با توجه به اهمیت نگهداری اطلاعات و اخبار پرستاری ٬ آرشیو اخبار پرستاری که قبلآ در ستون اخبار پرستاری این سایت به اطلاع شما رسیده است ٬ هم اکنون به صورت دسته بندی در دوره های های زمانی مشخص ٬ بشرح ذیل و مربوط به دورهء زمانی بهار ۱۳۸۶ در دسترس شما قرار دارد .
لطفآ برای مطالعه بر روی کلمهء ادامهء متن کلیک فرمایید .
متن کامل
خسارات کمبود پرستار ناگوارتر از عفونت بیمارستانی است / کمبود کادر پرستاری را باید جدی گرفت
خبرگزاری مهر -۱۸/۲/۸۶
پرستاران کشور تنها توانایی ارائه 30 درصد از ظرفیت خدمات رسانی خود به بیماران را دارند و علت این امر نیز، مربوط به کمبود نیروی انسانی در بخش پرستاری است . محمد شریفی مقدم در خصوص وجود عفونت بیمارستانی و راه شیوع آن از طریق کادر پزشکی، از جمله نیروی پرستاری در مراکز درمانی، گفت: شکی نیست که پرستاران نقش مهمی در کنترل و شیوع عفونت بیمارستانی بر عهده دارند که به دلیل انجام ندادن کار تحقیقاتی در این زمینه، هنوز نمی توان به طور دقیق و مستند اعلام کرد که چند درصد عفونت های بیمارستانی از این طریق شیوع پیدا می کند . معاون پشتیبانی سازمان نظام پرستاری در عین حال تصریح کرد: مهم ترین امر در رعایت استانداردهای بهداشتی در مراکز درمانی، نیروی انسانی است که این وضعیت در کشور به هیچ وجه ایده آل و مطلوب نیست . وی به ارائه آمار و ارقام در این زمینه پرداخت و گفت: در اروپا و آمریکا به ازای هر یک هزار نفر جمعیت، 7 تا 8 نفر پرستار وجود دارد که این وضعیت برای ارائه حداقل خدمات بهداشتی و درمانی به مردم، باید 3 نفر کادر پرستاری به ازای هر یک هزار نفر جمعیت باشد . شریفی مقدم، وضعیت نیروی پرستاری در ایران را زیر استانداردهای اعلام شده دانست و افزود: در حال حاضر به ازای هر یک هزار نفر جمعیت کشور، یک نفر پرستار داریم که این وضعیت به ازای هر تخت بیمارستانی که باید 2 نفر کادر پرستاری داشته باشد، در ایران نیم نفر است . معاون پشتیبانی سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: در حقیقت پرستاران در مراکز درمانی کشور، با 25 تا 30 درصد ظرفیت مشغول ارائه خدمات به بیماران هستند و این امر به دلیل کمبود نیروی انسانی است . وی در عین حال، خسارات ناشی از کمبود کادر پرستاری را ناگوارتر از عفونت بیمارستانی عنوان کرد و افزود: نمی توان از کنار "مرگ های پنهان" که به دلیل کمبود پرستار در مراکز درمانی رخ می دهد، بی اعتنا گذشت . شریفی مقدم، ساده ترین راه جلوگیری از عفونت بیمارستانی را "شستن دست" عنوان کرد و افزود: این کار به دلیل کمبود وقت پرستاران در ارائه خدمات به چند بیمار در حداقل زمان، ممکن نیست و لذا، خطراتی از این طریق متوجه خود پرسنل پزشکی و بیماران است . به گفته معاون پشتیبانی سازمان نظام پرستاری؛ کار زیاد، خستگی مفرط، اضافه کاری اجباری و... از عوامل بالا رفتن خطای پرستاران محسوب می شود که این امر نیز فقط به دلیل کمبود نیروی انسانی در مراکز درمانی، اتفاق می افتد .
بیشترین وقت پرستاران صرف گرفتن علائم حیاتی می شود
خبرگزاری مهر -۱۸/۲/۸۶
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت : به دلیل این که بسیاری از بیمارستانهای کشور هنوز از دستگاههای دریافت علائم حیاتی فرسوده استفاده می کنند بیشترین وقت پرسنل پرستاری صرف گرفتن علائم حیاتی از بیماران می شود . لنکرانی در پنجاه و پنجمین اجلاس سه روزه رؤسا و معاونان دانشگاههای علوم پزشکی کشور در شیراز افزود : در صورتی که وسایل و تجهیزات پزشکی و درمانی به روز شود می توان شاهد صرفه جویی 30 تا 65 درصدی در وقت پرسنل پرستاری کشور بود . وی تاکید کرد : خرید تجهیزات پزشکی باید مطابق با نیازهای بخش سلامت باشد و نباید در این خصوص سلایق خود را ملاک قرار داد . وزیر بهداشت از افزایش یک صد میلیارد تومانی بودجه سال جاری نسبت به سال گذشته جهت دست یافتن به استانداردهای جهانی خبرداد و خاطرنشان کرد : باید در جهت ارتقا کیفیت و فناوری اطلاعات، دقت و رضایتمندی را مدنظر قرارداده و در صدد ترویج فرهنگ غنی اسلامی و رعایت اصول و اخلاق پزشکی در همه ابعاد بود و از حرکت های روبنایی اجتناب کرد . وی متذکرشد : سال گذشته پرافتخارترین سال ، طی 44 سال اخیر در جهت کاهش بیماری های عفونی در سطح کشور بود، به گونه ای که کمترین تعداد بیمار وبایی را داشتیم . دکتر لنکرانی ادامه داد : در اواخر دهه 40 یکصد هزار بیمار وبایی در سطح کشور وجود داشت اما در سال گذشته این رقم به 22 نفر کاهش یافت .
15 هزار فارغ التحصیل مامایی بیکار در کشور
خبرگزاری مهر - ۱۳/۲/۸۶
دبیر انجمن علمی مامایی ایران گفت: حدود 15 هزار نفر فارغ التحصیل رشته مامایی در مراکز کاریابی ثبت نام کرده اند که این افراد یا هنوز بیکار هستند و یا در فعالیت های غیر مرتبط کار می کنند . ناهید خداکرمی با بیان اینکه حدود 20 هزار ماما با مدرک کارشناسی و بالاتر در کشور وجود دارد، افزود : حدود 20 هزار ماما با مدرک کاردانی در کشور وجود دارند که نمی توانند شغل مناسبی پیدا کنند و نیاز به ارتقای تحصیلی دارند . وی اظهار داشت: با وجود اینکه تعدادی از ماماها جذب تیم های پزشکی طرح خانواده شده اند اما هنوز تعداد زیادی از این قشر دچار معضل بیکاری هستند . خداکرمی تصریح کرد: هنوز در روستاها نیاز به فعالیت ماماها وجود دارد که به علت عدم وجود امکانات و حقوق پایین ٬ ماماها حاضر به فعالیت در این مناطق نیستند . بنابراین در صورت بهبود شرایط اشتغال، به طور حتم ماماهای بیشتری حاضر به فعالیت در این مناطق خواهند شد . دبیرانجمن علمی مامایی گفت: با توجه به افزایش جمعیت، تعداد ماماها متناسب با میزان تولدها در کشور نیست چرا که هنوز استاندارد سازی نیروهای انسانی در مورد این پرسنل بهداشتی و درمانی صورت نگرفته است . وی با تاکید بر اینکه باید در تیم های پزشک خانواده به حرفه مامایی اهمیت بیشتری داده شود ، گفت: مراقبت مادران در دوره بارداری، تشخیص بیماریهای زنان و غربالگری سرطان ها از جمله وظایف ماماها است اما در تیم های پزشک خانواده انجام فعالیت هایی نظیر ارائه دارو به بیماران و پانسمان بر عهده ماماها گذاشته شده که این فعالیت ها خارج از وظایف آنها است به همین علت بسیاری از ماماها حاضر به فعالیت در این مناطق نیستند.
|
|
پرستاران هم در طرح پزشك خانواده بكارگيري ميشوند
خبر گزاری فارس - ۹/۲/۸۶
رئيس كل سازمان نظام پرستاري كشور اعلام كرد: با توافق وزارت بهداشت و وزارت رفاه از امسال پرستاران نيز در طرح پزشك خانواده بكارگيري ميشوند و از اين پس علاوه بر پزشكان و ماماها پرستاران نيز در اين طرح ملي حضور خواهند داشت . وي اضافه كرد: در كشور ما نگاه به حرفه پرستاري فقط در حوزه خدمات درماني و بيمارستاني تعريف شده است در حالي كه در همه دنيا و در متون علمي رشته پرستاري بخش مهمي از آموزههاي پرستاران به مراقبتهاي بهداشتي، پيشگيرانه و مشاوره آموزشي به مردم و نيز خدمات توانبخشي اختصاص دارد كه در كشور ما مغفول مانده است.غضنفر ميرزابيگي افزود: در همه جاي دنيا پرستاران نيروهاي اصلي كادر بهداشتي و درماني محسوب ميشوند اما متأسفانه تاكنون در طرح پزشك خانواده و بيمه سلامت روستائيان كه محور اصلي آن ارائه خدمات سلامت محور و نه درمان محور است به حضور مؤثر و كليدي نيروهاي پرستار در اين طرح بي توجهي شده است. وي گفت: با توجه به حضور حدود 4 هزار ماما در طرح پزشك خانواده و در كنار تيم سلامت هر مركز بهداشتي ـ درماني پيشبيني ميكنيم حدود 4 هزار پرستار نيز در اين طرح بكارگيري و فعال شوند.وي گفت: اساس طرح پزشك خانواده حضور تيم سلامت براي همه مردم و مراقبت از سلامت همه آحاد مردم در زمان سالم بودن آنهاست تا از بيمار شدن و نياز به خدمات تخصصي و گران قيمت درماني در كشور به حداقل برسد و كيفيت زندگي انسانها با سلامت بيشتر بالا رود بنابراين اگر در اين نظام جاي پرستار خالي باشد طرح پزشك خانواده با شكست مواجه ميشود. ميرزابيگي افزود: متأسفانه هنوز اكثر پزشكان كشور نگاهشان به بيماران و مداوا و درمان آنها با تجويز دارو يا ارجاع به متخصص است اما پرستاران ميتوانند با تقويت مراقبتهاي بهداشتي و آموزش اصول پيشگيري به مردم نقش كليدي و مؤثري در اجراي موفق طرح پزشك خانواده داشته باشند كه از اين پس با حضور پررنگ آنان در اين طرح شاهد اين تحول بزرگ در كشور خواهيم بود .
لايحه كاهش ساعت كاري پرستاران
خبرگزاری فارس - ۳/۲/۸۶
مدير كل دفتر پرستاري وزارت بهداشت گفت: لايحه كاهش ساعت كاري پرستاران بر اساس سنوات كاري در وزارت بهداشت در حال تدوين است و سازمان مديريت و مجلس نيز با اين لايحه نظر موافق دارند. اعظم گيوري در همايش سراسري سازمان نظام پرستاري افزود: اكثر پرستاران پس از 10 سال كار دچار انواع مشكلات جسمي و روحي ميشوند و توان كار را مانند سابق از دست ميدهند به همين علت در تلاشيم تا لايحه كاهش پلكاني ساعت كاري پرستاران را بر اساس سنوات خدمت آنها تدوين و براي تصويب به مجلس بفرستيم. وي ادامه داد: اقدام ديگري كه مقدمات آن فراهم شده است صدور پروانه كار براي پرستاران است كه با اجراي آن هم به آمار دقيقي از پرستاران در كشور دست مييابيم و هم امكان برخورد با پرستاران ضعيف با لغو پروانه كار آنها فراهم ميشود. وي گفت: آموزش مداوم پرستاران نيز در وزارت بهداشت مصوب شده است و به زودي با همكاري سازمان نظام پرستاري اجرا ميشود. گيوري افزود: مطالبات پرستاران به علت اينكه سالها به آنها بيتوجهي شده است انباشته شده و عقبمانده است اما اكنون با همكاري نزديك سازمان نظام پرستاري و وزارت بهداشت تيم متحدي براي رفع مشكلات پرستاران تشكيل شده است. وي گفت: افزايش 35 درصدي حق سختي كار، دو برابر شدن حق نوبت كاري و شمول 100 درصدي طرح ارتقاي مسير شغلي براي همه پرستاراني كه 600 امتياز لازم را كسب كنند از جمله ثمرات همكاري نزديك وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاري است.
لايحه كاهش ساعت كار شاغلان كادر پرستاري در بخش دولتي
خبرگزاری فارس - ۲۹/۱/۸۶
وزارت بهداشت اعلام كرد: لايحه كاهش ساعت كار شاغلان كادر پرستاري در بخش دولتي در وزارت بهداشت تدوين و براي تصويب نهايي تقديم دولت ميشود . روابط عمومي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در پي انتشار خبري مبني بر افزايش ساعت كار پرستاران طي جوابيهاي اعلام كرد: «با توجه به سختي كار پرستاران و فشار مضاعفي كه بر اين دسته از كاركنان بهداشتي- درماني وارد ميشود در جلسه مشترك اين وزارتخانه با معاون اول رئيس جمهور مقرر شد، لايحه قانوني براي كاهش ساعت كار شاغلان كادر پرستاري توسط اين وزارت تنظيم و براي تصويب به هيئت دولت ارائه شود لذا خبر افزايش ساعت كاري پرستاران صحت ندارد.»
افزايش ساعت كاري پرستاران
خبرگزاری فارس - ۲۹/۱/۸۶
معاون پشتيباني نظام پرستاري اعلام كرد: وزارت بهداشت به رغم دستور دولت و عرف حرفه پرستاري ، درصدد افزايش و تثبيت ساعت كاري پرستاران به ميزان 44 ساعت در هفته است . محمد شريفي مقدم افزود: كاهش ساعت كاري پرستاران از سال گذشته در دستور كار دولت بود و رياست جمهوري نيز دستور آن را داد با اين وجود وزارت بهداشت از خرداد ماه گذشته ساعت كاري پرستاران را 44 ساعت اعلام كرده كه اين برخلاف خواست پرستاران و عرف حاكم بر اين حرفه است . وي اضافه كرد: الان چند نوع ساعت كاري براي پرستاران در بيمارستانهاي دانشگاهي مختلف كشور حاكم است، عدهاي موظف به 36 ساعت كار در هفته، عدهاي 40 ساعت و عدهاي ديگر 44 ساعت كار در هفته بايد انجام دهند در حالي كه به هيچوجه نميتوان ساعت كاري يك پرستار شاغل با 20 سال سابقه كار را كه با هفتهاي 36 ساعت كار كرده است، افزايش داد . شريفي مقدم گفت: از طرف ديگر سياست افزايش ساعت كار پرستاران تا 196 ساعت در ماه با ديگر سياستهاي دولت در تناقض است زيرا هيچ گروه كاري ديگري 44 ساعت را در هفته پر نميكند . وي افزود: تنها گروهي كه ساعت كاريشان بيش از 44 ساعت است اعضاي هئيت علمي هستند كه 54 ساعت در هفته براي آنها مصوب شده است اما همه مسئولان وزارت بهداشت ميدانند حضور اعضاي هيئت علمي در مراكز درماني دولتي به 10 ساعت در هفته هم نميرسد و بقيه وقت آنها در بخش خصوصي ميگذرد در حالي كه حقوقهاي بالاي دو ميليون تومان ميگيرند . معاون سازمان نظام پرستاري گفت: سيستم پزشك سالار سلامت كشور به نوعي است كه همه جا به نفع پزشك است و اين متخصصاني كه با پول مردم به اين تخصصها رسيدهاند و جراح شدهاند در عمل خدمات آنها در بخش دولتي ديده نميشود و متاسفانه وزارت بهداشت در اين مورد كه خسارتهاي جبران ناپذيري را هم به سيستم وارد ميكند نظارت دقيقي ندارد . وي افزود: قانون بايد براي همه صدق كند، به وزارت بهداشت پيشنهاد ميكنيم به جاي فشار بيشتر به كادر پرستاري به رفع كمبود نيروي پرستار در بيمارستانهاي دولتي اقدام كند زيرا تعداد نيروهاي پرستار شاغل اين مراكز اكنون به اندازه يك چهارم ميزان استاندارد است . وي گفت: با اينكه بر اساس مصوبه سازمان مديريت بايد به ازاي هر تخت بيمارستاني 7/0 پرستار باشد اكنون به ازاي هر تخت بيمارستاني 5/0 پرستار شاغل است و بقيه پستها خالي است ضمن اينكه استاندارد اين حرفه وجود 8/1 پرستار به ازاي هر تخت بيمارستاني به طور متوسط است . شريفي مقدم افزود: يكي از موارد بسيار عجيب سيستم بهداشت و درمان كشور ما اين است كه شايد به عنوان استثنا در دنيا تعداد پزشكان شاغل در بخش دولتي از تعداد پرستاران بيشتر است در حالي كه بايد به ازاي هر سه پرستار شاغل يك پزشك داشته باشيم .
دو برابر شدن مبلغ پرداختي نوبت كاري كادر پرستاري تصويب شد
خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۶/۰۱/۲۲
در جلسه مشترك معاون اول رييس جمهور و وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي، دو برابر شدن مبلغ دريافتي نوبت كاري كادر پرستاري تصويب شد. به گزارش روابط عمومي وزارت بهداشت، در اين جلسه كه با حضور دكتر" پرويز داوودي " معاون اول رييس جمهوري ، دكتر" كامران باقري لنكراني" وزير بهداشت و معاون سلامت اين وزارتخانه برگزارشد، همچنين افزايش ۳۵درصد به حق سختي كار فعلي كادر پرستاري مورد موافقت قرار گرفت. در اين جلسه در زمينه طرح مسيرارتقاي شغلي پرستاران و تمام مشاغل رشتههاي بهداشتي و درماني مقرر شد ، ۱۰۰درصد كاركنان واجد شرايط از مزاياي اين طرح استفاده كنند. براساس اين گزارش، در مورد آموزش ضمن خدمت جامعه پرستاري پس از تصويب آن در شوراي معاونان وزارتخانه و آماده شدن براي ابلاغ به دانشگاهها مقرر شد، بودجه لازم از طريق هيات دولت به وزارت بهداشت تخصيص يابد.
-----------------------
پایان
منبع : |
تاریخ : ۱۳۸۶/۷/۴ |
تعداد بازدیدکنندگان : 5400 |