50 مطلب آخر
خبرپرستاری : چارت سازمانی بیمارستانها 10سال عقب افتاده تر

چارت های بیمارستانی همگام با ارتقای خدمات درمانی به روز رسانی نشده و اغلب مربوط به 10 سال پیش است   . . . . .   از آنجایی که بودجه مراکز بهداشتی- درمانی و نیروی انسانی شاغل در آن بر اساس چارت های بیمارستانی پرداخت می‌شود، چارت های بیمارستانی جوابگوی مشکلات بیمارستان‌ها نیز نیست   . . . . .   بر اساس مصوبات وزارت بهداشت طی 5-4 سال گذشته ضریب استاندارد تعداد پرستار به تخت بیمارستانی یک اعلام شده که باید طی برنامه توسعه اقتصادی دولت به 8/1 برسد. اما بسیاری از چارت های بیمارستان بر اساس همان ضریب یک نیرو به ازای هر تخت بیمارستانی، تنظیم شده و تغییری نداشته است    . . . . . .    البته بر اساس استانداردهای جهانی ضریب نیرو به ازای هر تخت بیمارستانی بیش از 8/1 است و ما هنوز با استانداردهای فاصله داریم  . . . . . .   در زمان حاضر بر اساس نیاز جامعه بخش های جدید مانند آنکولوژی، CCU، ICU، آنژیوگرافی و... به بیمارستانها افزوده می شود که هیچ کدام از این بخش ها در چارت های بیمارستانی موجود نیست. بنابراین نیروهای آن به صورت گلوبال تأمین می شود  . . . . . .   در زمان حاضر ردیف بهیار در بسیاری از چارت های بیمارستانی کشور وجود دارد،  این در حالی است که طی سالیان اخیر با حذف آموزشگاه های بهیاری عملاً هیچ بهیاری تربیت نمی شود و طبق قانون جایگزینی پرستار به جای بهیار نیز امکانپذیر نیست    . . . . . .   هنوز بسیاری از چارت های بیمارستان ها فاقد ردیف های کارشناس هوشبری، اتاق عمل و کارشناس ارشد مراقبت های ویژه هستند   . . . . . .    به نظر می رسد باید وزارت بهداشت، سازمان تأمین اجتماعی و مراکز درمانی خصوصی چارت های تشکیلاتی بیمارستان های خود را بر اساس نیازهای مراقبتی بیماران و همگام با افزایش ارائه خدمات درمانی به روز کنند و بر مبنای آن مجوز استخدام نیرو صادر شود   . . . . . .  

جهت رویت متن كامل اين مطلب ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن در كادر زير کلیک فرمائید :  

تحلیل ما

متن کامل

چارت سازمانی بیمارستانهای کشور مربوط به 10 سال پیش است

به نظر می رسد باید وزارت بهداشت، سازمان تأمین اجتماعی و مراکز درمانی خصوصی چارت های تشکیلاتی بیمارستان های خود را بر اساس نیازهای مراقبتی بیماران و همگام با افزایش ارائه خدمات درمانی به روز کنند.

عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: چارت های بیمارستانی همگام با ارتقای خدمات درمانی به روز رسانی نشده و اغلب مربوط به 10 سال پیش است.


 غلامحسن دهقان افزود: طی 10 سال گذشته با توجه به نیاز روز و انتظارات مردم خدمات جدیدی از سوی پرسنل بهداشتی- درمانی ارائه شده اما متأسفانه بین این خدمات و چارت های بیمارستانی یکسان سازی و هماهنگی صورت نگرفته است.


او اضافه کرد: از آنجایی که بودجه مراکز بهداشتی- درمانی و نیروی انسانی شاغل در آن بر اساس چارت های بیمارستانی پرداخت می‌شود، چارت های بیمارستانی جوابگوی مشکلات بیمارستان‌ها نیز نیست.


عضو شورای عالی نظام پرستاری خاطر نشان کرد: معمولاً میزان ضریب نیروی انسانی نسبت به تخت بر اساس چارت های بیمارستانی تنظیم می شود و این امر مشکلات موجود را پیچیده تر می کند.


او ادامه داد: بر اساس مصوبات وزارت بهداشت طی 5-4 سال گذشته ضریب استاندارد تعداد پرستار به تخت بیمارستانی یک اعلام شده که باید طی برنامه توسعه اقتصادی دولت به 8/1 برسد. اما بسیاری از چارت های بیمارستان بر اساس همان ضریب یک نیرو به ازای هر تخت بیمارستانی، تنظیم شده و تغییری نداشته است.


دهقان اضافه کرد: البته بر اساس استانداردهای جهانی ضریب نیرو به ازای هر تخت بیمارستانی بیش از 8/1 است و ما هنوز با استانداردهای فاصله داریم.

 
او با بیان اینکه باید چارت های بیمارستانی ما نیز بر اساس همان ضریب 8/1استاندارد تعریف شده و به روز رسانی شود، افزود: در زمان حاضر بر اساس نیاز جامعه بخش های جدید مانند آنکولوژی، CCU، ICU، آنژیوگرافی و... به بیمارستانها افزوده می شود که هیچ کدام از این بخش ها در چارت های بیمارستانی موجود نیست. بنابراین نیروهای آن به صورت گلوبال تأمین می شود.

 
عضو شورای عالی نظام پرستاری خاطر نشان کرد: بروز نشدن چارت ها باعث شده بیمارستان ها نتوانند نیروی انسانی کافی و مورد نیاز خود را جذب کنند که این امر یکی از موانع خدمتی پرستاران در ارائه خدمات مفید و کیفی به مردم به شمار می رود.


او با اشاره به وظایف و نقش های مختلف پرستاران گفت: مراقبت فقط یکی از نقش های پرستاران است و نباید نقش های آموزشی، پیشگیری، حفاظتی و حمایتی آنان به ورطه فراموشی سپرده شود. اما اکنون با وجود کمبود نیرو و قدیمی بودن چارت های بیمارستانی، پرستاران صرفاً نقش مراقبتی خود را ارائه می دهند و قادر به ایفای سایر نقش ها نیستند.


عضو شوراي عالي نظام پرستاري بروزرسانی چارت های بیمارستانی را در افزایش مجوز جذب نیرو مؤثر دانست و افزود: بسیاری از بیمارستان های دولتی، خصوصی و تأمین اجتماعی به دلیل به روز نبودن چارت های خود و فقدان مجوز استخدام نیروهای رسمی و پیمانی، برای جبران کمبود نیروی خود به جذب پرستاران شرکتی اقدام می کنند. در حالی که بکارگیری نیروهای شرکتی به صراحت از سوی دولت ممنوع اعلام شده است و جذب آنان حقوق پرستار و بیمار را تحت الشعاع قرار می دهد.

 
دهقان با بیان اینکه در زمان حاضر ردیف بهیار در بسیاری از چارت های بیمارستانی کشور وجود دارد، افزود: این در حالی است که طی سالیان اخیر با حذف آموزشگاه های بهیاری عملاً هیچ بهیاری تربیت نمی شود و طبق قانون جایگزینی پرستار به جای بهیار نیز امکانپذیر نیست.


او با اشاره به ایجاد دوره های آموزشی کمک بهیاری از سوی سازمان نظام پرستاری، افزود: باید پست کمک بهیاری در چارت های مراکز درمانی دولتی گنجانده شود.


عضو شورای عالی نظام پرستاری خاطر نشان کرد: علی رغم تخصصی شدن حرفه پرستاری و ایجاد دوره های آموزشی جدید برای پرستاران، هنوز بسیاری از چارت های بیمارستان ها فاقد ردیف های کارشناس هوشبری، اتاق عمل و کارشناس ارشد مراقبت های ویژه هستند. بنابراین این ردیف ها باید در چارت های جدید تعریف شود.


دهقان افزود: به نظر می رسد باید وزارت بهداشت، سازمان تأمین اجتماعی و مراکز درمانی خصوصی چارت های تشکیلاتی بیمارستان های خود را بر اساس نیازهای مراقبتی بیماران و همگام با افزایش ارائه خدمات درمانی به روز کنند و بر مبنای آن مجوز استخدام نیرو صادر شود تا شاهد رفع موانع خدمتی پرستاران باشیم.

منبع : ایلنا

منبع : تاریخ : ۱۳۸۹/۷/۱۵ تعداد بازدیدکنندگان : 13144

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1523
بازدید دیروز : 2008
بازدید این ماه : 56595
بازدید امسال : 459713
بازدید کل : 36826786

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش