانه گزارش فعالیت تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور را پیگیری می کنم و با توجه به معدود بودن مشکلات، بنظر می رسد وضعیت، خوشحال کننده است.
وزیر بهداشت در ادامه با ذکر این مثال که قطار هرچه سرعتش بیشتر باشد، سنگ پرانی ها به سمتش بیشتر است و زمانی که ایستاده، کسی به سمتش سنگ پرتاب نمی کند؛ گفت: از این رو در مواجهه با طرح تحول نظام سلامت نیز، برخی افراد تنها به دنبال منفی بافی بوده و همیشه در حال گمانه زنی و طرح اشکالات هستند.
هاشمی اذعان کرد: تمامی هزینه ها بطور کامل کنترل شده و سقف هر دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستانی مشخص است و به این ترتیب برای اولین بار است که این تخصیص ها داده می شود و اگر در ادامه به بیمارستانها فرصت تصمیم گیری داده شود، بطور قطع اتفاقات بسیار ارزنده و مثبتی را شاهد خواهیم بود.
وزیر بهداشت در پایان تصریح کرد: تصور کوتاه مدت بودن طرح، محال است و این اقدام بزرگ آبروی دولت و نظام است و به هیچ وجه مقطعی نیست و دولت تمام قد پشتیبان طرح تحول است.
ارائه 4 بسته حمایتی در حوزه سلامت/ ماندگاری پزشکان در 560 بیمارستان دولتی
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ابراز امیدواری به اجرای طرح تحول نظام سلامت گفت: تاکنون چهار بسته حمایتی در حوزه بهداشت و سلامت در اختیار مردم قرار گرفته است.
سیدحسن قاضیزاده هاشمی اظهار داشت: در حوزه پیشگیری، بهداشت و سلامت در کلانشهرها و شهرهای کوچک و بزرگ همچنین نقاط محروم بستههای حمایتی خوبی در دستور کار وزارت بهداشت و درمان قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه خدمات بهداشت و درمان در روستاها و حاشیه شهرها قوت پیدا خواهد کرد، افزود: در خصوص تامین پزشک متخصص و مکملهای دارویی برنامههای خوبی پیشبینی شده اما از مردم این توقع و انتظار وجود دارد تا صبوری کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اجرای طرح تحول سلامت یک کار موقتی نیست، تصریح کرد: توجه به حوزه بهداشت و درمان و تامین نیازهای مردم در دولت تدبیر و امید با جدیت پیگیری میشود.
قاضیزاده هاشمی از ماندگاری پزشکان در 560 بیمارستان دولتی خبر داد و بیان داشت: زایمان طبیعی بدون هزینه و ماندگاری پزشک در بیمارستانهای دولتی از بستههای حمایتی بخش بهداشت و درمان است.
وی با اشاره به افزایش اقلام داروهای زیر پوشش بیمه خاطرنشان کرد: تعداد این داروها از 180 قلم به 277 قلم افزایش پیدا کرده و حمایت دولت نیز در این زمینه از 50 تا 90 درصد متغیر است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با وجود حمایتهای دولت در بخش بهداشت و درمان، اما هنوز این اعتقاد وجود دارد که برخی خانوادههای نیازمند نظیر افراد زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی باید مورد حمایت بیشتری قرار بگیرند.
قاضیزاده هاشمی بر لزوم گسترش آموزش در بخش بهداشت و درمان تاکید کرد و گفت: تلاش داریم تا پایان امسال تغییراتی متناسب با نظام سلامت ایجاد شود که دستیابی به این مهم نیازمند همدلی برای اجرایی شدن تصمیمات دولت است.
وی با بیان اینکه خدمترسانی بهینه سبب شده اجرای طرح تحول سلامت جلوتر از برنامه پیش رود، خاطرنشان کرد: امکانات بیمارستانهای دولتی را در سراسر کشور بهبود خواهیم داد تا مردم از خدمات بهداشت و درمان بهرهمند شوند.
متخصصان در بیمارستانهای 64 تختخوابه و بالاتر مقیم میشوند
معاون درمان وزیر بهداشت، جزئیات مربوط به گام دوم طرح تحول سلامت در حوزه درمان را تشریح کرد. دکتر محمد آقاجانی درباره گام دوم طرح تحول سلامت مبنی بر حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و مقیمی متخصصان در بیمارستانهای دولتی گفت: دو برنامه جدید از طرح تحول نظام سلامت از ابتدای خرداد ماه آغاز شده و اجرای آن به تدریج در بیمارستانهای کشور کامل میشود.
وی در توضیح مقیمی متخصصان در بیمارستانهای دولتی گفت: براساس این طرح متخصصان در بیمارستانهای 64 تختخوابی و بالاتر از آن در ساعات شب و ایام تعطیل مقیم میشوند. به این ترتیب متخصصان در رشتههایی که بیماریهای اورژانس دارند مانند جراحی، ارتوپدی، داخلی، طب اورژانس و ... براساس تعداد تختهای اورژانس بیمارستان مربوطه و اینکه آن بیمارستان مرکز ارجاع است یا خیر، مقیم خواهند شد.
آقاجانی افزود: در مجموع طبق آییننامه مربوطه، مقیمی متخصصان بسته به بیمارستان و تعداد رشتههای فعال در آن بیمارستان تفاوت دارد. درمجموع در قالب این طرح دسترسی مردم به متخصصان در زمان بیماریهای اورژانس درساعات شب و ایام تعطیل فراهم خواهد شد.
معاون درمان وزیر بهداشت، درباره حمایت از ماندگاری پزشکان متخصص و عمومی در مناطق محروم نیز گفت: این بسته خدمتی نیز در حال حاضر حدود 5 هزار پزشک را شامل میشود. به این ترتیب از این پزشکان حمایت میشود که در مناطق مربوطه ماندگار شده و با علاقه و انگیزه بیشتر خدمت ارائه دهند.
وی افزود: همچنین حمایتها و تسهیلات تشویقی که دولت فراهم میکند، زمینهای خواهد بود برای جذب متخصصانی که کمبود داریم. این بستههای تشویقی به تدریج متخصصان را از سایر نقاط کشور و یا از فارغالتحصیلان جدید به این مناطق جذب میکند. به این ترتیب آن تعداد پزشکان و متخصصانی که اکنون در مناطق محروم فعالند، با علاقه بیشتری در این مناطق خواهد ماند و از طرف دیگر زمینه جبران کمبودها با جذب پزشکان و متخصصان مورد نیاز فراهم میشود.
آقاجانی گفت: طرح تحول سلامت که فاز نخست آخر در حوزه درمان از 15 اردیبهشت ماه آغاز شده به طور گسترده و با قوت در حال اجراست و رضایتمندی گستردهای را در مراجعین بیمارستانهای دولتی ایجاد کرده است؛ چرا که هزینهها به شدت کاهش یافته و کیفیت ارائه خدمات نیز بهتر شده است.
اعلام فاز سوم طرح تحول سلامت با ایجاد کلینیکهای ویژه سرپایی از ۱۵ خرداد
معاون درمان وزارت بهداشت از آغاز مرحله سوم طرح تحول نظام سلامت خبر داد و گفت: از ۱۵ خرداد کلینیکهای ویژه خدمات سرپایی در سراسر کشور با حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص به صورت سه شیفته فعالیت خود را آغاز میکنند.
محمد آقاجانی افزود: طرح تحول سلامت از 15 اردیبهشت در سراسر کشور آغاز شد و در مراحل اول آن سه برنامه اساسی برای ارتقای کیفی و کمی خدمات درمانی به مرحله اجرا درآمد که شامل کاهش پرداخت از جیب مردم برای خدمات بستری به میزان 10 درصد کل این هزینه ها،بهبود کیفیت خدمات هتلینگ بیمارستانی و رایگان شدن زایمان طبیعی در مراکز دولتی است.
وی ادامه داد: مرحله دوم این برنامه نیز که شامل ماندگاری و استقرار پزشکان متخصص در مناطق محروم بود نیز از اول خرداد اجرایی شد و در حال تکمیل است. سومین مرحله این طرح نیز از 15 خرداد با آغاز ایجاد کلینیک های سرپایی در همه شهرهای کشور برای ارائه خدمات ارزان و با تعرفه دولتی به مردم اجرایی می شود.
وی گفت: استادان دانشگاههای علوم پزشکی، متخصصان و فوق تخصصان در کلینیک های ویژه سرپایی مستقر می شود. این کلینیک ها در سه شیفت صبح و عصر و شب به مردم خدمات رسانی می کنند و مردم فقط 30 درصد تعرفه دولتی را می پردازند به عنوان مثال تعرفه ویزیت یک پزشک متخصص اکنون 10 هزار تومان است که مردم در کلینیک های ویژه فقط 3300 تومان بابت ویزیت متخصص پرداخت خواهند کرد.
وی اضافه کرد: هماهنگیهای لازم با بیمهها برای ایجاد کلینیک های ویژه خدمات سرپایی انجام شده است و به زودی در همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور در تمام استانها این مراکز ایجاد می شوند.
وی گفت: البته ایجاد همه این کلینیکها به یکباره امکانپذیر نیست و طی یک بازه زمانی چند ماهه در کل کشور تکمیل می شود.
معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد: مرحله بعدی طرح تحول سلامت در حوزه درمان شامل حفاظت مالی از بیماران خاص و صعب العلاج است که از ماههای آینده اجرایی می شود و جزئیات آن در زمان مقرر اعلام خواهد شد.
آقاجانی اضافه کرد: همزمان ایجاد 16 پایگاه اورژانس هوایی نیز به عنوان بخش دیگری از طرح تحول نظام سلامت در حال اجراست که طی ماههای آینده عملیاتی میشود و البته به زودی طرح های تحولی در حوزه بهداشت نیز اعلام و اجرایی میشود.
----------------------------------
پایان