50 مطلب آخر
خبرپرستاری : درددل هایی صنفی از رییس نظام پرستاری کشور

چرا مصالح مردم و سلامت بيماران را در نظر نمي‌گيرند، طي برنامه توسعه چهارم حدود 12 هزار تخت بيمارستاني به مجموعه مراكز درماني كشور اضافه شد و طي برنامه پنجم توسعه نيز قرار است حدود 32 هزار تخت بيمارستاني ديگر در كشور اضافه شود و اگر با توسعه اين مراكز تعداد پرستاران اضافه نشود، معناي آن افزايش مرگ بيماران در بيمارستان‌هاست    . . . . .    در طول 5 سال گذشته از شهريور 84 تا ارديبهشت 89 حدود 110 بيمارستان با 12 هزار تخت بيمارستاني به كشور اضافه شد. تعداد تخت‌هاي ICU از 925 تخت به 1687 تخت رسيد، تخت‌هاي سوختگي از 879 تخت به 1024 تخت افزايش يافت، تعداد تخت‌هاي CCU از 2996 به 4194 تخت رسيد و تخت‌‌هاي NICU نيز از 736 تخت در كشور به 960 تخت افزايش يافت    . . . . . .     بر اساس برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده قرار است در برنامه توسعه پنجم حدود 32 هزار تخت بيمارستاني در 345 بيمارستان جديد اضافه شود، چطور مي‌توان اين افزايش تخت‌هاي بيمارستاني را بدون افزايش تعداد كادر پرستاري اداره كرد در اين صورت قطعاً شاهد افزايش نارضايي مردم از خدمات سلامت و افزايش مرگ و مير در بيمارستان‌ها و مراكز درماني كشور خواهيم بود     . . . . . .    بر اساس تعاريف استاندارد جهاني براي هر تخت مراقبت ويژه بايد 4 پرستار شاغل باشد در حالي كه اين ميزان در كشور ما به عدد يك هم نمي‌رسد، به ازاي هر تخت عادي بيمارستاني نيز در كل كشور بايد 1.5 پرستار شاغل داشته باشيم در حالي كه اين ميزان اكنون زير نيم پرستار به ازاي هر تخت است     . . . . . .     واقعيت اين است كه در يك مقطع زماني نسبت پرستار به تخت بيمارستاني به 7 دهم تا 9 دهم هم رسيد اما اكنون با افزايش تخت‌هاي بيمارستاني اين نسبت زير نيم نفر و در برخي شهرها 4 دهم يا حتي 3 دهم است و حالا كه قرار است طي 5 سال آينده 32 هزار تخت بيمارستاني ديگر هم اضافه شود اگر پرستار استخدام نشود واقعاً فاجعه بار خواهد بود    . . . . . .  

جهت رویت مابقی این خبر ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر زیر کلیک فرمائید :   

تحلیل ما

متن کامل

كميسيون تلفيق مجلس، استخدام پرستاران در برنامه پنجم را رد كرد

رئيس كل سازمان نظام پرستاري گفت: كميسيون تلفيق مجلس به مجوز استخدام در طول برنامه پنجم توسعه از جمله استخدام پرستاران رأي نداد و آن را رد كرد.

غضنفر ميرزابيگي افزود: كميسيون تلفيق با اين تصميم خود نشان داد كه ارزشي براي جان بيماران نيازمند در مراكز درماني قائل نيست البته ما هنوز فرصت طرح اين موضوع در صحن علني مجلس را از دست نداديم ضمن اينكه با مطرح كردن يك طرح 2 فوريتي در مجلس تلاش مي‌كنيم جلوي اين تصميم نادرست و عواقب آن را بگيريم.

وي ادامه داد: اين تصميم نمايندگان مجلس در كميسيون تلفيق برنامه توسعه پنجم جاي گله فراوان دارد و سؤال اين است كه چرا مصالح مردم و سلامت بيماران را در نظر نمي‌گيرند، طي برنامه توسعه چهارم حدود 12 هزار تخت بيمارستاني به مجموعه مراكز درماني كشور اضافه شد و طي برنامه پنجم توسعه نيز قرار است حدود 32 هزار تخت بيمارستاني ديگر در كشور اضافه شود و اگر با توسعه اين مراكز تعداد پرستاران اضافه نشود، معناي آن افزايش مرگ بيماران در بيمارستان‌هاست.

رئيس كل سازمان نظام پرستاري كشور اضافه كرد: در طول 5 سال گذشته از شهريور 84 تا ارديبهشت 89 حدود 110 بيمارستان با 12 هزار تخت بيمارستاني به كشور اضافه شد. تعداد تخت‌هاي ICU از 925 تخت به 1687 تخت رسيد، تخت‌هاي سوختگي از 879 تخت به 1024 تخت افزايش يافت، تعداد تخت‌هاي CCU از 2996 به 4194 تخت رسيد و تخت‌‌هاي NICU نيز از 736 تخت در كشور به 960 تخت افزايش يافت.

وي تأكيد كرد: بر اساس برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده قرار است در برنامه توسعه پنجم حدود 32 هزار تخت بيمارستاني در 345 بيمارستان جديد اضافه شود، چطور مي‌توان اين افزايش تخت‌هاي بيمارستاني را بدون افزايش تعداد كادر پرستاري اداره كرد در اين صورت قطعاً شاهد افزايش نارضايي مردم از خدمات سلامت و افزايش مرگ و مير در بيمارستان‌ها و مراكز درماني كشور خواهيم بود.

ميرزابيگي اضافه كرد: بر اساس تعاريف استاندارد جهاني براي هر تخت مراقبت ويژه بايد 4 پرستار شاغل باشد در حالي كه اين ميزان در كشور ما به عدد يك هم نمي‌رسد، به ازاي هر تخت عادي بيمارستاني نيز در كل كشور بايد 1.5 پرستار شاغل داشته باشيم در حالي كه اين ميزان اكنون زير نيم پرستار به ازاي هر تخت است.

وي گفت: در تمام دنيا قبل افزايش تخت بيمارستاني اول كادر پرستاري آن را تأمين مي‌كنند و اگر چنين نشود معنايش مريض كشتن است.

وي اضافه كرد: واقعيت اين است كه در يك مقطع زماني نسبت پرستار به تخت بيمارستاني به 7 دهم تا 9 دهم هم رسيد اما اكنون با افزايش تخت‌هاي بيمارستاني اين نسبت زير نيم نفر و در برخي شهرها 4 دهم يا حتي 3 دهم است و حالا كه قرار است طي 5 سال آينده 32 هزار تخت بيمارستاني ديگر هم اضافه شود اگر پرستار استخدام نشود واقعاً فاجعه بار خواهد بود.

رئيس كل سازمان نظام پرستاري افزود: حاصل چنين تصميماتي اين شده است كه پرستاران به شدت نسبت به كار خود بي تفاوت شده‌اند، نمايندگاني كه مي‌گويند پرستاران بايد با مردم خوش اخلاق باشند در چنين شرايطي با اين حجم كاري چطور از پرستاران انتظار خوش اخلاقي دارند و بايد پاسخگوي تصميم خود باشند.

وي گفت: در اين شرايط عده زيادي از پرستاران به دنبال بازنشستگي زودهنگام و خواستار خارج شدن از اين حرفه سخت هستند و عده زيادي از آنان نيز تلاش مي‌كنند از كشور خارج شوند و مهاجرت كنند و موقعيت‌هاي بهتر شغلي را در خارج جست و جو مي‌كنند، چنين وضعي حاصل تصميمات نادرست مسئولان است.

ميرزابيگي افزود: در جلسه كميسيون تلقيق مجلس متأسفانه گردانندگان جلسه پيشنهاد مخالفت با استخدام را در برنامه پنجم داد و نكته تعجب برانگيزتر اين است نماينده دولت نيز بر خلاف دستور رئيس جمهوري مبني بر استخدام 23 هزار پرستار به عنوان مخالف استخدام صحبت كرد، آيا نماينده دولت بايد از موضع رئيس جمهوري دفاع كند يا حرف سليقه‌اي خودش را بزند.

وي ادامه داد: اين تصميم حتي بر خلاف قانون ارتقاي بهره‌وري خدمات پرسنل باليني است كه همين نمايندگان مجلس سال گذشته تصويب كردند، البته ما اميدواريم نمايندگان در صحن علني مجلس اين اشتباه بزرگ را اصلاح كنند، اين كار هم بر خلاف قانون ارتقاي بهره‌وري خدمات پرسنل باليني و هم بر خلاف قول رئيس جمهوري در روز پرستار است و واقعاً جاي تأسف دارد كه اميدواريم به موقع جبران شود.

منبع : فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۸۹/۶/۵ تعداد بازدیدکنندگان : 5227

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6654
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8724
بازدید امسال : 804207
بازدید کل : 37171280

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش