50 مطلب آخر
مدیریت بیمارستانی : مجلس از توضيحات طرح بيمارستانهاي زنجيره‌اي قانع نشده!؟

سوالات بهارستان‌نشينان در واکنش به طرح بیمارستانهای زنجیره ای وزارتخانه شامل موارد ذیل است   ................

مسئولان وزارت بهداشت بايد به صورت شفاف به ما بگويند که چه سياست و تصميمي در خصوص ادامه اين روند دارند؟  توضيحاتي که از سوي مسئولان مربوطه ارائه شده ناکافي است  .................

از آنجا که اساس اين طرح بر مبناي مشارکت خيرين است، بايد نقش و جايگاه خيرين روشن شود ...............

نحوه تعامل و همکاري با بيمه‌هاي تکميلي و دولتي نيز نيازمند شفاف‌سازي است  .................

هنوز هيچ برنامه اجرايي مشخصي از سوي وزارت بهداشت تقديم مجلس نشده است ................
مديريت بيمارستان را چه کسي قرار است بر عهده گيرد؟  .................

آيا حضور پرسنلي که سابق ‌بر اين خدمت مي‌کردند، ادامه خواهد داشت؟ ..................

آيا بخش خصوصي الزامي به فعاليت در همه بخش‌ها دارد يا اينکه تنها در قسمت‌هاي سودآور فعاليت مي‌کند؟ .................

از آنجا که بخشي از سرمايه‌گذاري‌هاي صورت گرفته بر روی زمين‌هاي دولتي است، بايد با نظارت مجلس باشد  .................

اين مساله که چند بيمارستان، کجا و با چه روش‌هاي مديريتي قرار است دخيل باشند بررسي و اگر نقصي وجود دارد از‌‌ همان ابتدا مشخص شود .................

در برخي کشور‌ها، سرمايه‌گذار از بخش خصوصي اما خريد خدمت از سوي بخش دولتي بوده است. يعني تعرفه‌ها در آن کشور‌ها دولتي است، در صورتي که ما در ايران تعرفه بخش دولتي و خصوصي را در کنار هم داريم. اين مساله نيز جاي سوال دارد که آيا فعاليت بخش خصوصي و دولتي در يک بيمارستان و در کنار هم عارضه‌اي دارد يا خير؟ ..............

تحلیل ما

متن کامل

 

نمايندگان مجلس از توضيحات مشاور وزيربهداشت قانع نشدند

تداوم طرح بيمارستان هاي زنجيره‌اي زير سوال

 

شهريورماه سال جاري طرحي در نظام سلامت کليد خورد که به‌زعم وزير بهداشت مي‌بايست وزارتخانه را از فضاي بسته‌اي که در طول حيات با آن روبرو بوده، نجات دهد.

 

برنامه احداث بيمارستان‌هاي زنجيره‌اي که به صورت پايلوت از دو گانه محب ياس و کوثر و همچنين مهدي کلينيک آغاز شد. طرحي که سيد حسن هاشمي آن را يک راه‌حل جديد براي بهبود کيفيت بيمارستان‌ها دانست و گفت: «25 درصد سود را براي بخش خصوصي در مشارکت در ساخت اين بيمارستان‌ها تضمين مي‌کنيم.

 

وي با بيان اينکه حوزه سلامت در همه جاي دنيا يک بخش اقتصادي است، تصريح کرد: «متاسفانه اين بخش در کشور ما سال‌ها است که با مديران غيراقتصادي و پزشک مديريت شده و اکنون فرصت مناسبي است که از ظرفيت‌هاي موجود بهره بگيريم و وزارتخانه را از اين قالب خارج کنيم.»

اما گويا ادامه روند اين طرح بزرگ خيلي اميدوار کننده نبود، چراکه بهارستان‌نشينان را به واکنش واداشت. يک عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار ما گفت: «مسئولان وزارت بهداشت بايد به صورت شفاف به ما بگويند که چه سياست و تصميمي در خصوص ادامه اين روند دارند؟» رسول خضري با بيان اينکه در گذشته توضيحاتي از سوي مسئولان مربوطه ارائه شده، اين توضيحات را ناکافي دانست و ادامه داد: «از آنجا که اساس اين طرح بر مبناي مشارکت خيرين است، بايد نقش و جايگاه خيرين روشن شود.» وي ادامه داد: «نحوه تعامل و همکاري با بيمه‌هاي تکميلي و دولتي نيز نيازمند شفاف‌سازي است، در حالي که هنوز هيچ برنامه اجرايي مشخصي از سوي وزارت بهداشت تقديم مجلس نشده است.»

خضري ضمن پراهميت خواندن طرح احداث بيمارستان‌هاي زنجيره‌اي خاطرنشان کرد: «در حال حاضر با کمبود 50-47 هزار تخت مواجه هستيم. اگر قصد اجرايي‌کردن اين طرح را با شرايط بودجه‌اي حال حاضر داشته باشيم تا بيست سال آينده نيز نمي‌توانيم بيمارستان کامل و مورد نياز بيماران را تامين کنيم.

 

وي اضافه کرد: «پس مي‌طلبد از ظرفيت بي‌پايان خيرين در اين راستا استفاده کنيم.» اين عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه تمام کشورهاي پيشرفته دنيا از اين روش به شکل موفق استفاده کرده‌اند، تصريح کرد: «بزرگ‌ترين بيمارستان آمريکا نيز به شيوه خيري اداره مي‌شود. چراکه سرمايه‌گذار به جاي اينکه فقط در بحث خصوصي ورود پيدا کند، در بحث خيري که کاملا نيز انتفاعي است، وارد مي‌شود.»

نحوه پيشبرد طرح تاسيس بيمارستان‌هاي زنجيره‌اي از سوي وزارت بهداشت تا آنجا به شکل مبهم پيش رفت که اعضاي کميسيون بهداشت مجلس را برآن داشت تا طبق نقش نظارتي خود، نمايندگان وزارت بهداشت را جهت ارائه توضيحات لازم در اين خصوص به مجلس فراخوانند. اما از مسئولين وزارتخانه، تنها مشاور ارشد وزير در مجلس حضور يافت و توضيحاتي داد که البته نمايندگان را قانع نکرد.


توضيحات دانش‌جعفري کافي نبود

عبدالرحمان رستميان با بيان اينکه توضيحات دکتر دانش جعفري در اين جلسه کافي نبود و نياز است جلسه ديگري با حضور شخص وزير بهداشت در وزارتخانه برگزار کنيم، گفت: «همکاران ما سوالات زيادي در خصوص روند ادامه اين طرح داشتند که پاسخ آن در حيطه اختيار مشاور ارشد وزير نبود. از جمله اينکه مديريت بيمارستان را چه کسي قرار است بر عهده گيرد؟ آيا حضور پرسنلي که سابق ‌بر اين خدمت مي‌کردند، ادامه خواهد داشت؟ آيا بخش خصوصي الزامي به فعاليت در همه بخش‌ها دارد يا اينکه تنها در قسمت‌هاي سودآور فعاليت مي‌کند؟» وي با بيان اينکه اولويت در اجراي اين طرح بايد بر بحث بهداشت باشد، در خصوص سازوکار نظارتي مجلس بر اين طرح تصريح کرد: «از آنجا که بخشي از سرمايه‌گذاري‌هاي صورت گرفته بر سر زمين‌هاي دولتي است، بايد نظارت مجلس روي آن صورت گيرد. دراين جلسه نيز اين مساله که چند بيمارستان، کجا و با چه روش‌هاي مديريتي قرار است دخيل باشند بررسي شد که اگر نقصي وجود دارد از‌‌ همان ابتدا مشخص شود.» وي اضافه کرد: «در برخي کشور‌ها، سرمايه‌گذار از بخش خصوصي اما خريد خدمت از سوي بخش دولتي بوده است. يعني تعرفه‌ها در آن کشور‌ها دولتي است، در صورتي که ما در ايران تعرفه بخش دولتي و خصوصي را در کنار هم داريم. اين مساله نيز جاي سوال دارد که آيا فعاليت بخش خصوصي و دولتي در يک بيمارستان و در کنار هم عارضه‌اي دارد يا خير؟» وي ادامه داد: «در اين جلسه مشاور ارشد وزير بهداشت از کمبود تعداد زيادي تخت در بيمارستان‌ها خبر داد و گفت: «بسياري از تخت‌هاي موجود نيز فرسوده هستند که بايد بازسازي شوند. يکي از راهکار‌ها اين است که مشارکت از طريق بخش خصوصي صورت گيرد. آنها فعاليت کنند و بعد از مدتي، آن تخت‌ها را بسته به ميزان سرمايه‌گذاري که انجام داده‌اند به دولت واگذار کنند.»


بهداشت نبايد مغفول شود

ديگر عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي نيز از نگراني مجلس در خصوص ادامه روند طرح بيمارستان‌هاي زنجيره‌اي خبر داد و گفت: «اگرچه در مجموع اين طرح خوب است، اما نهادينه‌کردن آن مزايا و معايبي به دنبال دارد.»

محمدحسين قرباني کمک به حوزه درمان و ورود بخش خصوصي را يکي از مزاياي اين طرح برشمرد و خاطرنشان کرد: «اين مساله کمک مي‌کند تا مشکلات ناشي از عدم تحقق تعهدات مالي دولت، عدم توان وزارت بهداشت و وزارت مسکن و شهرسازي براي ساخت و تجهيز بيمارستان‌ها و راه‌اندازي بخش‌هاي مختلف درمان به وجود آمده است، مرتفع شود.» وي در ادامه به نگراني‌هاي مجلس از معايب اين طرح اشاره و تصريح کرد: «اين مساله که همه توجه ما به بخش درمان متمرکز شود باعث مي‌شود از رسالت اصلي خود که پيشگيري از بيماري است، غافل بمانيم. اين دو بايد در کنار هم و مکمل هم باشند تا به رسالتي که بر اساس سند ابلاغ طرح تحول و مطابق با فرمايشات مقام معظم رهبري است برسيم. همچنين بها دادن صرف به بخش خصوصي منجر به افزايش پرداختي از جيب مردم مي‌شود که اين نيز از نگراني‌هاي ما است.» وي ادامه داد: «بايد مراقب باشيم اين توجهي که مجلس به دولت کرده و يک درصد ماليات ارزش افزوده را جهت پايدارکردن منابع مالي بهداشت و درمان در اختيار دولت و وزارت بهداشت قرار داده، به سمت درمان انتقال داده نشود.»

قرباني در ادامه به توجيهات مشاور ارشد وزير بهداشت اشاره کرد و اظهار داشت: «قرار بر اين است هفتاد درصد هزينه‌هاي درمان بر اساس تعرفه دولتي و 30درصد متعلق به بخش خصوصي باشد و بعد از پنج سال نيز آن را به بخش دولتي بازگردانند، چراکه زمين‌هاي زيادي به بخش خصوصي واگذار مي‌شود تا از آن براي ساخت مراکز درماني استفاده شود.» وي در پايان با بيان اينکه نگراني‌هاي مجلس در خصوص اين طرح هنوز هم رفع نشده، خاطرنشان کرد: «همه اين مسائل هنوز در مقطع کار‌شناسي باقي مانده و نهايي نشده است، چراکه ما هيچ گزارشي مبني بر آغاز به کار اين طرح دريافت نکرده‌ايم.»

----------------------

پایان

منبع : سپید تاریخ : ۱۳۹۳/۱۰/۲۸ تعداد بازدیدکنندگان : 4462

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1867
بازدید دیروز : 2256
بازدید این ماه : 13031
بازدید امسال : 79542
بازدید کل : 36446615

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش