50 مطلب آخر
اقتصاد درمان : مشکل زيرميزي‌ از نگاههای مختلف

پديده زيرميزي ديگر موضوعي مخفي نيست و مسئولان بيمارستان‌ها در جريان گرفتن زيرميزي‌ها هستند     . . . . . .    قرار بود پرداخت از جيب مردم در هزينه‌هاي بخش سلامت به 30 درصد برسد كه متاسفانه الان حدوداً برعكس است و اين دولت است كه 30 درصد هزينه‌ها را مي‌پردازد و حدود 70 درصد هزينه ها به دوش مردم است     . . . . . .    سرانه‌ها بايد واقعي شود. در هيچ جاي دنيا بيمه‌گر، خدمات پزشكي را ارائه نمي‌دهد و اين موضوع فقط در كشور ما اتفاق مي‌افتد.     . . . . . .   دريافت كل حق الزحمه‌هاي بستري اعم از حق‌العمل، حق العلاج و حق الزحمه‌هاي درماني توسط پزشك در مطب‌ها خلاف قانون است و در صورت گزارش بيمار، با متخلفان برخورد مي‌شود     . . . . . .   

جهت رویت مابقی این مطلب ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر زیر کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

مسئولان بيمارستان‌ها در جريان گرفتن زيرميزي‌ها هستند 

رئيس جامعه جراحان ايران گفت: پديده زيرميزي ديگر موضوعي مخفي نيست و مسئولان بيمارستان‌ها در جريان گرفتن زيرميزي‌ها هستند

 ايرج فاضل با بيان اينكه در حال حاضر 98 درصد اعمال جراحي كه در دنيا انجام مي‌شود در داخل كشور قابل انجام است، اظهار داشت: هم اكنون هيچ بيماري مجبور نيست براي درمان به خارج از كشور برود.

وي افزود: متاسفانه در حال حاضر هم بيماران و هم جامعه پزشكي به شدت در مورد هزينه‌هاي پزشكي گله‌مندند و با توجه به اينكه درمان در همه جاي دنيا رو به گرانترشدن مي‌رود، بايد در نظر داشت كه در همه جاي دنيا بيمه‌ها هزينه‌هاي درمان را تقبل مي‌كنند و هيچ رابطه مالي بين بيمار وجود ندارد.

فاضل تصريح كرد: متاسفانه بيمه‌هاي كشور بيمار هستند و پرداختي‌هاي خود را با 6 ماه تاخير مي‌پردازند از طرف ديگر بيمارستان‌ها طلب‌هاي هنگفتي از بيمه‌ها دارند كه عدم تأمين آنها به موقع موجب اختلال در اداره آنها مي‌شود.

وي اضافه كرد: در حال حاضر متاسفانه موضوع خودگرداني بيمارستان‌ها مطرح شده است كه بايد اين بيمارستان‌ها مبالغي را از بيمار بگيرند تا بتوانند هزينه‌هاي خود را تامين كنند، لذا فشار اصلي هزينه‌ها روي دوش مردم است.

فاضل يادآور شد: از طرف ديگر بودجه اختصاص‌‌يافته به بخش درمان كافي نيست و وزارت بهداشت از نظر بودجه‌اي محروم است و هر سال هم بدتر خواهد شد و اكنون با هدفمندي يارانه‌ها مشكلات قطعاً بيشتر هم خواهد شد.

رئيس جامعه جراحان ايران ادامه داد: قرار بود پرداخت از جيب مردم در هزينه‌هاي بخش سلامت به 30 درصد برسد كه متاسفانه الان حدوداً برعكس است و اين دولت است كه 30 درصد هزينه‌ها را مي‌پردازد و حدود 70 درصد هزينه ها به دوش مردم است.

وي گفت: تعرفه‌هاي تحميلي غير عادي است و تناسبي با هيچ جاي جامعه ندارد و جامعه پزشكي را با معضل زيرميزي روبه‌رو مي‌كند كه اگر اين تعرفه‌ها معقول، منطقي و متناسب با درآمدها باشد ديگر نيازي به زيرميزي نيست.

فاضل خاطرنشان كرد: زيرميزي پديده‌اي قطعاً نادرست است اما به دليل نامناسب بودن تعرفه‌ها پديد آمده است كه بايد گفت مسئولان بيمارستان‌ها در جريان گرفتن زيرميزي‌ها هستند و پديده زيرميزي در حال حاضر موضوع مخفي نيست.

وي ادامه داد: تعرفه‌هاي 10 تا 15 كشور همسايه را بررسي كرديم و متوجه شديم كه تعرفه پزشكي كشورمان از پائين‌ترين كشورهاست حتي از بنگلادش يك سوم كمتر است.

فاضل يادآور شد: تنها راه درمان اين مسئله بيمه قوي و كارآمد است اما متاسفانه مي‌بينيم به علت پائين‌بودن ويزيت پزشكان، بيماران به خود اجازه مي‌دهند كه براي يك بيماري ساده به 4 پزشك از عمومي تا فوق تخصص مراجعه كنند از طرف ديگر پزشك براي تامين مخارج خود بايد چندين بيمار را در روز ببيند لذا وقت كمتري براي بيمار مي‌گذارد.

رئيس جامعه جراحان ايران با اشاره به سقوط اخلاق در پزشكي يادآور شد: اين موضوع در تمام كشور قابل مشاهده است.

وي افزود: بيمارستان‌هاي دولتي مانند گذشته بايد رايگان شوند و بيمه‌ها نيز قوي باشند و بيمه‌هاي ناسالم و ناكارآمد قطع شوند.

فاضل اضافه كرد: اشكال كار بيمه‌ها در اين است كه شوراي عالي بيمه به غير از دو پزشك همگي مصرف‌كننده خدمات پزشكي هستند و فساد اصلي از همين جا آغاز مي‌شود كه ارائه كننده خدمات رأي چنداني در تعيين و تعرفه ندارد.

وي تصريح كرد: آن قدر تعداد بيمه‌ها زياد است كه پول عمده‌اي از اعتبارات آنها صرف حقوق كارمندانشان مي‌شود كه برخي اوقات تا يك سوم اين اعتبارات را هم شامل مي‌شود.

فاضل گفت: سرانه‌ها بايد واقعي شود. در هيچ جاي دنيا بيمه‌گر، خدمات پزشكي را ارائه نمي‌دهد و اين موضوع فقط در كشور ما اتفاق مي‌افتد.

خدمات بیمارستانهاي دولتي را رايگان کنيد 

رييس جامعه جراحان ايران خطاب به مسوولان نظام سلامت تاکيد کرد: بیمارستان هاي دولتي به ويژه بیمارستان هاي دانشگاهي بايد مانند گذشته خدمات رايگان ارايه دهند.

دکتر " ايرج فاضل"  با بيان اينکه فشار هزينه هاي درماني بر دوش مردم سنگيني مي کند گفت : به جاي اينکه بر اساس برنامه چهارم دولت 70 درصد هزينه هاي درماني را بپردازد و مردم نيز 30 درصد اين هزينه ها را برعهده بگيرند اين موضوع برعکس شده است؛ به گونه اي که مردم در حال حاضر بيش از 70 درصد هزينه هاي درماني را مي پردازند.

فاضل براي رفع اين مشکل بر "اصلاح نظام بيمه اي" و "رايگان شدن "خدمات آموزشي و دانشگاهي تاکيد کرد.

رييس جامعه جراحان افزود:هم اکنون بیمارستان هاي دولتي که بايد در خدمت افراد بي بضاعت باشند در حال ورشکستگي هستند و برخي معتقدند براي جلوگيري از اين ورشکستگي بیمارستان هاي دولتي مي بايستي "خود گردان" شود

فاضل افزود: بیمارستان هاي آموزشي براي تامين هزينه هاي خود از مردم پول مي گيرند و اين موضوع سبب شده که بيماران کمتري به اين بیمارستان ها مراجعه کنند.

وي درباره افزايش هزينه هاي درمان و معضل " زير ميزي " گفت : هزينه هاي درمان در تمام دنيا روز به روز گران تر مي شود اما بيمه هاي کشورهاي ديگر اين هزينه ها را تقبل کرده اند و بيمار مشکلي ندارد و به همين خاطر رابطه مالي هم بين پزشک و بيمار هم در اين کشورها وجود ندارد.

وي هزينه هاي تحميلي غير عادي بيمه ها را - که هيچ تناسبي با خدمات درماني ندارد - موجب پيدايش پديده "نابهنجار و زشت" زير ميزي" يا رابطه مالي بين پزشک و بيمار مي شود .

وي پديده زير ميزي را پديده اي غير اخلاقي و غير قانوني در اخلاق پزشکي عنوان کرد و گفت :متاسفانه معدودي از پزشکان اخلاق پزشکي را زير پا مي گذارند و اين عمل غير اخلاقي را انجام مي دهند . 

پشتيباني تجهيزات درماني و رصد هزينه‌ بيماران زيرميزي بيمارستان‌ها را متوقف مي‌كند

رئيس بيمارستان فوق تخصصي جراحي پلاستيك 15 خرداد گفت: پشتيباني تجهيزات درماني و رصد هزينه‌هاي بيماران آفت زشت زيرميزي‌هاي بيمارستان‌ها را متوقف مي‌كند.

عبدالجليل كلانتر هرمزي  اظهار داشت: يكي از دلايل رويه زشت زيرميزي در بيمارستان‌ها عدم وجود امكانات و پشتيباني تجهيزات درماني براي بيماران است تا هيچ پزشكي نتواند به علت عدم وجود وسايل پزشكي بيمار را به مراكز خصوصي يا تهيه اين امكانات ترغيب كند.

وي با اشاره به اينكه در طول 6 سال گذشته حتي يك مورد زيرميزي در بيمارستان فوق تخصصي جراحي پلاستيك 15 خرداد رخ نداده است، گفت: بازرسان و حراست بيمارستان به جِد روند درماني و هزينه‌هاي بيماران را رصد مي‌كنند تا آفت زشت زيرميزي در اين بيمارستان صورت نپذيرد.

كلانتر هرمزي با بيان اينكه گرفتن زيرميزي درماني از گناه كبيره زشت‌تر است و در صورت گزارش چنين موردي در بيمارستان فوق تخصصي جراحي پلاستيك 15 خرداد با فرد قاطي از سوي كميته انضباطي دانشگاه به شدت برخورد و در صورت تكرار حتي از ادامه روند پزشكي آن جلوگيري مي‌شود، افزود: بايد توسط وزارت بهداشت و مديران بيمارستان‌ها مسئله هزينه‌هاي درماني بيماران كاملأ كنترل شود زيرا به دليل تعرفه‌هاي معين در حوزه‌هاي درماني و پزشكي كاملأ مي‌توان به تخلف احتمالي در هر صورت از سوي پزشكي به آن پي برد.

رئيس بيمارستان فوق تخصصي جراحي پلاستيك 15 خرداد اظهار داشت: تأمين مناسب مالي پرسنل درماني و همچنين رسيدگي به امور هزينه‌هاي درماني بيماران و در نهايت كنترل منابع مالي اعضاي هئيت علمي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي و پزشكان مي‌تواند در روند كنترل و توقف آفت زشت زيرميزي از سوي بيماران تأثيرگزار باشد.

بيشتر زيرميزي‌هاي پزشكان در مطب‌ها صورت مي‌پذيرد 

رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: بيشتر زيرميزي‌هاي پزشكان در مطب‌ها و بيمارستان‌هاي خصوصي صورت مي‌پذيرد.

