مشکلات پرستاران اورژانس
مهر - ۴/۱۲/۸۶
معاون سازمان نظام پرستاری ایران گفت: کادر پرستاری شاغل در اورژانس فوریتهای 115 علی رغم سختی کار ، شرایط خاص و مشکلات مضاعف بر پرستاران در بیمارستانها ، اما حداقل دریافتی و حقوق را دارند و همچنین از امنیت شغلی نیز برخورار نیستند . محمد شریفی مقدم، درخصوص مشکلات پرستاران اورژانس فوریتهای 115، افزود: پرستارانی که در اورژانس فعالیت می کنند علاوه بر اینکه کل مشکلات پرستاران شاغل در بخش دولتی را دارا هستند ، مشکلات و مسائل مضاعفی نیز خاص خود دارند . وی با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد کارکنان شاغل در اورژانس را کادر پرستاری تشکیل می دهند و اکثر آمبولانسها نیز فاقد پزشک هستند، خاطر نشان کرد: این کادر شامل پرستار ، کاردان بیهوشی ، کاردان اتاق عمل ، کاردان فوریتها ، تکنسین فوریتها و پرستار فوریتها ، می شود و معمولا نیز این کادر 2 نفره است. خدماتی که توسط اورژانس 115 ارائه می شود عمدتا غیر قابل پیش بینی و در حوادث و سوانح مختلف و شرایط خاص ارائه می شود . معاون سازمان نظام پرستاری ایران به تفاوت کار پرستاران اورژانس و بیمارستان اشاره کرد و اظهار داشت: پرستاران اورژانس جهت جلوگیری از پیشرفت ضایعه و نجات جان مصدوم ، ابتدا باید پرستاران مصدوم را از محل حادثه بیرون بیاورند ، هماهنگی مدیریت بر صحنه داشته باشند ، در مرحله بعد باید مصدومان را تریاژ، معاینه و اولویت بندی کنند و حال حرکت نیز تا رسیدن به مراکز درمانی باید مراقبتهای پرستاری را ادامه دهند . به گفته شریفی مقدم پرستاران اورژانس کار سختی دارند و در برخی موارد شرایط ایجاد شده ( برف و کولاک ، حوادث مختلف ، استرس و اضطراب همراهان بیمار در ساعات اولیه و...) سختی کارشان را بیشتر نیز می کند . وی گفت: کارکنان اورژانس 115 در شرایط سخت و با امکانات محدود فعالیت می کنند و اکثرا وظیفه رانندگی و انتقال بیمار را نیز در طبقات بر عهده دارند . معاون سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: با توجه به تمامی موارد و مشکلاتی که عنوان شد اما از نظر وضعیت دریافتی ، پرستاران اورژانس از حداقل حقوق و دریافتی برخوردارند ضمن اینکه از امنیت شغلی لازم نیز برخوردار نیستند همچنین از طرح کارانه که به سایر پرستاران تعلق می گیرد نیز محرومند و البته ساعات کاری آنان نیز زیاد و اضافه بر قوانین وزارت کار است . وی تصریح کرد: با توجه به نقش موثر پرستاران در اورژانس 115 ، توجه و نگاه ویژه به آنان توسط مسئولان می تواند باعث کاهش برخی از مشکاتشان شود .
براي ارتقاي جايگاه معنوي پرستاران تلاش ميكنيم
فارس - ۲۹/۱۱/۸۶
معاون سلامت وزير بهداشت گفت: توجه به حقوق پرستاران فقط تامين معاش آنان نيست بلكه بايد براي ارتقاي جايگاه معنوي و منزلت اجتماعي پرستاران نيز بكوشيم كه درصدد احياي اين منزلت هستيم. مويد علويان در مراسم تجليل از پيشكسوتان پرستاري ايران در سالن مجموعه فرهنگي شقايق تهران، افزود: هر زمان كه بحث پرستاري مطرح ميشود موضوعاتي مانند تامين معاش پرستاران و سختي كار آنان به ذهن ميرسد و اينكه چطور ميتوان تحمل اين سختي كار را براي پرستاران آسان كرد اما ميخواهم از بعد ديگر به مسئله پرستاران نگاه كنم كه بعد معنوي است. وي اضافه كرد: ما بايد به نحوي برنامهريزي كنيم كه جايگاه و شأن حرفه پرستاري به قدري بالا رود كه پذيرفته شدگان اين رشته در كنكور انتخاب اولشان باشد هر وقت كساني را ديديم كه با انتخاب اولشان در رشته پرستاري قبول شدهاند معلوم ميشود كه منزلت و جايگاه معنوي پرستاران ارتقا يافته است. وي گفت: تمام عمر ما يك خط فاصله كوچك است كه بين تاريخ تولد و وفات روي سنگ قبرمان نوشته ميشود بايد ببينيم كه در اين خط فاصله كوچك چه خدماتي براي مردم انجام داديم و چقدر تاثيرگذار بوديم.
نسبت پرستار به تخت بيمارستاني 28درصد افزايش يافت
فارس - ۲۶/۱۱/۸۶
معاون سازمان نظام پرستاري گفت: با جذب سالانه حدود 3 هزار پرستار در بيمارستانهاي دولتي نسبت پرستار به تخت بيمارستاني در كشور حدود 28درصد افزايش يافته است. محمد شريفي مقدم افزود: بر اساس قانون مصوب مجلس در مورد جذب نيرو در وزارت بهداشت طي 3 سال اخير سالانه بين 2 تا 3 هزار نفر كادر جديد پرستاري در بيمارستانهاي دولتي استخدام و بكارگيري شدهاند، به اين ترتيب تا پايان امسال تعداد پرستاران شاغل در بخش دولتي كشور به حدود 56 هزار نفر ميرسد. وي اضافه كرد: بر اساس شاخص استاندارد پذيرفته شده از سوي وزارت بهداشت و معاون نظارت و برنامهريزي راهبردي رياست جمهوري بايد نسبت پرستار به تخت بيمارستاني كشور به عدد 8/1 برسد يعني به ازاي هر تخت بيمارستاني بايد 8/1 پرستار شاغل داشته باشيم. وي گفت: اين شاخص قبل از فعاليت دولت نهم در كشور به طور متوسط 7/0 اعلام ميشد كه در اغلب مراكز كمتر از اين ميزان و در حدود 5/0 بود اما با جذب نيرو طي سالهاي اخير اين شاخص اكنون به 9/0 پرستار به ازاي هر تخت بيمارستاني رسيده است كه در مقايسه با عدد 7/0 كه قبلاً اعلام ميشد 2/0 بيشتر است و افزايش حدود 28 درصدي را نشان ميدهد. معاون پشتيباني سازمان نظام پرستاري افزود: افزايش كادر پرستاري در بيمارستانهاي دولتي كشور محسوس است و خدمت رساني به مردم بهتر شده است با اين حال هنوز با شاخص استاندارد كه 8/1 پرستار به ازاي هر تخت بيمارستاني است فاصله زيادي داريم و در حد نصف هستيم بنابراين براي رسيدن به وضع استاندارد بايد همين تعداد پرستار شاغل در بخش دولتي استخدام شوند. شريفي مقدم اضافه كرد: شاخص 7/0 پرستار به ازاي هر تخت بيمارستاني يك معيار بسيار قديمي و بر اساس استانداردهاي بهداشتي و درماني 30سال پيش بود اما امروز با توسعه بخشهاي بيمارستاني به خصوص افزايش چشمگير بخشهاي مراقبتهاي ويژه به ويژه بخشهاي مراقبت از بيماران جراحي قلب باز يا جراحي باز اطفال كه بر اساس استانداردها هر بيمار آن به 28 ساعت پرستاري در شبانه روز نياز دارد نسبت پرستار به تخت بيمارستاني به مراتب بيش از گذشته است كه به طور متوسط در دنيا عدد 2 پرستار به ازاي هر تخت پذيرفته شده است. گفتنی است شریفی مقدم، در مصاحبهء دیگری اعلام کرده بود که به ازای هر هزار نفر جمعیت باید حداقل 3 نفر کادر پرستاری وجود داشته باشد، گفت: این وضعیت در امریکا 9 نفر و در اروپا بین 7 تا 8 نفر نیروی پرستاری است. در حالی که در ایران این عدد 1/1 نیروی پرستاری به ازای هر هزار نفر جمعیت است
پرستاران بخش خصوصي نصف پرستاران بيمارستانهاي دولتي حقوق ميگيرند
فارس - ۲۵/۱۰/۸۶
معاون سازمان نظام پرستاري گفت: پرستاران شاغل در بخش خصوصي نصف پرستاران دولتي حقوق ميگيرند و اين تبعيض به اضافه نداشتن امنيت شغلي موجب فرار پرستاران از مراكز درماني خصوصي و افت شديد كيفيت خدمات پرستاري در بخش خصوصي شده است. محمد شريفيمقدم افزود: متوسط دريافتي پرستاران شاغل در بخش خصوصي در زمان حاضر حدود 230 هزار تومان است در حالي كه اين پرستاران هيچ دريافتي ديگري به عنوان كارانه ندارند اما متوسط دريافت پرستاران در بخش دولتي به اضافه كارانه و مزايايي ديگر، حدود 450 هزار تومان است. وي ادامه داد: تبعيض در دريافت حقوق پرستاران بخش دولتي و خصوصي موجب فرار پرستاران از بيمارستانها و مراكز درماني خصوصي و تلاش آنها براي اشتغال در بخش دولتي شده است و حتي در مواردي پرستاراني كه فاصله خانه تا محل كار آنها زياد است هزينه اياب و ذهاب پرستار از حقوق او بيشتر ميشود و به اين ترتيب مواردي بوده است كه پرستار شاغل در بخش خصوصي ترجيح داده است كه در خانه بماند و كار نكند. شريفيمقدم گفت: بيمارستانهاي خصوصي در حالي حداقل حقوق را به پرستاران پرداخت ميكنند كه درآمدهاي ميلياردي دارند و مي توانند حاذقترين پزشكان و جراحان را به كار گيرند اما از پرداخت حقوق مناسب به پرستاران سر باز ميزنند و همين امر باعث شده كه با وجود خدمات مطلوب پزشكي در بيمارستانهاي خصوصي سطح كيفي خدمات پرستاري در اين مراكز در پائينترين سطح ممكن باشد. معاون پشتيباني سازمان نظام پرستاري افزود: اين وضعيت باعث شده است كه در حال نياز و تقاضاي بالاي بيمارستانهاي خصوصي براي جذب پرستاران، از آن طرف تمايل و تقاضاي پرستاران براي اشتغال در اين مراكز وجود نداشته باشد به همين علت اكنون پرستاران بخش خصوصي را بيشتر فارغالتحصيلان كم تجربه تشكيل ميدهند كه پس از مدتي با كسب تجربه در مراكز دولتي استخدام ميشوند و ميروند و دوباره گروهي جديد از پرستاران تازه كار به اين مراكز ميآيند و اين چرخه دائمي كه چندين سال است تكرار ميشود باعث ارائه نازلترين خدمات مراقبت و پرستاري در بيمارستانها و مراكز درماني خصوصي شده است. وي گفت: البته يكسري پرستاران پا به سن گذاشته نيز در بيمارستانهاي دولتي حضور دارند كه مسئوليت آموزش پرستاران تازه كار را به عهده دارند و به علت شرايط سني شانس استخدام در مراكز دولتي را ندارند. شريفيمقدم افزود: سازمان نظام پرستاران براي رفع اين مشكلات سالهاست كه با ارگانهاي مختلف مكاتبه دارد اما متأسفانه عزم جدي در وزارت كار و امور اجتماعي و حتي وزارت بهداشت كه متولي سلامت مردم است براي حل اين مسئله ديده نميشود، كارفرماها و سهامداران بيمارستانهاي خصوصي نيز حتي با وجودي كه ميدانند كيفيت خدمات پرستاري در رضايت مشتريان آنها تأثيرگذار است تاكنون براي ارتقاي سطح درآمد و رضايت شغلي پرستاران كاري نكردهاند. به گفته شريفي مقدم برآوردها حاكي از فعاليت حدود 10 هزار پرستار در بيمارستانهاي خصوصي است و اين معضل در بيمارستانهاي تابع دولت و تأمين اجتماعي وجود ندارد.
تهیه و ارسال شرح وظایف تخصصی پرستاران برای وزیر بهداشت
مهر - ۵/۱۰/۸۶
رئیس دفتر پرستاری وزارت بهداشت، از تهیه شرح وظایف تخصصی پرستاران در قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری خبر داد . اعظم گیوری، در خصوص آخرین وضعیت نشست مشترک سازمانهای مربوطه در تهیه آیین نامه اجرایی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، به خبرنگار مهر گفت: در پی برگزاری این جلسات، شرح وظایف تخصصی پرستاران نوشته و برای وزیر بهداشت ارسال شد . وی با اشاره به اینکه جلسات روند طبیعی خود را طی می کند و هیچ مشکلی در بررسی تعرفه گذاری خدمات پرستاری وجود ندارد، افزود: این شرح وظایف مربوط به تخصص هایی است که پرستاران در بخشهای مختلف بیمارستانی ارائه می دهند . گیوری، در ارتباط با اینکه چه تفاوتی در 400 نوع خدمت تعریف شده برای پرستاران و شرح وظایف آنان وجود دارد، گفت: شرح وظایف تخصصی پرستاران بر اساس همین 400 نوع خدمت تهیه شده تا بتوان به ارزیابی دقیق جایگاه پرستاران در بخشهای مختلف پرداخت . رئیس دفتر پرستاری وزارت بهداشت، در پاسخ به این سئوال که آیا می توان امیدوار بود آیین نامه اجرایی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در موعد مقرر تهیه و ابلاغ شود، اظهار داشت: امیدواریم که چنین شرایطی حاصل شود اما مجموعه های دیگری مثل وزارت رفاه، بیمه ها، معاونت راهبردی و نظارت ریاست جمهوری و سازمان نظام پرستاری نیز در این امر دخیل هستند . قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در تاریخ 13/4/86 از سوی رئیس جمهور ابلاغ و 6 ماه فرصت برای تهیه آیین نامه اجرایی آن در نظر گرفته شده است که این تاریخ در 13/10/86 به پایان می رسد .
با توجه به اهمیت نگهداری اطلاعات و اخبار تخصصی پرستاری ٬ جهت مطالعهء آرشیو اخبار پرستاری که قبلآ در ستون اخبار پرستاری این سایت به اطلاع شما رسیده است ٬ میتوانید به ستون آرشیو سرفصل های موضوعی ٬ آیتم خبرپرستاری مراجعه ٬ تا این ارشیو به صورت دسته بندی و در دوره های های زمانی مشخص ٬ در دسترس شما قرار گیرد .