50 مطلب آخر
اخبارحاشیه : رابطه توسعه فیزیکی بیمارستانها با افزایش خطای پرستاران؟!

دبیرکل خانه پرستار:  توسعه یافتن بیمارستان‌ها و تخت‌های بیمارستانی، ایجاد بخش‌های جدید در داخل بیمارستان‌ها اعم از بخش‌های تخصصی و فوق تخصصی و.. از جمله دلایل کمبود نیروی پرستاری است .........

در بخش‌های ICU، CCU، دیالیز و جراحی قلب نیاز به مراقبت چند برابر از بیمار است، لذا نیاز به پرستار بیشتر می‌شود؛ به این معنی که اگر به ازای هر ۶ بخش عمومی دو پرستار نیاز باشد در این شرایط به ازای هر دو تخت ICU دو پرستار لازم است...........

از سویی دیگر به رغم اینکه در حال حاضر۱۷۰ تا ۱۸۰ دانشگاه پرستاری به تربیت پرستار مشغول هستند اما با این حال همچنان با کمبود نیروی پرستار مواجه هستیم..................

 خیلی از آسیب‌هایی که به بیماران وارد می‌شود ناشی از کمبود کادر پرستاری است، به رغم اینکه پرستاران تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند..................

تحلیل ما

متن کامل

 

اضافه کاری تحمیلی به پرستاران موجب افزایش خطا می‌شود

 

حرفه پرستاری همواره مورد کم توجهی مسئولان وزارت بهداشت قرار گرفته است/ پرستاران بعد از فارغ‌التحصیلی ترجیح می‌دهند به حرفی غیر از پرستاری روی آورند.

 

دبیر کل خانه پرستار با بیان اینکه اضافه کاری تحمیلی به پرستاران باعث افزایش خطای پرستار می‌شود، گفت: خیلی از آسیب‌هایی که به بیماران وارد می‌شود، ناشی از کمبود کادر پرستاری است.

 

محمد شریف‌مقدم در مورد کمبود نیروی کار پرستار اظهار داشت: کمبود نیروی انسانی در بخش پرستاری موضوعی است که در گذشته وجود داشته اما به تدریج حاد‌تر شده به طوری که اگر به ده سال پیش برگردیم متوجه می‌شویم که در گذشته تا این اندازه با کمبود نیروی پرستار مواجه نبوده‌ایم.

 

دبیرکل خانه پرستار توسعه یافتن بیمارستان‌ها و تخت‌های بیمارستانی، ایجاد بخش‌های جدید در داخل بیمارستان‌ها اعم از بخش‌های تخصصی و فوق تخصصی را از جمله دلایل کمبود نیرو عنوان کرد و افزود: در بخش‌های ICU، CCU، دیالیز و جراحی قلب نیاز به مراقبت چند برابر از بیمار است، لذا نیاز به پرستار بیشتر می‌شود؛ به این معنی که اگر به ازای هر ۶ بخش عمومی دو پرستار نیاز باشد در این شرایط به ازای هر دو تخت ICU دو پرستار لازم است.

 

وی ادامه داد: از سویی دیگر به رغم اینکه در حال حاضر۱۷۰ تا ۱۸۰ دانشگاه پرستاری به تربیت پرستار مشغول هستند اما با این حال همچنان با کمبود نیروی پرستار مواجه هستیم.

 

شریف مقدم همچنین یادآور شد: بسیاری از افرادی که فارغ‌التحصیل رشته پرستاری هستند به این دلیل که حرفه پرستاری  طاقت‌فرسا است و در اکثر مواقع با بیماران مبتلا به ایدز، هپاتیت، سل و بیماری‌های واگیر دیگر در ارتباط  است، جذب این حرفه نمی‌شوند.

 

وی تصریح کرد: در دنیا به حرف سخت و پرخطر که دارای شیفت غیرمتعارف نیز هستند به صورت ویژه نگریسته می‌شود به این معنی که بحث معیشت، رفاه و جایگاه‌ صاحبان این حرفه‌ها به صورت خاص در نظر گرفته می‌شود.

 

شریف مقدم افزود: در کشور ما متاسفانه وزارت بهداشت همواره به مسائل پرستاری کم توجه بوده، این در حالی است که  در بیمارستان‌ها پرشکان هیات علمی ۲۰۰ برابر یک پرستار کارانه دریافت می‌کنند.

 

دبیر کل خانه پرستار مساله تبعیض را عامل مهم دیگری در کم شدن جذابیت‌های حرفه پرستاری عنوان کرد و یادآور شد:  با وجود تمام این موانع و مشکلات، پرستاران بعد از فارغ‌التحصیلی ترجیح می‌دهند به حرفی غیر از پرستاری روی آورند.

 

شریف مقدم تاکید کرد: تعییر شغل پرستاران از یک سو و کمبود حقوق و مزایایی که دریافت می‌کنند و مهاجرت آنها از سوی دیگر باعث شده که ما اکنون با کمبود پرستار مواجه باشیم.

 

وی علت اصلی مشکلات پیش‌روی پرستاران را در کم توجهی مسئولان وزارت بهداشت دانست که مختص یک دولت و یا دوره خاص نیز نبوده است.

 

دبیرکل خانه پرستار تصریح کرد: حرفه پرستاری همواره مورد کم توجهی و کم‌مهری مسئولان وزارت بهداشت قرار گرفته است.

 

وی با بیان اینکه اضافه کاری تحمیلی به پرستاران باعث افزایش خطای پرستار می‌شود، گفت: این امر آسیب زیادی به بیماران وارد می‌کند لذا خیلی از آسیب‌هایی که به بیماران وارد می‌شود ناشی از کمبود کادر پرستاری است، به رغم اینکه پرستاران تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند.

 

-------------------------

پایان

منبع : ایلنا تاریخ : ۱۳۹۳/۶/۱۲ تعداد بازدیدکنندگان : 4374

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 4649
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 6719
بازدید امسال : 802202
بازدید کل : 37169275

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش