50 مطلب آخر
ارزیابی بیمارستانها : نسل سوم اعتبار بخشی بیمارستانها با 248 استاندارد از آبانماه

در نسل سوم اعتباربخشی بیمارستانها ، وزن سنجه ها بر اساس تاثیرشان بر نتیجه نهایی عملکرد بیمارستان، متفاوت خواهد بود..............

سه نوع سنجه طراحی شده است. تک بعدی، دو بعدی و سه بعدی. تک بعدی صرفا یا زیرساختی و یا فرآیندی است. دو بعدی در برگیرنده زیرساخت و فرایند است و سه بعدی هر سه وجه زیرساخت، فرایند و نتیجه را در بر می گیرد و اگر زیرساخت فراهم و حتی فرآیند هم برقرار ولی نتیجه حاصل نشده باشد، امتیاز صفر خواهد بود .......................

تحلیل ما

متن کامل

 

اجرای نسل سوم اعتبار بخشی بیمارستان های کشور

ایمنی بیمار و کاهش خطاهای پزشکی از مهمترین ویژگی های این اعتباربخشی

 

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اجرای نسل سوم اعتباربخشی بیمارستان های کشور تحول بزرگی در اداره بیمارستان‌های کشور است. 

 محمد آقاجانی ضمن بیان این مطلب افزود: بهترین ابزار و موثرترین روش برای ارتقای کیفیت خدمات بیمارستانی و بهتر شدن نتایج درمان و پیشگیری از خطاهای پزشکی و جلب رضایت مردم، اعتباربخشی بیمارستان‌هاست.

 

*وجود ۲۴۸ استاندارد و ۹۰۳ سنجه در نسل سوم اعتباربخشی بیمارستان های کشور
وی افزود: در نسل سوم اعتبار بخشی بیمارستانهای کشور ۲۴۸ استاندارد وجود دارد و در مجموع ۹۰۳ سنجه هستند که ما بیمارستان‌ها را براساس نحوه عملکردشان با این استاندارد ها و سنجه ها اعتباربخشی می کنیم.
معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه گفت: با توجه به این اعتبار سنجی همه بیمارستانها اعم از بیمارستان دولتی، خصوصی، خیریه و عمومی و یا تک تخصصی مورد اعتباربخشی قرار خواهند گرفت.

 

*تلاش یک ساله ۱۲۳ نفر از متخصصان
دکتر آقاجانی در تشریح بیشتر این اعتباربخشی گفت: نسل سوم اعتباربخشی بیمارستان های کشور حاصل کار یک ساله فشرده و مستمر معاونت درمان وزارت بهداشت با کمک ۱۲۳ استاد دانشگاه، مدیران بخش دولتی، مدیران بخش خصوصی و صاحبنظران و فعالان این حوزه است که برای اجرا آماده شده است.

معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه افزود: نسل سوم اعتباربخشی بیمارستان های کشور که حاصل تلاش کار کارشناسان این حوزه است قبل از ابلاغ برای نظرخواهی به دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستانهای کشور ارسال شده است و نظرات تخصصی را برای ویرایش ما قبل آخر، ارائه داده اند، تمامی پیشنهادات در کمیته علمی مورد بررسی قرار گرفته و ویرایش نهایی برای اجرا هفته گذشته به طور رسمی توسط وزارت بهداشت به تمام بیمارستان‌های کشور ابلاغ شد.

آقاجانی با بیان این که رویکردهای جدیدی در این اعتباربخشی لحاظ شده است ، گفت: مهمترین ویژگی آن ایمنی بیمار است به طوری که در این نسل از اعتباربخشی ۱۱۰ سنجه ویژه ایمنی بیمار و کاملاً هدفمند برای تضمین ایمنی بیمار و به طور خاص کاهش خطاهای پزشکی در آن گنجانده شده است .

 

*تمرکز بر بیمار محوری، خدمات بالینی، وظیفه محوری و نتیجه گرایی
معاون درمان بیمار محوری را از دیگر موارد این اعتبار سنجی عنوان کرد و گفت: تمرکز بر خدمات بالینی و وظیفه محوری به جای بخش محوری، نتیجه گرایی به جای مستند گرایی نیز از دیگر موارد لحاظ شده در اعتبار سنجی نسل سوم می باشد.

 

*توجه به کارگروهی
آقاجانی در ادامه به اهمیت و توجه به کارگروهی در این نسل از اعتبار بخشی اشاره کرد و گفت: در این اعتبار سنجی به نقش پزشکان و پرستاران توجه ویژه شده و امتیاز برای کار گروهی است، یعنی اگر حاصل کار گروهی بخش پرستار و پزشک مطلوب باشد و منجر به سلامت و رضایت بیماران شود، امتیاز لازم را کسب و در غیر این صورت امتیاز لازم را نخواهند گرفت.

آقاجانی به کاهش تعداد سنجه‌ها و افزایش عمق آنها به عنوان یکی دیگر از اتفاقاتی که در نسل سوم اعتبار بخشی افتاده، اشاره کرد و گفت: ما سنجه ها را از حدود ۸ هزار به ۹۰۳ سنجه کاهش داده ایم و این به معنای کاستن از سطح است و سنجه‌ها را کاملاً عمیق نتیجه‌گرا کردیم.

 

*تبدیل مستندات کاغذی به مستندات الکترونیکی
وی کاهش مستندات غیر ضروری و تبدیل مستندات کاغذی به مستندات الکترونیکی را از دیگر موارد لحاظ شده در این اعتبار بخشی برشمرد و گفت: این عمل برای اینکه هم از کاغذ بازی بیهوده کاسته شود و هم مستندات جهت قابل پیگیری باشد صورت گرفته است.

آقاجانی از رویکردهای دیگر نسل اعتبار بخشی را توجه به استانداردهای بین المللی عنوان کرد و گفت:البته هدف ما در وزارت بهداشت، اعتبار بخشی ملی است و نه نسخه هایی از اعتبار بخشی که توسط موسسات خارجی در گذشته در بعضی از بیمارستان های کشور به اجرا در آمده است.

معاون درمان افزود: ضمن ارتقا و استمرار اعتبار بخشی ملی به عنوان تنها ابزار سنجش و ارزیابی بیمارستان های کشور، برای اینکه این اعتباربخشی با اعتبار بخشی بین‌المللی منطبق باشد این سنجه‌ها به گونه ای طراحی شده تا تایید انجمن‌های بین‌المللی اعتباربخشی را نیز اخذ نماییم.

 

*توجه و حفظ ارزش‌های طرح تحول نظام سلامت در اعتبار بخشی نسل سوم
دکتر آقاجانی گفت: یکی دیگر از رویکردهای مهم اعتباربخشی نسل سوم، حفظ و توجه به ارزش‌های طرح تحول نظام سلامت است به گونه ای که کاهش پرداختی مردم از هزینه های درمانی و یا عدم ارجاع بیمار برای گرفتن خدمت و تهیه دارو به خارج از بیمارستان و دیگر بسته های طرح تحول سلامت در متن اعتباربخشی لحاظ شده است.

 

*ابلاغ نسخه نهایی نسل سوم اعتبار بخشی در هفته گذشته
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان این که نسخه نهایی نسل سوم اعتباربخشی هفته گذشته برای اجرا ابلاغ شد، گفت: کتاب راهنمای آن نیز در آینده نزدیک ابلاغ خواهد شد و استقرار استاندارد های موجود در بیمارستان های کشور لازم الاجرا خواهد بود.

 

*تربیت ارزیابان زبده
آقاجانی از برنامه‌ریزی برای تربیت ارزیاب‌های تخصصی ویژه این نسل از اعتباربخشی با رویکرد جدید خبر داد و گفت : از اول مهرماه، به طور رسمی ارزیابان ما عملیات ارزیابی اعتباربخشی را در بیمارستان‌های کشور را انجام خواهند داد.

وی در پایان گفت: وزارت بهداشت تمهیدات لازم را برای آموزش و آشنایی کامل بیمارستان‌ها، پزشکان، مدیران و پرستاران با برنامه اعتبار بخشی بیمارستان های کشور آماده کرده است به گونه ای که بیمارستان ها نیازمند استفاده از شرکت های متفرقه در این خصوص نباشند.

 

 

رتبه بندی جدید بیمارستان ها ابلاغ شد/تدوین ۲۴۸ استاندارد

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای نهادینه کردن و پایدار شدن دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت، اعتباربخشی جدید بیمارستانی را برای حفظ حقوق بیماران ابلاغ کردیم.

دکتر محمد آقاجانی با اشاره به ابلاغ اعتباربخشی جدید بیمارستانی گفت: اعتباربخشی بیمارستان ها موثرترین ابزار و روش برای ارتقاء کیفیت و جلب رضایت و اعتماد عمومی از خدمات بیمارستانی در دنیا محسوب می شود. این اعتبار بخشی مشتمل بر ۲۴۸ استاندارد و ۹۰۳ سنجه بوده و بر اساس آن بیمارستان های کشور به ۴ درجه رتبه بندی می شوند و قیمت خدمات متناسب با رتبه کیفی خواهد بود.

وی افزود: تدوین این استاندارد ها حاصل یکسال کار مستمر معاونت درمان وزارت بهداشت، اساتید و صاحبنظران دانشگاهی و مدیران مراکز خصوصی است. در تدوین این سنجه ها ۱۲۳ کارشناس شرکت داشته اند.

معاون درمان وزارت بهداشت رویکردهای جدید اعتباربخشی را  برشمرد و گفت: اجتناب از مستند سازی غیر ضروری و کاهش بروکراسی و تبدیل مستندات کاغذی به الکترونیکی، که حاصل آن اختصاص زمان بیشتر به مراقبت از بیماران توسط کادر درمانی است.

وی افزود: در اعتباربخشی قدیم حجم استانداردها بسیار زیاد ولی فاقد عمق کافی بود، در حالی که در اعتباربخشی جدید از حجم استانداردها کاسته و در عین حال به عمق آنها افزوده شده است.

آقاجانی ادامه داد: در این نسل از اعتباربخشی، وزن سنجه ها بر اساس تاثیرشان بر نتیجه نهایی عملکرد بیمارستان، متفاوت خواهد بود. سه نوع سنجه طراحی شده است. تک بعدی، دو بعدی و سه بعدی. تک بعدی صرفا یا زیرساختی و یا فرآیندی است. دو بعدی در برگیرنده زیرساخت و فرایند است و سه بعدی هر سه وجه زیرساخت، فرایند و نتیجه را در بر می گیرد و اگر زیرساخت فراهم و حتی فرآیند هم برقرار ولی نتیجه حاصل نشده باشد، امتیاز صفر خواهد بود.

 

وی افزود: سنجه های سه بعدی بیشترین وزن امتیاز را خواهند داشت.


•  بیمار محوری و تمرکز بر خدمات بالینی
•  وظیفه محوری به جای بخش محوری
•  توجه به اهمیت کار گروهی در بهبود مستمر کیفیت خدمات مراقبتی
•  تاکید ویژه بر ارتقاء ایمنی بیماران
•  در نظر گرفتن الزامات و استاندارد های بین المللی
•  توانمند سازی کارکنان
•  برنامه ریزی برای افزایش انگیزه کارکنان
•  زمینه سازی مشارکت فعال پزشکان در پیاده سازی استاندارد های مرتبط با درمان
•   توجه خاص به کیفیت خدمات هتلینگ بیمارستانی
•  ورود ارزش های ایجاد شده در طرح تحول نظام سلامت به اعتبار بخشی برای نهادینه کردن و پایدار سازی آن ها و حفظ دستاوردها

 

آقاجانی افزود: انتظار می رود با اجرای این استانداردها در بیمارستان های کشور شاهد بهبود ایمنی بیمار، کاهش خطاها، افزایش رضایتمندی مردم، ارتقاء کیفیت خدمات اقامتی، پزشکی و پرستاری باشیم.

معاون درمان وزارت بهداشت در پایان گفت: در اعتباربخشی جدید، درجه بندی بیمارستان ها به عملکرد و واقعیت های موجود در هر بیمارستان نزدیک تر خواهد بود و بالطبع اعتماد عمومی بیشتر جلب خواهد شد.

 

 

اجرای اعتباربخشی جدید بیمارستان‌ها؛ از آبان‌ماه

مدیر کل نظارت بر درمان وزارت بهداشت ضمن تشریح برخی استانداردهای ابلاغیه اعتباربخشی جدید بیمارستان‌ها گفت: امیدواریم از اول آبان ماه آمادگی اجرای این اعتباربخشی را در بیمارستان‌ها داشته باشیم.
دکتر میردهقان در نشست خبری وزارت بهداشت در تشریح اعتباربخشی جدید بیمارستان‌ها، گفت: وقتی صحبت از اعتباربخشی می‌شود بحث از یک مکانیزم است که یک موسسه پزشکی را بررسی می‌کند. بخش عمده‌ای از هزینه‌های سلامت در بیمارستان‌ها صرف می‌شود. بنابراین برای حکم عملکرد آنها در قالب اعتباربخشی و استانداردها عمل می‌کنیم.
وی با بیان اینکه در اعتباربخشی به دنبال بهبود کیفیت خدمات، کنترل و کاهش خطاهای پزشکی هستیم، ادامه داد: نتیجه اعتبار بخشی موفق این است که رضایت مردم و جامعه به مراکز درمانی جلب شده و مراکز درمانی و پزشکان مسئولیت پذیر و پاسخگو باشند، بنابراین در این اعتباربخشی که شامل چهار درجه برای بیمارستان‌ها است، بعد از انجام ارزیابی‌ها به بیمارستان‌ها درجه اعتبار می دهیم.
میردهقان همچنین اظهار کرد: البته نظام اعتباربخشی ما جوان است، اما از تجربیات بین المللی برای آن استفاده کرده‌ایم تا کیفیت واقعی خدمات را در مراکز درمانی مشاهده کنیم. در عین حال بعد از اعتباربخشی، بیمارستان‌ها موظفند بر اساس درجه بیمارستان و تعرفه مصوب هیئت وزیران، تعرفه از مردم دریافت کنند. بنابراین همه مراکز دولتی خصوصی، خیریه و عمومی غیر دولتی موظفند این درجه را در معرض دید عموم قرار دهند.
وی با تاکید بر لزوم بومی کردن استانداردها و اینکه آنها در راستای سیاست‌های ملی باشند، گفت: در این اعتباربخشی جدید استانداردها با سیاست‌های وزارت بهداشت منطبق‌تر شده و در عین حال بومی‌تر شده است. همچنین ارزیابان را نیز به صورت حرفه‌ای آموزش می‌دهیم. بر این اساس امیدواریم از ابتدای آبان ماه آمادگی اجرای آن را داشته باشیم و ابتدا اعتباربخشی را برای کلیه بیمارستان ها انجام دهیم و بعد آن را در مراکز دیگر توسعه دهیم.
میردهقان با بیان اینکه از همه مراکز درمانی انتظار داریم که صبر کنند تا کتاب راهنمای آن در این زمینه آماده شود، گفت: اصلا در این زمینه نیازی به هزینه کردن نیست و اگر رئیس بیمارستانی برای خودش مشاور کیفی از خارج از بیمارستان انتخاب کرد، ما می‌فهمیم که او اعتقادی به کیفیت و پیاده کردن استانداردها ندارد. در عین حال تاکید می‌کنم که در برخی سنجه‌های اعتباربخشی، نمره منفی را هم لحاظ کرده‌ایم.
میردهقان در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا این اعتباربخشی هزینه‌های القائی را کاهش می‌دهد یا خیر؟ گفت: در بحث هزینه‌های القائی، استانداردهایی اعلام شده و از بیمارستان‌ها خواسته‌ایم که ابتدا برای خودشان آموزش‌هایی داشته باشند تا بتوانند خود در این زمینه اصلاحاتی انجام دهند.

--------------------

پایان

منبع : خبرگزاری های ایسنا و مهر و ایرنا تاریخ : ۱۳۹۵/۴/۲۸ تعداد بازدیدکنندگان : 3724

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1935
بازدید دیروز : 3037
بازدید این ماه : 57536
بازدید امسال : 57536
بازدید کل : 36424609

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش