حوادث و ایمنی :
آتش سوزی دربخش قلب بیمارستان قائم مشهد
وقوع آتش سوزی در بخش قلب بیمارستان قائم مشهد باعث ایجاد اختلال در سیستم برق اتاقهای عمل بخش قلب بیمارستان شد و این در حالی است که پزشکان متخصص قلب مشغول انجام جراحی به طور همزمان بر روی سه بیمار بودند.
با وقوع آتش سوزی سیستم های برق اتاقهای عمل از کار افتاد و دیگر ادامه جراحیها در بیمارستان امکان پذیر نبود ...
خواندنی ها 4832 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ جمعه ۱۹ آبان
خطای پزشکی :
حاشیهنگاری از کنگره زیباسازی پوست و مو در اصفهان
دومین کنگره «زیباسازی پوست و مو» که از تاریخ 11 تا 13 آبان ماه در اصفهان برگزار شد حاشیههایی به همراه داشت
خبرگزاری فارس گزارش مبسوطی از این حواشی را در سایت خود قرار داده است
بدون هیچگونه تفسیری ، متن این گزارش ناخوشایند را بشرح ذیل در معرض داوری شما قرار میدهیم ...
خواندنی ها 4980 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ جمعه ۱۹ آبان
تاریخ صنفی :
پاکسازی نما و مرمت بیمارستان امام رضا(ع) توسط میراث فرهنگی
مجموعه ساختمانهای قدیمی بیمارستان امام رضا با قدمتی 90 ساله علاوه بر موقعیت خاص اجتماعی، فرهنگی، هویتی و کاربردی دارای اهمیت و شاخصهای ویژهای از لحاظ معماری، باغسازی و تزئینات خاص است و در سال 1380 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
با توجه به آسیبشناسی صورت پذیرفته از بناها ، مرمت تزئینات معماری ساختمان جراحی در اولویت امر قرار گرفت.
با توجه به اعمال رنگ پلاستیک در کل نمای ساختمان جراحی و مخدوش شدن هویت و اصالت بنا، پاکسازی رنگها با تکنیکی که کمترین آسیب را به آجرها و بند کشیهای موجود بزند در دستور کار قرار گرفته است.
...
خواندنی ها 4765 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۸ آبان
رادیولوژی :
نقش موثر رادیولوژی در تشخیص و درمان بیماریها
در حال حاضر با استفاده از اشعه های ایکس و گاما در گروههای تخصصی رادیولوژی ، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای می توان بسیاری از بیماریها را تشخیص و درمان کرد.
امروزه بسیاری از مراحل درمانی بیماریها به رادیولوژی وابسته شده است
با توسعه دستگاههای تشخیصی و درمانی از جمله ام ار ای ، سی تی اسکن ، آنژیوگرافی و سونوگرافی در سالهای اخیر علاوه بر کاهش اشعه به بیماران و افزایش کیفیت تصاویر ، در درمان بیماران نیز گام موثری برداشته شده است ...
خواندنی ها 4618 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۸ آبان
معرفی1مرکز :
بیمارستان دکتر سپیر تهران ، نشانه بارز همیاری اقوام و ادیان درایران
بیمارستان دکتر سپیر تهران ، بیمارستانی است که بسیاری از هموطنان مسلمان هنگام مراجعه به آن نمیدانند بانیان این بیمارستان خیریه از هموطنان کلیمی بودند و هنوز هم این بیمارستان با هدایت هموطنان کلیمی به کار خود ادامه میدهد.
تنها بیمارستان کلیمیان در ایران، در سال 1321 شمسی، یعنی حدود 70 سال پیش تاسیس شده است، بیمارستانی همانند همه بیمارستانهای کشور که در آن نشانی از اقلیت و اکثریت، مسلمان و کلیمی و ارمنی و زرتشتی، اقوام لر و کرد و فارس و ترک، گیل و مازنی و بلوچ و عرب و ترکمن و .... نیست و همه و همه در مام وطن در اوج همزیستی مسالمتآمیز، وحدت در عین کثرت اقوام و طوایف را قرنها و هزاران سال با هم زمزمه کردند و به آن وفادار ماندند.
در اتاق رئیس بیمارستان علاوه بر تصاویر امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، تصاویری نمادین از حضرت موسی (ع) و برادرش هارون و ده فرمان معروف حضرت موسی (ع) نصب شده است که علاوه بر آن، لوحهای تقدیری که از طرف وزرای بهداشت و دیگر مقامات کشورمان به پاس خدمات بهداشتی و درمانی بیمارستان دکتر سپیر به این بیمارستان تعلق گرفته و زینتبخش این اتاق شده است.
در پی وقوع جنگ جهانی دوم، از آنجا که ایران تحت اشغال قوای بیگانه بود و به دلیل کیفیت پائین بهداشتی در این منطقه و رواج بیماریهای عفونی و واگیردار، به همت یکی از پزشکان کلیمی به نام مرحوم دکتر روحالله سپیر که در این محل ساکن بوده، یکی از اتاقهای کنیسه (محل عبادت کلیمیان) به درمانگاه تبدیل میشود و به مرور با خرید خانههای سایر کلیمیان که در همسایگی این کنیسه بودند، و حتی برخی از این خانهها به بیمارستان اهدا شد این بیمارستان به تدریج تکمیل و.............. ...
خواندنی ها 9321 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۸ آبان
خواندنی ها 4494 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۷ آبان
اخبارحاشیه :
مهدکودک شبانهروزی برای کارکنان شیفتی بیمارستانها
برخی از مشاغلی همچون پرستاری نیاز به مراقبت کودکان در شب دارد
اصفهان تنها 8 مهدکودک شبانهروزی دارد
در حال حاضر استان اصفهان هشت مهدکودک شبانهروزی دارد و تعدادی از بیمارستانهای استان نیز اعلام آمادگی برای شیف شبانه مهدهای کودک کردهاند.
به عنوان نمونه بیمارستان الزهراء، کاشانی، عیسی بن مریم و نیز برخی از بیمارستانهای شهرستانها دارای مهدکودک شبانهروزی هستند.
...
خواندنی ها 6796 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۷ آبان
خبرگوناگون :
پرسش هاي پزشكي خود را از 8999 بپرسيد
مدير كل آموزش و ارتقاي سلامت: افرادي كه سئوالاتي در حوزه هاي روان شناسي، تغذيه اي، پزشكي و مامايي دارند مي توانند با شماره تلفن 8999 از صبح تا ساعت 18 بعد از ظهر تماس حاصل كنند.
55 درصد خانواده هاي ايراني داراي رايانه و 36 درصد از خدمات اينترنتي استفاده مي كنند، بنابراين آموزش از اين طريق بسيار تاثير گذاراست.
با راه اندازي اين پايگاه بسياري از افراد كه حاضر نبودند برخي از سئوالات شان را از پزشك خود بپرسند (به ويژه در مورد رفتارهاي پرخطر) از اين طريق پاسخ خود را دريافت كردند. ...
خواندنی ها 4392 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۷ آبان
خواندنی ها 4340 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۶ آبان
اخبارحاشیه :
دستگاه قضایی به پرونده بیمارستانهای اهر و هریس رسیدگی میکند
در زلزله 6.2 ریشتری اهر و 6 ریشتری ورزقان برخی بیمارستانهای نوساز که طی دو سال گذشته به بهرهبرداری رسیدهاند، آسیب دیدهاند.
استاندار آذربایجانشرقی: درباره بیمارستان اهر و هریس که در زلزله بیست و یکم مردادماه بر اثر زلزله آسیب دیده بودند، مدارک و مستندات را پس از جمعآوری به دستگاه قضایی ارسال کردهایم.
قرار است دستگاه قضایی به این امر رسیدگی کند ...
خواندنی ها 3825 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۰ آبان
بیماران خاص :
ضرورت بهسازی و تنوع در محیط درمانی بیماران خاص
افرادی که از بیماریهای صعبالعلاج رنج میبرند بخش زیادی از عمر خود را در مراکز درمانی، کلینیکها و داروخانهها سپری میکنند، بنابراین برای اینکه از نظر روحی دچار لطمه نشوند باید برای بهبود فضای محیط کار، ایجاد فضای سبز و دلنشین در مراکز مختلف اهتمام شود ...
خواندنی ها 9294 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ دوشنبه ۱ آبان
بزرگداشت :
درگذشت پدر علم پیوند مغز استخوان در جهان
ای دونال توماس پزشکی که پیشگام استفاده از پیوند مغز استخوان در بیماران سرطان خون بود و در سال 1990 برنده نوبل پزشکی شد در سن 92 سالگی درگذشت.
کارهای دکتر توماس از جمله بزرگترین موفقیتها در درمان سرطان است. پیوند مغز استخوان و درمان دیگر مشابه آن یعنی پیوند سلولهای بنیادین خون میزان زنده ماندن بیماران مبتلا به سرطان خون را از صفربه 90 درصد رسانده است.
در سال 1974 وی نخستین رئیس انکولوژی پزشکی مرکز هاچینسون شد. این مرکز هم اکنون معتبرترین انستیتو درمان و تحقیقات سرطان در دنیاست. ...
خواندنی ها 4482 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ دوشنبه ۱ آبان
سیاستها :
انتقادات رئیس کمیسیون بهداشت از وضعیت سلامت در کشور
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از وضع اجرای طرح پزشک خانواده گفت: در شرایطی قرار داریم که وضعیت دارو اسفبار است و شاهد دریافت زیرمیزی در بیمارستانهای شهرهای بزرگ و کوچک هستیم.
وی اضافه کرد: در کشور ما در حال حاضر در حوزه سلامت سوددهی وجود ندارد و اگر پزشکان بخواهند سرمایهگذاری کنند و بیمارستانی را راهاندازی کنند تنها به خاطر این است که بتوانند جراحیهای زیادی را در آن مرکز درمانی داشته باشند.
شهریاری بیان داشت: باید با متخلفان در حوزه پزشکی برخورد جدی شود و با افرادی که زیرمیزی دریافت میکنند برخورد شود و حتی پروانه فعالیت آنها لغو بشود که الحمدالله نظارت درست و حسابی و حتی نیمبندی در این بخش احساس نمیشود.
وی با انتقاد از وضعیت بیمارستانهای دولتی در خصوص ارائه خدمات به بیماران تصریح کرد: متاسفانه در برخی از مواقع اتفاقاتی میافتد که خوشایند نیست به طوری که برخی از بیماران به هنگام ورود به مراکز درمانی با کلمه جا نداریم و وقت نداریم پزشکان مواجه میشوند و مجبورند برای درمان و جراحی به بیمارستانهای خصوصی که همان پزشکان در آنجا حضور دارند مراجعه کنند که باید بر این بخش دستگاههای نظارتی ورود کنند.
شهریاری افزود: پزشک خانوادهای را که ما از آن شناخت داریم با پزشک خانوادهای که در حال حاضر در کشور اجرا میشود کاملاً متفاوت است و اگر قرار است این طرح به این صورت اجرا شود، بهتر است منتفی و از قید اجرای آن بگذرند.
وی تصریح کرد: سطح دوم و سوم پزشک خانواده در حالی اجرا نشده است که شرایط را بسیار نگرانکننده کرده است و به طور کلی اجرای طرح پزشک خانواده به این صورت مفت گران است.
شهریاری افزود: متاسفانه شرایط به گونهای است که سازمانهای بیمهگر نیز در پرداختی های خود با مشکلات عدیدهای روبرو هستند و به مراکز درمانی، بیمارستانی، داروخانهها بدهکار هستند ...
خواندنی ها 5145 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۶ مهر
سیاستها :
گزارشی از وضعیت نظام سلامت کشور از زبان وزیر بهداشت
وزیر بهداشت: ۴۳ /۱ درصد محصولات علوم پزشکی جهان و ۲۷ درصد این محصولات متعلق به ایران است.
در عرض ۸ سال گذشته تا کنون از نظر تولیدات علمی و علوم پزشکی ۲۶ رتبه صعود کردهایم و هم اکنون در جایگاه ۱۹ علوم پزشکی جهان قرار داریم.
تاکنون ۱۴ دارو با فناوری بالا را رونمایی کردیم و تا پایان امسال بیش از ده دارو و ۲۰ قلم تجهیزات پزشکی پیشرفته را رونمایی خواهیم کرد.
ظرف سه سال اخیر دو هزار خانه بهداشت به مراکز بهداشتی اضافه شده و آمادگی جشن تکمیل خانههای روستایی را در سراسر کشور داریم.
مرگ کودکان زیر یکسال که در سال ۷۹ تعداد ۱۹ در هزار بوده که در سال ۹۰ به ۸ /۱۰درهزار رسیده است.
سن امید به زندگی در زنان ۸ /۷۴و در مردان ۶ /۷۲ سال است که توانستهایم در فاصله زمانی ۳ تا ۴ سال میانگین آن را از ۶۹ سال به ۷۳ سال برسانیم.
جامعه به سمت سالمند شدن پیش میرود و درسال ۲۰۲۵ هرم جمعیتی نداریم.
مردم سالانه حدود۹ /۵۴ درصد هزینههای سلامت را از جیب خود پرداخت میکنند و بیمهها ۶ /۱۸درصد، بیمههای خصوصی ۷/۳ درصد و دولت ۲۰ درصد هزینه سلامت مردم را تأمین میکند.
۵ یا ۵ /۷ درصد مردم جامعه هرساله به علت هزینههای بیماریهای صعب العلاج و خاص به زیر خط فقر میروند که باید با اجرای سیستم عدالت در سلامت این امر را تغییر دهیم.
۸۳ /۱۶درصد جمعیت ما از هیچ پوشش بیمهای برخوردار نبوده و تنها حدود ۸۳ درصد مردم بیمه میباشند و حدود ۵ درصد از ۲ یا چند دفتر بیمه پایه برخوردار هستند که باید تلاش کنیم جمیعتی را که از هیچ گونه بیمهای برخوردار نیستند مورد حمایت بیمهها قرار دهیم.
سهم دولت و بیمهها در هزینههای سلامت ۴۵ درصد است که این میزان در سایر کشورها ۷۵ درصد و میزان پرداخت از جیب مردم در کشور ما ۵۴ درصد و در سایر کشورها به ۲۰ درصد میرسد و ما مسئول هستیم که در تغییر این روند بکوشیم. ...
خواندنی ها 4321 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۵ مهر
وقف و خیرین :
استمداد ازخیرین برای بخش سرطان خون کودکان بیمارستان بوعلی ساری
240 تخت در بیمارستان بوعلی سینا فعال است که از این تعداد 94 تخت برای اطفال است
در بخش اطفال 34 تخت فعال و در بخش نوزادان زیر یک ماه 14 تخت فعال و در بخش آنکولوژی برای بچههای سرطانی 10 تخت فعال وجود دارد
پروژه بیمارستان آنکولوژی اطفال شروع به کار کرده و نیازمند حمایت مسئولان و خیران استان است. این بیمارستان در فضای بزرگی در شش طبقه برای بچههای سرطانی در نظر گرفته شده است.
بیمارستان بوعلی 400 بیمار تالاسمی دارد و 50 بیمار برای دریافت خون به این مرکز مراجعه میکنند ...
خواندنی ها 4341 : تعداد مشاهده ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۴ مهر