وزارت رفاه پول سلامت مردم را نميدهد، نمايندگان يقه وزير بهداشت را چسبيدهاند
عضو كميسيون بهداشت مجلس گفت: وزارت رفاه، در حاليكه اعتبارات سلامت را در اختيار دارد، همكاري لازم با وزير بهداشت ندارد، به همين علت برخي نمايندگان براي رسيدن به اهداف منطقهاي خود يقه وزير بهداشت را چسبيدهاند
حسين قاضيزاده ادامه داد: حوزه سلامت به طور كلي حوزه پر چالشي است، از قديم هم اين طور بوده است و وزراي قبلي هم با اين چالشها رو به رو بودهاند. كسريهاي اعتباري حوزه سلامت بر هيچ كس به خصوص نمايندگان كه خودشان بودجههاي سالانه را تصويب ميكنند پوشيده نيست، بدتر از آن اين است كه مديريت همين اعتبارات اندك نيز در اختيار وزارت بهداشت نيست آن وقت برخي نمايندگان مجلس از وزير بهداشت پاسخگويي ميخواهند و او را بازخواست ميكنند.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: همه ميدانند كه ما سرانه قابل قبول درمان در كشور نداريم اما همين اعتبار نيز به علت سوء مديريت سازمان مديريت در 15 سال گذشته و به علت بد عمل كردن وزارت رفاه كه حاضر نيست هيچ مسئوليتي نيز به خاطر عملكرد ضعيف بيمهها بپذيرد به اين وضع دچار شدهايم.
وي افزود: بيمهها سالانه 4 هزار ميليارد تومان براي هزينههاي درماني مردم ميپردازند، هزار ميليارد تومان نيز مردم از جيبشان براي اين كار پرداخت ميكنند اما از اين اعتبار بيش از 4 هزار ميليارد تومان به جيب بخش خصوصي ميرود، معلوم است كه در اين شرايط بيمارستانهاي دولتي وضع مناسبي ندارند.
قاضي زاده گفت: وزارت بهداشت كوچكترين تقصيري در نابسامانيهاي حوزه سلامت ندارد، اين بيمهها و وزارت رفاه هستند كه در اين زمينه همكاري نميكنند و سوء مديريت دارند، كساني كه پايه رقم سرانه درمان را در كشور بد گذاشتهاند. بيمهها را از وزارت بهداشت جدا كردند و وزارت رفاه را تاسيس كردند تا سياستگذاري و اعتبار در جاي ديگر باشد و حالا مسئوليت را از وزير بهداشت ميخواهند بايد در اين زمينه پاسخگو باشند.
وي افزود: عملكرد سوء سازمان بيمه خدمات درماني و سنگ اندازي آن در راه اجراي طرح عظيم و ملي پزشك خانواده ديگر بر كسي پوشيده نيست، كساني كه به دنبال مقصر ميگردند بايد ريشه مشكلات را در وزارت رفاه و بيمهها جست و جو كنند.
وي گفت: متاسفانه برخي از نمايندگان مجلس با ناديده گرفتن اين مسائل و براي اينكه ميخواهند فلان فرد مورد نظرشان در دانشگاه علوم پزشكي فلان سمت را بگيرد يا سيتي اسكن و ام آر آي به شهرشان بيايد، به دنبال فشار آوردن به وي هستند، در بسياري از شهرهاي كشور اصولاً وجود چنين دستگاههايي غير ضروري است، حتي اگر لازم هم باشد مگر وزارت بهداشت چقدر اعتبار مالي دارد، نمايندگان مجلس كه خودشان بودجههاي سالانه را تصويب كردهاند كه از اين موضوع بي اطلاع نيستند.
وي افزود: با اين كسري بودجه و تحريمهاي اقتصادي كه خريد و ورود يك وسيله پزشكي ماهها به طول مي انجامد، واقعاً اين رفتار نمايندگان مجلس با حوزه سلامت بي نظير است.
منبع : فارس