سنجه هاي اعتباربخشي درحوزه پرستارى به شدت کاهش يافت
معاون پرستاري وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: طى فرايندى تيمى و علمى با اصلاح شيوه نامه اعتباربخشي بيمارستان ها، سنجه هاي اعتباربخشي درحوزه مراقبتهاى پرستارى تخصصى شده و به شدت کاهش يافت .
محمد ميرزابيگي ضمن بيان اين مطلب افزود: يکي از مشکلات جدي پرستاران شاغل در بيمارستان هاي دولتي و غير دولتى در چند سال اخير، ثبت تعداد زيادي سنجه هاي اعتباربخشي بيمارستان ها بود که وقت زيادي از آنها مي گرفت و مجبور بودند، درطول شيفت كارى خود ضمن خدمت به بيماران ،مدت هاي زيادي را براي ثبت اين سنجه ها صرف کنند.
وي گفت: اين مسئله باعث شده بود که از يک طرف بيماران شاهد اين باشند که پرستاران به جاي رسيدگي به آنان، ساعت هاي طولاني در استيشنهاى پرستارى در حال نوشتن بر روي کاغذ هستند و به همين علت برخى از بيماران ازعملکرد پرستاران گله مند شوند و تصورکنند احتمالا پرستاران به آنان توجهي ندارند و از طرف ديگر موجب خستگي و نارضايي خود پرستاران نيز شده بود.
معاون وزير بهداشت افزود: افزايش سنجه هاي اعتباربخشي در بيمارستان هاي دولتي و غير دولتى در دوره هاى گذشته صورت گرفت و در دوره وزارت فعلى يکي از خواسته هاي اصلي پرستاران از وزارت بهداشت بازنگرى اساسى در نحوه وروند اعتباربخشي بود که با دستور وزير بهداشت، و مشاركت معاونت درمان و پرستارى طي جلسات متعدد با حضور و مشاركت كارشناسان زبده روال موجود اعتباربخشي بيمارستان ها اصلاح اساسى شد.
وي گفت: نتيجه اين دستور وزير بهداشت که واقعا جاي قدرداني دارد در چند روز آينده ابلاغ واجرايي مى شود.
ميرزابيگي ادامه داد: تعداد کل سنجه هاي اعتباربخشي بيمارستان ها در گذشته بسيار زياد و بالغ بر دو هزار سنجه بود که اکثر آنها را پرستاران بايد با صرف ساعتها وقت، ثبت مي کردند و اين کار اجباري، آنان را از بالين و مراقبت هاي کيفي از بيماران دور مي کرد.
وي گفت: اکنون در آيين نامه جديد اعتباربخشي بيمارستان ها، ضمن كاهش شديد تعداد سنجه ها؛ شاهد تخصصى شدن؛ كاربردى و تيمى شدن فرايند اعتباربخشى هستيم كه نقش پرستاران را در عرصه هاى مراقبت هاى بالينى، مديريت پرستارى و مديريت و رهبرى بيمارستان ها به نحو چشمگير و مؤثرى افزايش مى دهد.
معاون پرستاري وزير بهداشت اضافه کرد: اصل اعتباربخشي بيمارستان ها براي پايش عملکرد، افزايش كيفيت خدمات، افزايش رضايتمندى مردم و بيماران و درنهايت براى درجه بندي آنها لازم است اما روش اجراى اعتبار بخشى، تعداد زياد سنجه ها و ثبت آنها توسط پرستاران در سال هاي اخير موجب خستگي آنان و نيز آزردگي بيماران شده بود.
وي افزود: آيين نامه جديد اعتباربخشي بيمارستان ها با همکاري تعدادي زيادى از صاحبنظران و کارشناسان خبره پرستاري از معاونت پرستاري وزارت بهداشت که سال ها خودشان از ارزيابهاى ارشد طرح اعتباربخشي و آشنا با اشکالات آن بودند و با محوريت معاونت درمان وزارت بهداشت، تدوين شد كه بى شك با ابلاغ و اجراي آن، شاهد افزايش رضايتمندي پرستاران و بيماران خواهيم بود.
ميرزابيگي ادامه داد: لازم مى دانم از وزير محترم، معاونت درمان ومديركل حوزه نظارت بر اعتباربخشى، ساير اعضاى تيم كارشناسى و نيز كارشناسان زبده اى كه بيش از يك سال وقت خود را صرف اين موضوع كردند تشكر كنم و از اين اقدام مبارك به عنوان نمونه يك كار تيمى موفق حول محور بيمار و مددجو و نتيجه حاصله كه همانا شيوه نامه جديد اعتباربخشى است ياد كنيم
------------------
پایان