ایجاد بیمارستانهای زنجیرهای کلید خورد
آمادگی وزیر بهداشت برای واگذاری بیمارستانها و دانشکدهها به بخش خصوصی
وزیر بهداشت و درمان ضمن اشاره به مدلهای تعامل با بخش خصوصی در حوزه سلامت، گفت: 288 پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد که حدود 6 هزار میلیارد تومان بودجه برای تکمیل آنها نیاز است.
دکتر سیدحسن هاشمی در نشست توجیهی نحوه واگذاری طرحها و پروژههای نیمه تمام دولتی به بخش خصوصی و تعاونی که امروز در معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری برگزار شد، افزود: درباره پروژههای ناتمام وزارت بهداشت باید گفت که 104 پروژه بیش از 50 درصد، 184 پروژه زیر 50 درصد و 134 پروژه زیر 25 درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند.
وی افزود: حدود 560 بیمارستان در مجموعه وزارت بهداشت فعالند که 400 مورد از آنها پس از اعلام تعرفههای جدید نه تنهازیانده نخواهند بود بلکه به سودهی میرسند.
6000 تخت بیمارستانی در آستانه بهرهبرداری
90 دانشکده و 60 خوابگاه قابل واگذاری به بخش خصوصی
وی با اشاره به هزینههای بهرهبرداری و نگهداری از بیمارستانها اظهار کرد: حدود 6 هزار تخت در آستانه بهرهبرداری هستند و پس از اتمام پروژهها 40 هزار طرح در قالب احداث 256 بیمارستان اضافه میشوند. علاوه بر آن 90 دانشکده و 60 خوابگاه قابل واگذاری به بخش خصوصی هستند.
قابلیت واگذاری بیمارستانهای آموزشی به بخش خصوصی
وزیر بهداشت و درمان افزود: دولت میتواند حتی بیمارستانهای آموزشی را به بخش خصوصی واگذار کند و حتی در زمینه تجهیزات نیز چنین آمادگی را دارد و در قالب فاینانس هم تسهیلاتی فراهم شده است.
فرایند ایجاد بیمارستانهای زنجیرهای آغاز شد
وی با اشاره به مدلهای تعامل با بخش خصوصی اظهار کرد: یکی از این مدلها ایجاد بیمارستانهای زنجیرهای است که دانشگاههای علوم پزشکی تهران و ایران این کار را آغاز کردهاند. این پروژه محب نام دارد که بیمارستان میرزاکوچکخان در مرکز حضرت فاطمه (س) با این پروژه همکاری میکنند. بخش خصوصی 30 درصد سرمایه اولیه آورده و 70 درصد تسهیلات گرفته و بیمارستانهای بالای 250تخت اضافه کرده است. سود تضمینی این کار نیز 25 درصد است.
وی افزود: مدل دوم در زنجان آغاز شده و امیدواریم در تهران و مشهد نیز اجرایی شود. با استاندار و شورای شهر زنجان تعاملاتی برقرار کردیم و این مدل را در شورای شهرهای بزرگ نیز از جمله تهران مطرح میکنیم.
وی در ادامه گفت: در قانون امسال، شهرداریها مکلف شدهاند در زمینه آموزش و پرورش و بهداشت برخی مکانها را کاربری دهند و از این محل خرج بودجه کنند. در حال حاضر نیمی از بیمارستانهای کشور بیش از 50 سال قدمت دارند و لازم است آنها را نوسازی کنیم.
عدم پیش بینی مراکز بهداشتی درمانی در "مسکن مهر"
وزیر بهداشت با اشاره به مسکن مهر گفت: مراکز بهداشتی و درمانی در این طرح پیشبینی نشده است.
وی با اشاره به بیمارستانهای شهر تهران اظهار کرد: بیمارستانهای شریعتی و شهدای تجریش موقعیت مکانی خوبی دارند و میتوان از این جهت به آنها پرداخت.
کمبودهای حوزه تجهیزات پزشکی و برنامههایی برای ورود بخش خصوصی
وزیر بهداشت با اشاره به کمبودهای وزارت بهداشت در زمینه تجهیزات پزشکی اظهار کرد: به 150 سیتیاسکن و حدود 40 دستگاه امآرآی نیازمندیم، اما دولت نباید در این زمینه سرمایهگذاری کند و چنین قصدی را ندارد؛ چراکه سود این کار تضمین شده است و بخش خصوصی میتواند این کار را انجام دهد. از سوی دیگر هولدینگهایی در کشور برای ساخت و ساز و بهرهبرداری خوابگاهها ایجاد شده است.
وزیر بهداشت بر لزوم تعریف عملیاتی از حضور و مشارکت مردم در انجام ماموریتهای وزارتخانهاش تاکید کرد.
دکتر سیدحسن هاشمی در جلسه مشترک با نمایندگان سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت با تاکید بر این که امیدواریم این جلسات نمادین نباشد و بتواند در کاهش مشکلات مردم در حوزه سلامت مفید واقع شود، گفت: بدون حضور و مشارکت مردم، فعالیتهای وزارت بهداشت در حوزه سلامت بینتیجه خواهد بود.
وی گفت: بخش عمدهای از اهداف وزارت بهداشت بر بحث پیشگیری متمرکز است و در این راه مردم میتوانند با خودمراقبتی بهترین همکاری را با وزارت بهداشت داشته باشند.
وی تاکید کرد: با افزایش اختیارات سازمانهای مردم نهاد در چارچوب سیاستها و ضوابط وزارت بهداشت، میتوان اثربخشی بیشتری را در حوزه بهداشت و پیشگیری از بیماریها شاهد بود. ضمن اینکه با این روند قطعا هزینههای ناشی از درمان بیماریها کاهش خواهد یافت.
وزیر بهداشت با اشاره به این که ضروری است سازمان غذا و دارو، اداره بیماریهای واگیر و غیرواگیر، معاونت بهداشت و سایر بخشهای وزارت بهداشت با سازمانهای مردم نهاد وارد همکاری شوند، اظهار کرد: بیماریهای غیر واگیر 70 درصد علت مراجعه به مراکز درمانی را تشکیل میدهند، ضمن اینکه 50 درصد مرگها ناشی از بیماریهای قلبی - عروقی و فشار خون است.
هاشمی با بیان این که هنوز بسیاری از مردم از علائم این بیماریها آگاهی ندارند، گفت: در این زمینه به همکاری سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت نیاز داریم و باید از حداکثر فرصتها استفاده کرده و خلاءهای قانونی را برطرف کنیم.
وی با بیان این که سالانه بالغ بر 800 میلیارد تومان صرف هزینه سرطانهای مختلف میشود، گفت: افزایش همکاریهای وزارت بهداشت با سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت، قطعا بار این هزینهها را کاهش خواهد داد.
وزیر بهداشت ادامه داد: نباید اجازه دهیم افراد ناصالح تریبون را در اختیار گرفته و باعث بدنامی سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت شوند.
وی با تاکید بر اینکه باید دستهای بیشتری را در وزارت بهداشت با خود همراه کنیم، در پایان گفت: ساختار وزارت بهداشت با وزارتخانههای دیگر متفاوت است چراکه قبل از تولد تا فوت، با روح و جسم مردم سر و کار دارد؛ بنابراین باید تعریف عملیاتی از حضور و مشارکت مردم در انجام ماموریتهایمان در این وزارتخانه داشته باشیم.
هدفگیری ما در راستای اصلاحات حوزه سلامت درست است
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم حضور تیمهای نظارت بر نحوه اجرای طرح تحول سلامت در استانها، گفت: برای پیشبرد اهدافمان نباید به هیچ وجه وارد حاشیهها شویم و به عقب نگاه کنیم؛ چراکه نتیجه این کار فرصت سوزی است.
دکتر سیدحسن هاشمی در جلسه کارگروه طرح تحول نظام سلامت، با اشاره به رضایت مردم از نحوه اجرای طرح تحول سلامت در بیمارستانهای دولتی گفت: رضایت مردم در استانهای مختلف نشان میدهد هدفگیری ما در راستای اصلاحات حوزه سلامت درست است.
وی ادامه داد: اگرچه کارهای زیادی هنوز بر زمین مانده، اما در یک سال گذشته مسیر را به درستی طی کردهایم و باید از زمان محدودی که تا پایان دوره خدمت در دولت داریم، برای ارائه خدمت هر چه بهتر به مردم استفاده کنیم.
هاشمی با اشاره به سفر اخیر هیات دولت به استان خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: بیمارستانهای این استان بویژه در حوزه اصلاح هتلینگ، اقدامات خوبی ارائه دادهاند و این موضوع نشان دهنده آن است که فعالیت شبانهروزی مدیران در فضای صمیمی علاوه بر آنکه سرعت فعالیتها را بیشتر میکند در ارائه خدمات با کیفیتتر نیز موثر خواهد بود.
وزیر بهداشت با تاکید بر این که مسلما در ادامه راه با دشواریهای بیشتری مواجه خواهیم شد، بیان داشت: با ادامه طرح تحول سلامت، قطعا نگرانیهای مردم برای ماندگاری آن بیشتر خواهد شد. از این رو باید تمام تمرکز ما از این به بعد نظارت بر نحوه اجرای خدمات طرح تحول سلامت باشد.
هاشمی با تاکید بر ضرورت تعریف و نگارش راهنماهای بالینی و پایداری بستههای خدمتی حوزه درمان در دانشگاههای علوم پزشکی گفت: اعتبارات بیمارستانها در طرح تحول سلامت تا آخر سال تعیین شده و ضروری است به موقع در اختیار آنها قرار گیرد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در بحث هتلینگ بیمارستانها و کیفیت خدمات ویزیت، نظارتها باید دقیقتر و بیشتر شود، اعلام کرد: در حوزه مقیمی پزشکان متخصص در بیمارستانهای دولتی نیز باید اصلاحات لازم هرچه سریعتر صورت گیرد.
ناوگان ویژه اورژانس نیازمند تشویق بخش خصوصی
هاشمی خاطرنشان کرد: بسته خدمات اورژانس هوایی نباید جنبه نمایشی داشته باشد، بلکه نحوه عملکرد آن نیز باید تحت کنترل قرار گیرد. ضمن این که ضروری است برای ایجاد ناوگان ویژه اورژانس، مشوقهایی را برای بخش خصوصی تعریف کنیم.
خدمات اورژانس زمینی سرعت گیرد
وزیر بهداشت با بیان این که خدمات اورژانس زمینی نیز باید سرعت بیشتری پیدا کند، گفت: عملکرد اورژانس بیمارستانی، تابلوی خدمات وزارت بهداشت است. بنابراین اصلاحات این بخش باید جزو اولویتهای تمام بیمارستانها باشد.
نیروهای طرحی حمایت شوند
وی با اشاره به اینکه در گذشته عملکرد وزارت بهداشت به نفع نیروهای طرحی نبوده، افزود: هم اکنون وظیفه ما است که در کنار این نیروها باشیم. نقدها را از زبان آنها شنیده و آنها را حمایت کنیم. ضمن اینکه رفتار مدیران دانشگاهها با این نیروها باید حمایتی باشد تا بتوانیم آنها را تشویق به ماندگار شدن در مناطق محروم کنیم.
هاشمی در عین حال تاکید کرد وقوع تحول در نظام سلامت، بدون اصلاح حوزه فناوری اطلاعات میسر نیست.
لزوم نظارت بیشتر بر آزمایشگاههای دانشگاهی
وی با اشاره به ضرورت نظارت بیشتر بر نحوه فعالیت آزمایشگاههای دانشگاهی گفت: باید هزینههای لازم برای این آزمایشگاهها اعمال شود تا بتوانیم از تخلفات در حوزه آزمایشگاهها جلوگیری کنیم. ضمن اینکه تا آخر سال هر کدام از مراکز دانشگاهی باید یک آزمایشگاه مرجع داشته باشند.
عقبگرد ممنوع!
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش افزود: حمایت رهبر معظم انقلاب و ریاست جمهوری از حوزه سلامت انگیزهای برای پیشبرد هرچه بهتر و سریعتر اقدامات ما در این حوزه است. برای پیشبرد اهدافمان نباید به هیچ وجه وارد حاشیهها شویم و به عقب نگاه کنیم؛ چراکه نتیجه این کار فرصت سوزی است.
وی با تاکید بر این که حضور تیمهای نظارت بر نحوه اجرای طرح تحول سلامت در استانها بسیار موثر است، گفت: در این زمینه لازم است دبیرخانههایی برای سفرهای استانی شکل گیرد تا کمی و کاستیهای طرح به خوبی بررسی و پایش شده و اصلاحات لازم در این زمینه صورت گیرد.
-------------------------
پایان