یک میلیون نفر گردشگر سلامت سالانه به ایران سفر می کنند
دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت گفت: سالانه بیش از یک میلیون نفر گردشگر سلامت وارد ایران شده و از خدمات پزشکی و درمانی کشورمان استفاده می کنند.
'محمد پناهی' افزود: اینک ارزآوری و گردش مالی گردشگری سلامت برای ایران یک میلیارد دلار در سال می باشد و این در حالی است که از ظرفیتهای بسیار این حوزه در کشور تاکنون بهره کافی نبرده ایم.
وی با اشاره به اینکه بیشترین گردشگران سلامت ایران از مرزهای جمهوری آذربایجان، عراق و افغانستان وارد کشور شده اند گفت: سالانه حدود 500 هزار نفر گردشگر سلامت از مرز جمهوری آذربایجان و حدود 200 هزار نفر از افغانستان وارد ایران می شوند.
دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت افزود: اکنون یک سوم از کل گردشگرانی که از عراق وارد ایران وارد می شوند گردشگران سلامت هستند.
وی گفت: از بین دو میلیون گردشگری که سالانه از افغانستان به کشورهای دیگر سفر می کنند سهم ایران با وجود اشتراکات فرهنگی و همجواری تنها 200 هزار نفر است زیرا بقیه این افراد به پاکستان، هند و ترکیه می روند.
پناهی با بیان اینکه درآمدزایی گردشگری سلامت برای کشور سه برابر گردشگری عادی است افزود: اکنون تقاضا برای ورود گردشگر سلامت در ایران به دلایل عدیده بالا است.
وی گفت: جایگاه تخصصی پزشکان ایرانی، پیشینه پزشکی ایران، وجود چشمه های معدنی و ظرفیتهای بالای طبیعت درمانی و تفاوت قیمت خدمات پزشکی در ایران و سایر کشورها از دلائل تقاضای بالای سفر گردشگران سلامت به کشورمان است.
دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت افزود: اینک طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، پزشکان ایرانی از نظر مهارت و تخصص جزو پنج کشور نخست در جهان شناخته شده اند.
وی گفت: بررسیها نشان داده اکنون 70 درصد پزشکان طراز اول آمریکا نیز ایرانی هستند.
او با اشاره به ظرفیت بالای گردشگری طبیعت درمانی در ایران نیز اظهارداشت: بیش از 300 چشمه آب معدنی و چندین مرکز تاسیسات آب درمانی در کشور وجود دارد.
پناهی اضافه کرد: از سوی دیگر ظرفیت گیاهان دارویی و طب سنتی در ایران به لحاظ تنوع و تعداد، با کل قاره اروپا برابری می کند.
وی ادامه داد: گردش مالی گیاهان دارویی با رویکرد طب سنتی در دنیا حدود 100 میلیارد دلار است درحالی که این میزان در ایران 100 میلیون دلار می باشد لذا تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیاد است.
دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت همچنین از اجرای شیوه نامه صدور گواهی حرفه ای گردشگری سلامت ویژه دفاتر خدمات مسافرتی دارای مجوز 'بند ب' در روزهای آتی خبر و ادامه داد: بدین طریق به مسافران گردشگری سلامت با نظارت وزارت بهداشت خدمات رسانی می شود.
وی با اشاره به چالشهای حوزه گردشگری سلامت نیز گفت: تاکنون 22 مشکل و چالش در این راستا شناسایی شده است.
او افزود: این چالشها مشکلات مربوط به اخذ روادید، حمل ونقل مسافران، ورودی بیمار تا مراکز درمانی، نحوه برخورد شرکتهای خدماتی و نحوه صدور روادید تا مراکز اقامتی را شامل می شود.
دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت همچنین با اشاره به قابلیتهای بسیار در خراسان رضوی از نظر گردشگری سلامت گفت: این استان دارای ظرفیتهای بسیار در عرصه طبیعت درمانی، چشمه های معدنی و گیاهان دارویی است
-------------------------
پایان