محمدرضا رزاقي اظهار داشت: معاونت درمان دانشگاه‌ علوم پزشكي شهيد بهشتي به طور مداوم تمام بيمارستان‌ها و مراكز درمان را از بابت تخلف زيرميزي پزشكي كنترل مي‌كنند و در صورت گزارشي بر اين مبنا طبق ضوابط خاصي تذكرات و مسائل كميته انضباطي را در اين راستا انجام مي‌دهد.

وي افزود: هر شخصي مسئول انجام اعمال خودش است و نبايد در اين راستا نگاه آحاد جامعه را به پزشكان كشور بدبين كرد و در مسئله اتفاق رها كردن 2 بيمار از طرف بيمارستاني در كنار خيابان كه باعث دلخوري شديد مسئولان وزارت بهداشت نيز شده است نبايد تمام رسانه‌ها داخلي و خارجي اين مسئله را بسيار بزرگ كنند تا به هيچ زحمات پزشكان و كادر درماني اين بيمارستان ناديده گرفته نشود زيرا حتي در صورت چنين تخلفي در اين بيمارستان يك هزار تخت‌خوابي تنها دو تخت اين بيمارستان آن نيز بدون هماهنگي رئيس بيمارستان باعث چنين موردي شده است.

رزاقي تصريح كرد: اين روند مشكل در بيمارستان‌ها در مدارس نيز بسيار مشهود است و مشاهده مي‌كنيم كه چرا خانواده‌ها از مدارس دولتي بيزار هستند و فرزندان خود را در مدارس غير انتفاعي و حتي معلمان خصوصي ترجيح مي‌دهند.

رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با مثالي ديگر از نانوايان و نان در سطح جامعه نيز گفت: اگر نانوائي نان را با قيمت گران و با كيفيت نامطلوب عرضه كند نمي‌توان تمام نانوايان را در اين زمينه محكوم كرد.

رزاقي اظهار داشت: در صورت گزارشي مبني بر گرفتن زير ميزي از سوي بيمارستاني و كادر پزشكي معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيمار تماس مي‌گيرد و روند هزينه‌هاي درماني فرد را بررسي مي‌كند و در صورت اختلاف داشتن هزينه‌هاي درماني با تعرفه‌هاي مربوطه تذكر لازم را به پرسنل درماني داده مي‌شود تا اين چنين موارد ديگر در بيمارستان خصوصي يا دولتي صورت نپذيرد.

دريافت حق الزحمه‌هاي بستري در مطب‌ خلاف قانون است

 معاون درمان وزارت بهداشت گفت: حق العمل، حق العلاج و حق الزحمه‌هاي بستري بيماران بايد در بيمارستان ها اخذ شود نه در مطب.

به گزارش خبرگزاري فارس، حسن امامي رضوي، معاون درمان وزارت بهداشت افزود دريافت كل حق الزحمه‌هاي بستري اعم از حق‌العمل، حق العلاج و حق الزحمه‌هاي درماني توسط پزشك در مطب‌ها خلاف قانون است و در صورت گزارش بيمار، با متخلفان برخورد مي‌شود.

وي افزود: اين دريافت‌ها بايد در بيمارستان‌ها تحت مكانيزم مالي صورت گيرد و بخشنامه آن به تمام دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور ابلاغ شده است.

وي تاكيد كرد: دريافت اين حق الزحمه‌ها در بيمارستان ها به دليل ثبت شدن در صورتحساب‌هاي مالي موجب شفاف شدن رابطه مالي بين پزشك و بيمار مي‌شود.

وي با اعلام اينكه دريافت اين مبالغ در مطبها به اين دليل كه ممكن است بيشتر از تعرفه‌ها صورت گرفته و موجب سوء استفاده‌ شود، ممنوع شده است.

منبع : فارس + ایرنا

منبع : تاریخ : ۱۳۹۰/۳/۵ تعداد بازدیدکنندگان : 5449

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 3501
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 5571
بازدید امسال : 801054
بازدید کل : 37168127

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش