تعرفه خدمات درماني دولتي امسال، با 14درصد افزايش تصويب شد
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: تعرفه خدمات درماني دولتي امسال با 14درصد افزايش در دولت تصويب شده و به زودي ابلاغ ميشود اما اگر هدفمند كردن يارانهها اجرا شود، بيمارستانهاي دولتي نيازمند حمايت ويژه دولت خواهند بود
حسن امامي رضوي درباره تعرفههاي درماني بخش دولتي گفت: تعرفههاي امسال با 14درصد افزايش نسبت به سال گذشته در دولت تصويب شد . وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا اين تعرفهها در صورت اجراي طرح هدفمندي يارانهها نيز معتبر خواهد بود، توضيح داد: تعرفههاي درماني با اجراي اين طرح تغيير نميكند اما قطعاً بيمارستانها با اجراي هدفمندي يارانهها نيازمند حمايتهاي جدي دولت خواهند بود تا بتوانند خود را اداره كنند و بايد اعتبار مشخصي براي حمايت از بيمارستانها در نظر گرفته شود.
معاون وزير بهداشت گفت: با توجه به اينكه بخش مهمي از كسري بودجه وزارت بهداشت در اصلاحيه قانون بودجه سال 88 جبران شد و همين ميزان در بودجه سال 89 نيز به وزارت بهداشت تعلق گرفت، فعلاً مشكل حادي از نظر كسري بودجه نداريم و با تعرفههاي ابلاغي بيمارستانها ميتوانند كار كنند و اميدواريم ميزان اجراي طرح هدفمندي يارانهها در سال جاري در حدي باشد كه امسال مشكلي براي بيمارستانها به وجود نيايد.
امامي رضوي اضافه كرد: با وجود اين در صورت اجراي طرح هدفمندي يارانهها بايد بيمارستانها از طريق بيمهها يا حمايتهاي مستقيم مالي دولت تقويت شوند.
پدیده زیرمیزی پزشکان به رومیزی تبدیل شده است
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: به علت عدم برخورد جدی با پدیده غیر اخلاقی زیر میزی گرفتن پزشکان از بیماران از این پس باید نام این پدیده را رومیزی گذاشت.
سید شریف حسینی اظهار داشت: متاسفانه تعداد پزشکانی که اقدام به گرفتن زیر میزی از بیماران در استان خوزستان می کند روز به روز در حال افزایش هستند و متاسفانه تاکنون اقدامی در برخورد جدی با آنها از سوی مسئولین مربوطه صورت نگرفته است.
وی افزود: دیگر نمی توان این پدیده را زیر میزی معرفی کرد چرا به علت عدم برخورد با پزشکان متخلف در این خصوص، این کار به صورت آشکار و بدون ترس و حتی در بیمارستانهای دولتی صورت می گیرد و به عبارتی باید از این پس نام این پدیده را رومیزی گذاشت.
حسینی با بیان اینکه متاسفانه این پدیده در بیمارستانهای دولتی خوزستان رواج فراوانی یافته است، تصریح کرد: هفته قبل با وزیر رفاه در خصوص رواج این پدیده در بیمارستان امیرالمومنین اهواز که متعلق به سازمان تامین اجتماعی است جلسه داشتم و گفتم که بیمارانی که به این بیمارستان مراجعه می کنند از افراد محروم و فقیر جامعه هستند و نباید با آنها چنین برخوردی صورت بگیرد.
نماینده اهواز افزود: آقای محصولی هم به رئیس سازمان تامین اجتماعی در خصوص بررسی این موضوع دستور داد و گفت در صورتیکه وقوع این قبیل اقدامات تائید شود شدیدا با آنها برخورد می شود.
وی به جلسه آینده اش با وزیر بهداشت اشاره کرد و گفت: در همین خصوص از مدتها قبل به دنبال برگزاری جلسه ای با وزیر بهداشت و بررسی این موضوع بودم که احتمالا هفته آینده این موضوع محقق می شوم و قصد دارم تخلفات صورت گرفته در بیمارستان های دولتی استان خوزستان را به وی اعلام کنم و از وی بخوااهم با این پدیده زشت به شدت برخورد کند.
نماینده مردم اهواز افزود: مستندات غیرقابل انکاری از برخی پزشکان اهواز که مبادرت به دریافت زیرمیزی کرده اند دارم و در این جلسه ای آنها را ارائه خواهم کرد و این موضوع را تا حدی دنبال خواهم کرد که این پزشکان از فعالیت در بیمارستانهای دولتی محروم شوند.
انتقاد آیت الله مکارم شیرازی از پدیده زیر میزی در بین پزشکان
آیت الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار معاونین بهداشت و توسعه و مدیریت منابع انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: پدیده زیرمیزی که نوع دیگری از رشوه است در شأن پزشکان نیست و به هیچ وجه با اسلام نیز سازگاری ندارد.
وی ادامه داد: باید هر چه سریعتر این مسئله پایان یابد حال چه از طریق اصلاح تعرفهها و چه از طرق دیگر.
هزینه درمان هنوز برای برخی اقشار سنگین است
آیت الله مکارم با اشاره به هزینه درمان در کشور گفت: با همه توجهاتی که شده است هنوز هم هزینه درمان برای برخی اقشار سنگین است به ویژه بیماریهایی که تحت پوشش بیمه نیستند مانند دندانپزشکی که مردم مجبور میشوند هزینههای گزافی را بابت آن پرداخت کنند.
وی با اشاره به مواردی که خود با بیماران در ارتباط بوده است، گفت: بیماری را می شناختم که برای درمان مجبور بود در ماه سه آمپول تزریق کند که قیمت هر کدام از آنها 800 هزار تومان بود.
مکارم شیرازی ادامه داد: البته او موفق شد که آنها را تهیه کند و پس از استفاده بهبودی نیز برای او حاصل شد اما مگر یک کارمند چه قدر درآمد دارد که بتواند در یک ماه دو و نیم میلیون تومان هزینه کند و خیلیها هستند که برای درمان خود دچار مشکلات سختی هستند.
وضعیت بیمهها بهبود پیدا کند
این مفسر قرآن ضمن اشاره به وضعیت پوشش بیمهای گفت: در مورد بیمهها دو مشکل وجود دارد اول آنکه برخی پزشکان و مراکز درمانی دفترچهها را قبول نمیکنند و دوم آنکه پزشکان از بیمه طلب کارند ولی بیمه پول دکترها را نمیدهند.
وی ادامه داد: برای یک دکتر برگه دفترچه باید مثل پول نقد عمل کند و هر وقت او خواست بتواند آن را به پول تبدیل کند، که اگر این مشکل حل شود جلو بسیاری از مسائل گرفته خواهد شد.
جلوی فرار مغزها را بگیرید
آیت الله مکارم از معاونین وزیر خواست تا برای جلوگیری از مهاجرت مغزها کاری کنند و تأکید کرد: ما جوانان مستعد زیادی داریم که در خارج خیلی به آنها بها میدهند و این عزیزان ما را به سوی خود جذب میکنند.
وی اظهار داشت: در این زمینه یک مسئولیت ما روحانیون داریم که باید به اینها بگوییم شما با مالیات این مردم به اینجا رسیدهاید و نباید به خاطر مقداری پول خود را بنده دیگران کنید و وظیفه شما هم این است با فراهم کردن امکانات مانع خروج آنها شوید.
با خدمت به مردم آنها وفادارتر میشوند
این استاد حوزه علمیه با اشاره به زحمات مردم در طول سالیان جنگ و انقلاب گفت: این مردم تا کنون هزینههای زیادی پرداختهاند و هر چه ما به آنها خدمت بیشتری ارائه دهیم وفادارتر نیز خواهند شد.
مکارم گفت: نظام ما بر پشتیبانی مردم استوار است و برای حفظ حمایتهای مردم باید آنها راضی کرد و چرا که اگر این رضایت جلب نشود برای کشور مشکل ایجاد خواهد شد.
وی گفت: باید کاری کنیم که همه مردم از لحاظ درمانی تأمین باشند و هیچ شخصی ذهنش درگیر درمان نباشد.
جدیدترین تکنولوژیها را وارد کنید
این مرجع تقلید با بیان اینکه تکنولوژی وطن ندارد اظهار داشت: سعی کنید آخرین پیشرفتهای دنیا را وارد کشور کنید تا مشکلات مردم رفع شود.
مکارم افزود: در کنار این کار در نظر داشته باشید که باید جوانان را تربیت کنید تا آنها با نوآوریها و تلاشهای علمی خود ما را بینیاز کنند.
به مسائل بهداشتی قم رسیدگی جدی کنید
وی افزود: از آنجا که قم به تمام جهان تعلق دارد و نماد عالم تشیع است وضعیت آن به اسلام وتشیع نسبت داده میشود.
مکارم خاطرنشان کرد: اگر قم شهر آبادی باشد همه می گویند اسلام موافق آبادانی است اما اگر بر خلاف این بود خواهند گفت اسلام با پیشرفت میانهای ندارد.
وی ادامه داد: بارها به مسئولین قم گفتهام وقتی با مقامات کشوری روبرو میشوید از موضع طلبکار صحبت کنید چرا که قم ائمه جمعه، روحانیون عقیدتی-سیاسی و بخشی از اساتید و معلمین آنها را رایگان تامین می کند و حال دولتمردان ارشد باید در مقابل این همه خدمات رایگان ما برای قم هزینه کنند.
منبع : فارس + مهر