رئیس انجمن مراقبتهای ویژه ایران در گفتوگو با ایلنا:
تعداد تختهای مراقبتهای ویژه ۴ برابر کمتر از حد استاندارد است
چنانچه استاندارد کامل مدنظر باشد شاید بتوان گفت که تنها ۲۰تا۳۰درصد تختها استاندارد کاملی دارند اما با اغماض و چشم پوشی از برخی موارد میتوان گفت ۵۰تا ۶۰درصد تختها تقریبا در محدوده استاندارد هستند.
رئیس انجمن مراقبتهای ویژه ایران تعداد تختهای مراقبتهای ویژه در کشور را ۴ برابر کمتر از حد استاندارد اعلام کرد.
علی امیر سوادکوهی با اشاره به اعتبار بخشی و استانداردسازی بخشهای مراقبتهای ویژه، اظهار داشت: چندین سال وقت صرف شد تا این استانداردها به صورت کتاب سلامت چاپ شوند.
رئیس انجمن مراقبتهای ویژه ایران تصریح کرد: بیمارستانها ملزم به اجرای این استانداردها هستند لذا اگر این استانداردها در بیمارستانی رعایت نشود، معاونت درمان که یک شاخه آن مدیر کل اعتباربخشی و استانداردسازی است اعتبار لازم را به آن مرکز درمانی نمیدهد.
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چه میزان با کمبود تخت مراقبتهای ویژه رو به رو هستیم، افزود: برآورد دقیقی از تعداد تختهای مراقبتهای ویژه در دست نیست، اما به عنوان رئیس انجمن مراقبتهای ویژه اعلام میکنم که در حال حاضر حدود چهار هزار و ۵۰۰ تخت وجود دارد که بر این اساس میتوان گفت از استانداردها خیلی فاصله داریم.
سوادکوهی خاطرنشان کرد: نزدیک به ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تخت بیمارستانی داریم که ۱۰ درصد آنها باید تخت مراقبتهای ویژه باشد که بر این اساس ۱۵ تا ۲۰ هزار تخت ویژه نیازمندیم اما در حال حاضر حدود ۵ هزار تخت ویژه داریم که در نتیجه اختلاف تا سطح استاندارد خیلی زیاد و نزدیک به ۴ برابر کمتر از حد استاندارد است.
سوادکوهی در پاسخ به این سوال که بخشهای مراقبتهای ویژه تا چه حد استاندارد هستند، گفت: اگر بخواهیم واقع گرایانه در مورد این موضوع بحث کنیم و چنانچه استاندارد کامل مدنظر باشد، شاید بتوان گفت که تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد تختها از استاندارد کاملی برخودار هستند اما با اغماض و چشم پوشی از برخی موارد میتوان گفت ۵۰ تا ۶۰ درصد تختها تقریبا در محدوده استاندارد هستند.
وی ابراز امیدواری کرد با اعتبار بخشی، بیمارستانها و مراکز درمانی مجبور به رعایت این استانداردها شوند و ۴۰ درصد باقی مانده این تختها را نیز به شرایط استاندارد برسانند.
----------------------------
پایان