كيفيت خدمات بيمارستانهاي دولتي با افزايش 6/3 برابري تعرفهها افزايش مييابد
معاون توسعه وزارت بهداشت با اعلام جبران 380 ميليارد تومان از كسري وزارت بهداشت گفت: پيشنهاد وزارت بهداشت مبني بر ارتقاي كيفيت خدمات بيمارستانهاي دولتي با افزايش 6/3 برابري تعرفه خدمات اين مراكز و حمايت بيشتر بيمهها سال آينده عملياتي ميشود.
رحمت الله حافظي با اعلام اين مطلب افزود: وزارت بهداشت معتقد است سرانه درمان بايد دو برابر مصوبه شوراي عالي بيمه يعني حدود 12 هزار تومان باشد با اين حال ما مجري قانون هستيم و هر چه مجلس تصويب كنم به آن عمل ميكنيم، اما مسئله كسري بودجه وزارت بهداشت به همين علت به يك مسئله ريشهاي تبديل شده و نيازمند راه حل ريشهاي است.
وي گفت: وزارت بهداشت براي حل ريشهي اين معضل قديمي پيشنهاد جديدي را مطرح كرده و به معاونت نظارت و برنامهريزي رياست جمهوري ارائه كرده است كه مسئولان اين معاونت نيز با كليات آن موافقت كردهاند، در صحبتي كه وزير بهداشت با رئيس جمهوري داشته است، رئيس جمهوري نيز موافقت خود را با اين پيشنهاد اعلام كرده است، وزارت رفاه نيز از اين پيشنهاد استقبال كرده و مسئولان آن گفتهاند كه اين امر پيشنهاد و آرزوي ديرينه بيمهها بوده است كه اكنون از سوي وزارت بهداشت مطرح ميشود.
معاون توسعه منابع و مديريت وزارت بهداشت اضافه كرد: پيشنهاد وزارت بهداشت اين است كه بيمارستانهاي دولتي كشور به 2 دسته بيمارستانهاي مناطق محروم و مناطق برخوردار تقسيم شوند، از مجموع 87 هزار تخت بيمارستاني دولتي كشور حدود 40 هزار تخت در مناطق غير برخوردار هستند كه دولت بايد يارانه اين مراكز را به اين علت توان كسب درآمد ندارند بپردازد.
وي اضافه كرد: اما حدود 48 هزار تخت بيمارستاني دولتي در مناطق برخوردار هستند كه اكنون با بودجه عمومي اداره ميشوند و تعرفه آنها با ضريب يك K محاسبه ميشود، پينشهاد اين است كه رابطه مالي اين بيمارستانها با خزانه و بودجه عمومي قطع شود، در عوض تعرفه خدمات اين مراكز معادل تعرفهاي كه دولت براي بخش خصوصي تعيين ميكند يعني تعرفه 6/3K تعيين شود و البته دولت بايد سهم بيشتري را براي ارائه اين خدمات در صندوق بيمهها واريز كند.
حافظي گفت: با اجراي اين برنامه بيمارستانهاي دولتي چون وابسته به درآمد اختصاصي ناشي از مراجعه مردم ميشوند، مجبورند كيفيت خدمات خود را ارتقا دهند و برخورد پرسنل، پزشكان و پرستاران آنها با مردم بهتر شود، زيرا حيات آنها به اين مسائل بستگي خواهد داشت، اما اگر به اين مسائل توجه كنند، درآمدشان بهتر ميشوند و بهتر ميتوانند پاسخگو باشند اما اگر خدماتشان را ارتقا ندهند پرسنل بيمارستان آخر ماه حقوق نخواهند داشت.
وي افزود: اين طرح بعد از اتمام فصل بودجه در سال آينده در دولت به تصويب ميرسد و تقديم مجلس ميشود، در صورت تصويب آن در مجلس با اصلاحيه بودجه اعتبار آن به صندوق بيمهها واريز ميشود و با اجراي آن از سال آينده شاهد تحول بزرگي در كيفت خدمات بيمارستانهاي دولتي خواهيم بود، اين طرح در واقع همان پيشنهاد وزير بهداشت مبني بر يكي شدن تعرفه خدمات بيمارستانهاي دولتي و خصوصي است.
* 870 ميليارد تومان از كسري وزارت بهداشت جبران شد
معاون وزير بهداشت در بخش ديگري از سخنان خود درباره كسري بودجه وزارت بهداشت گفت: از مجموع كسري 1600 ميليارد توماني وزارت بهداشت مجلس ديروز با تصويب لايحه اصلاحيه بودجه حدود 380 ميليارد تومان آن را جبران كرد، 450 ميليارد تومان ديگر آن نيز قبلاً از سوي دولت با در اختيار قرار دادن سهام يكي از كارخانههاي دولتي جبران شده بود.
وي گفت: گر چه ارزش سهام اين كارخانه اكنون نزديك به نصف شده اما وزارت بهداشت فروش اين سهام را در بازار بورس شروع كرده است اما همه آن يكجا در بازار عرضه نميشود و تلاش ميكنيم تا حد امكان اين سهام را با ارزش واقعي آن به فروش برسانيم.
وي افزود: به اين ترتيب از 2 محل سهام دولتي و لايحه اصلاحيه بودجه حدود 870 ميليارد تومان از كسري بودجه وزارت بهداشت جبران شده است و حدود 700 ميليارد تومان ديگر آن باقيمانده است.
وي گفت: اكنون 100درصد تخصيص بودجه سال جاري را دريافت كردهايم و با استفاده از آن بهمن را ميگذرانيم با دريافت اعتبار 380 ميليارد توماني اصلاحيه بودجه نيز اسفند را سپري ميكنيم اما با حدود 700 ميليارد تومان كسري بودجه وارد سال 88 ميشويم كه بيشتر آن مطالبات سنوات قبل و گاه تا 20 سال قبل پرسنل دانشگاههاي علوم پزشكي است به عنوان مثال مطالبات مرخصي مناطق محروم پرسنل دانشگاه كهكيلويه و بوير احمد از سال 65تا 75 پرداخت نشده است و جزء ديون وزارت بهداشت است.
منبع : فارس