50 مطلب آخر
تخت اورژانس : الزام ايجاد مراكز تروما در كشور

اساس سيستم تروما غربالگري و اجراي سيستم ترياژ با اولويت‌بندي و طبقه‌بندي حادثه‌ديدگان است

رئيس مركز تحقيقات تروماي بيمارستان سيناي تهران گفت: سيستم تروما و ايجاد مراكز تروما در كشور، سيستمي است كه لايحه اجراي آن در مجلس سوم به اتفاق آرا و بدون هيچ مخالفتي به تصويب مجلس رسيد اما مسئولان بعدي آن را شوخي گرفتند . در سيستم تروما  بايد امكانات و تجهيزات پيشرفته خدمت‌رساني اعم از تجهيزات انتقال بيمار و تجهيزات عكس‌برداري و تشخيصي خاص اين بيماران كه مانع حركت دادن غير‌ضرور آن‌ها مي‌شود و تجهيزات مدرن درماني مهيا باشد . موسي زرگر،  گفت :  بيماران ترومايي پس از تشخيص اوليه يا به اتاق عمل ارجاع مي‌شوند پا به ICU مي‌روند و  يا بستري مي‌شوند و هيچ حالت ديگري وجود ندارد. وی افزود: تحقيقي كه در مركز تحقيقات تروماي بيمارستان سينا در تهران درباره حادثه ديدگان حوادث ترافيكي در 8 شهر كشور انجام شد، نشان داد بعد از تهران بيش‌ترين حوادث در شهرهاي مشهد، تبريز، شيراز، اهواز، زاهدان، كرمانشاه، بابل و قم رخ مي‌دهد. 

با توجه به آمارهای بسیار تآسف برانگیز حوادث ترافیکی در ایران ، بایستی برای ایجاد مراکز تروما در کشور فکری اساسی وعملیاتی نمود . تحلیل ها و آمار های دکتر  موسي زرگر ، مشاور وزير بهداشت در امور تروما و رئيس مركز تحقيقات تروماي بيمارستان سيناي تهران و دومين وزير بهداري بعد از انقلاب ايران ٬ در این مورد بسیار قابل توجه و هشدار دهنده است که بدون هیچگونه کم وکاست تقدیم میگردد . باشد که مسئولین بیمارستانی وزارت بهداشت ٬ در مبانی ارزشیابی بیمارستانهای موجود ٬ ضوابط را به سمت فعال تر کردن و سوق دادن اورژانس ها به سمت  ترومایی بودن ٬ تعیین و در کوتاه مدت این مشگل را تاحدود معقول  چاره اندیشی نمایند . سایت تخصصی صنعت بیمارستان سازی در ایران ٬ آمادگی خود را برای عملیاتی نمودن این تلاش ملی ٬ در رابطه با کارشناسی های رایگان تبدیل اورژانس های موجود بیمارستانها به یک اورژانس تروما (به عنوان راهکاری موقت و سریع در جبران خلاء وجود مراکز تروما ) اعلام میدارد .

 قربانيان حوادث رانندگي در ايران سالانه معادل قربانيان سقوط 400 هواپيماي مسافربري است و بيش از 20 برابر همين تلفات در ژاپن است بنابراين مي‌توان گفت تعداد كشته شدگان زمان جنگ و صلح در ايران برابر است و بايد فكري كرد   

تحقيقات نشان مي‌دهد تعداد مرگ‌هاي ناشي از حوادث در ايران در 8 سال بين 137۶ تا 1384 از كل شهداي جنگ تحميلي در 8 سال دفاع مقدس بيش‌تر است، كل شهداي جنگ تحميلي 218 هزار و 867 نفر ثبت شده است در حالي كه در مدت مذكور 253 هزار و 100 نفر بر اثر حوادث در ايران جان خود را از دست دادند. یعنی تعداد مرگ ناشي از اين حوادث در 8 سال گذشته 30 هزار نفر بيش از شهداي جنگ تحميلي 8 ساله است

متأسفانه سن مرگ ناشي از حوادث ترافيكي در ايران به 27 سال كاهش يافته است . كشور ما از نظر تعداد مرگ و مير ناشي از حوادث ترافيكي تقريباً در دنيا اول است و از بين 190 كشور دنيا فقط 4 كشور درصد تلفات ناشي از اين حوادث در آن‌ها از ايران بيش‌تر است.‌


جهت رویت مابقی این خبر به صورت کامل ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  کلیک فرمائید :

تحلیل ما

متن کامل

با توجه به آمارهای بسیار تآسف برانگیز حوادث ترافیکی در ایران ، بایستی برای ایجاد مراکز تروما در کشور فکری اساسی وعملیاتی نمود . تحلیل ها و آمار های دکتر  موسي زرگر ، مشاور وزير بهداشت در امور تروما و رئيس مركز تحقيقات تروماي بيمارستان سيناي تهران و دومين وزير بهداري بعد از انقلاب ايران ٬ در این مورد بسیار قابل توجه و هشدار دهنده است که بدون هیچگونه کم وکاست تقدیم میگردد . باشد که مسئولین بیمارستانی وزارت بهداشت ٬ در مبانی ارزشیابی بیمارستانهای موجود ٬ ضوابط را به سمت فعال تر کردن و سوق دادن اورژانس ها به سمت  ترومایی بودن ٬ تعیین و در کوتاه مدت این مشگل را تاحدود معقول  چاره اندیشی نمایند . سایت تخصصی صنعت بیمارستان سازی در ایران ٬ آمادگی خود را برای عملیاتی نمودن این تلاش ملی ٬ در رابطه با کارشناسی های رایگان تبدیل اورژانس های موجود بیمارستانها به یک اورژانس تروما  (به عنوان راهکاری موقت و سریع در جبران خلاء وجود مراکز تروما ) اعلام میدارد .

موسي زرگر، مشاور وزير بهداشت در امور تروما در كارگاه كشوري ايمني كودكان كه با همكاري يونيسف در هتل البرز تهران برگزار شد، افزود: متأسفانه سن مرگ ناشي از حوادث ترافيكي در ايران به 27 سال كاهش يافته است و گرچه در دنيا حوادث ترافيكي بعد از بيماري‌هاي قلبي و سرطان سومين علت مرگ و مير است اما در همه جاي دنيا ميزان عمر از دست رفته ناشي از حوادث ترافيكي معادل يك و نيم برابر مجموع عمر از دست رفته بيماري‌هاي قلبي و سرطان است.


وي گفت: علت اين امر جوان‌تر بودن قربانيان اين حوادث نسبت به فوت شدگان ناشي از بيماري‌هاي قلبي و سرطان است با اين حال كشور ما از نظر تعداد مرگ و مير ناشي از حوادث ترافيكي تقريباً در دنيا اول است و از بين 190 كشور دنيا فقط 4 كشور درصد تلفات ناشي از اين حوادث در آن‌ها از ايران بيش‌تر است.‌


زرگر اضافه كرد: تحقيقات نشان مي‌دهد تعداد مرگ‌هاي ناشي از حوادث در ايران در 8 سال بين 1374 تا 1384 از كل شهداي جنگ تحميلي در 8 سال دفاع مقدس بيش‌تر است، كل شهداي جنگ تحميلي 218 هزار و 867 نفر ثبت شده است در حالي كه در مدت مذكور 253 هزار و 100 نفر بر اثر حوادث در ايران جان خود را از دست دادند.


وي گفت: بر اين اساس مي‌توان گفت قربانيان حوادث رانندگي در ايران سالانه معادل قربانيان سقوط 400 هواپيماي مسافربري است و بيش از 20 برابر همين تلفات در ژاپن است بنابراين مي‌توان تعداد كشته شدگان زمان جنگ و صلح در ايران برابر است و بايد فكري كرد كه مهم‌ترين آن آموزش فرهنگ ترافيك به مردم است.

 
دومين وزير بهداري بعد از انقلاب ايران افزود: تحقيقي كه در مركز تحقيقات تروماي بيمارستان سينا در تهران درباره حادثه ديدگان حوادث ترافيكي در 8 شهر كشور انجام شد، نشان داد بعد از تهران بيش‌ترين اين حوادث در شهرهاي مشهد، تبريز، شيراز، اهواز، زاهدان، كرمانشاه، بابل و قم رخ مي‌دهد.


مشاور وزير بهداشت گفت: تعداد مرگ و مير ناشي از حوادث ترافيكي در بين كودكان ايران حدود 10درصد كل اين تلفات است كه 67درصد آن‌ها پياده بوده‌اند، 13درصد دوچرخه‌سوار، 11 درصد سرنشين خودرو و 9 درصد سوار بر موتور بوده‌اند.


وي گفت: تعداد تلفات حوادث رانندگي تا سن 10 سالگي در بين دختران از پسران بسيار كم‌تر است اما از اين سن به بعد در دختران بيش از پسران است و علت آن هم اين است كه به لحاظ بدني و آموزش دختران ايراني آمادگي كم‌تري براي محافظت از خود دارند.


زرگر افزود: به طور كلي 65 درصد حوادث كودكان در حياط مدرسه، 17 درصد در كلاس و 1/7 درصد در بيرون مدرسه رخ مي‌دهد، علت مرگ‌ 50 درصد اين تلفات خونريزي است، 3/38 درصد به علت سقوط و 4/2 درصد به علت حوادث ترافيكي جان خود را از دست مي‌دهند.


مشاور وزير بهداشت تأكيد كرد: مرگ ناشي از حوادث ترافيكي سه PIK مهم دارد اول چند دقيقه اول تا يك ساعت اول است كه حدود 50 درصد مرگ‌هاي ناشي از اين حوادث است، براي اين دسته مرگ‌ها به علت شدت جراحت واقعاً كاري نمي‌شود كرد و بايد به فكر پيشگيري از وقوع اين حوادث باشيم، دوم مرگ‌هاي تا 8 ساعت بعد از حادثه و در حين انتقال بيمار است كه حدود 25 درصد موارد هستند و 25 درصد ديگر نيز مربوط به مرگ‌هاي ناشي از عفونت‌هاي بعد از نجات اوليه است كه درباره دوم بايد وزارت بهداشت با استقرار سيستم تروما وارد عمل شود.

 
رئيس مركز تحقيقات تروماي بيمارستان سيناي تهران گفت: سيستم تروما و ايجاد مراكز تروما در كشور، سيستمي است كه لايحه اجراي آن در مجلس سوم به اتفاق آرا و بدون هيچ مخالفتي به تصويب مجلس رسيد اما مسئولان بعدي آن را شوخي گرفتند و حتي تأسيس نخستين مركز آن در بيمارستان سينا متوقف شد اما دكتر لنكراني و همكاران وي دغدغه اجراي اين سيستم حياتي را دارد.


زرگر افزود: اساس سيستم تروما غربالگري و اجراي سيستم ترياژ با اولويت‌بندي و طبقه‌بندي حادثه‌ديدگان است كه در آن بايد امكانات و تجهيزات پيشرفته خدمت‌رساني اعم از تجهيزات انتقال بيمار و تجهيزات عكس‌برداري و تشخيصي خاص اين بيماران كه مانع حركت دادن غير‌ضرور آن‌ها مي‌شود و تجهيزات مدرن درماني مهيا باشد.

 
وي گفت: بيماران ترومايي پس از تشخيص اوليه يا به اتاق عمل ارجاع مي‌شوند پا به ICU مي‌روند يا بستري مي‌شوند و هيچ حالت ديگري وجود ندارد.


وي افزود: مركز تحقيقات تروماي بيمارستان سينا همه مقالات ايراني ثبت شده در اين زمينه را جمع‌آوري كرده است و منتظر تأمين بودجه براي جمع‌آوري مقالات خارجي در اين زمينه هستيم و البته مقالات مربوط به حوادث تروماي اطفال در اين مجموعه بسيار كم است.

 
وي گفت‌: وزير بهداشت قول داده است طرح پيشنهادي مركز تحقيقات تروماي بيمارستان سينا را در كشور اجرايي كند.

 منبع : خبرگزاری فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۸۶/۸/۱۱ تعداد بازدیدکنندگان : 11753

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6629
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8699
بازدید امسال : 804182
بازدید کل : 37171255

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش